اگر صحبت مدیر بانک توسعه تعاون درست باشد فاتحه کهگیلویه و بویراحمد خوانده است
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
اگر صحبت مدیر بانک توسعه تعاون درست باشد فاتحه کهگیلویه و بویراحمد خوانده است
رئیس بانک توسعه تعاون کهگیلویه و بویراحمد در نشست بررسی تسهیلات مشاغل خانگی آماری تکاندهنده از انحراف تسهیلات ارایه کرد؛ آماری نگرانکننده که از دید رسانهها مخفی ماند و معاون استاندار نیز پاسخ دوپهلویی به آن داد.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، مهدی منتظری در نشست بررسی تسهیلات مشاغل خانگی که به ریاست احسان عسکری، معاون اقتصادی استاندار برگزار شد، گفت: بر اساس اعلام دیوان محاسبات استان تاکنون ۹۴ درصد تسهیلات پرداختی بانکی در استان کهگیلویه و بویراحمد به انحراف رفته است!
رئیس بانک توسعه تعاون کهگیلویه و بویراحمد افزود: شبکه بانکی همیشه متهم است اما واقعیت این است که پرداختیها انجام میگیرد ولی مشکل اینجاست که هیچ شغلی ایجاد نمیکنند و فقط ۶ درصد این تسهیلات منجر به ایجاد شغل واقعی میشوند.
اظهاراتی تکان دهنده که گویا این مدیر بانکی هم سندی قوی برای آن دارد و بررسیهای نهاد نظارتی دیوان محاسبات چنین آماری را تایید کرده است؛ اظهاراتی که اگر درست باشند باید به حال این استان گریه کرد و فاتحه توسعه آن را بخوانیم.
کشوری مانند چین که جمعیتش بیش از ۱۵ برابر ایران است و منابع خدادادی آن به پای ایران هم نمیرسد اما اقتصاد اول دنیا شده و غول بزرگی همانند آمریکا را به دردسر انداخته است؛ به راستی این کشور چه کرده است؟
یکی از اقدامات مهم کشور چین، رونق مشاغل خانگی بوده به طوری که در هر خانه یک کسب و کار کوچک راه انداختند و سرجمع آنها شده است این اقتصاد پویایی که میبیند و حتی محصولات درجه چندمش وارد ایران میشود.
در ایران اما مشاغل خانگی یک شوخی هستند و تسهیلات این حوزه یک تفریح، که نهایتا سر از خرید خودرو و زمین و مسکن درمیآورند!
حالا هم که یک مسئول جرات کرده و آماری مستند را ارایه کرده قطعا مسئولان ما به جای درمان و ریشهیابی، احتمال زیاد با این مسئول برخورد میکنند و بخاطر گفتن چنین حرفی او را شماتت میکنند.
البته این آمار بانکی زوایای دیگری نیز دارد؛ بانکها که پدر مردم را درمیآورند تا از سپرده خود آنها تسهیلاتی بدهند چرا این سختگیریها را فقط قبل از پرداخت وام میکنند و نظارت خود را بعد از پرداخت رها میکنند تا این وامها در جای خودشان هزینه نشوند و شغلی ایجاد نکنند!
بقیه مسئولان نظارتی کجا هستند؟
اما احسان عسکری، معاون اقتصادی استاندار که او قبل از هر مسئول نظارتی باید پاسخگوی این وضعیت نگرانکننده باشد، در این نشست در پاسخی دوپهلو و غیرجدی گفت: هدف ما اجرای تعهدات شغلی است و هم دستگاههای اجرایی و هم خود بانکها باید نظارت کنند که انحرافی در تسهیلات نباشد.
این پاسخ در حالی است که سوال اساسی این است که چرا این نظارتی که میگویید نیست و چرا ۹۴ درصد تسهیلاتی که میدهید، شغلی ایجاد نمیکنند؟
نکته نگرانکننده تر این است که مبادا، مبنای اشتغالزایی و آمار نرخ بیکاری، همین تسهیلات باشد و به ازای هر چند میلیون تسهیلات، یک شغل در نظر بگیرند و از جامعه بیماران کم کنند غافل از اینکه این تسهیلات شغلی ایجاد نکردند و جامعه بیکاران کمتر که نشدند، بیشتر هم شدند؟
نکند خدای ناکرده این کاهش نرخ بیکاری که گفته میشود بر اساس همین تسهیلات باشد؟
ریواس جنوب این موضوع را عمیقتر پیگیری خواهد کرد.
انتهای پیام/