استان بدون مجتمع دنا صنعت اگر کهگیلویه و بویراحمد “دناصنعت” را نداشت
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
صنعت در استان کهگیلویه و بویراحمد در حالی دوران طفولیت خود را میگذراند که فرزندان بزرگترش از نامهربانیهای متولیان دلنگران هستند؛ بیرغبتی سرمایهگذاران درد مشترک این صنعت است ولی برای درمانش عزم واحدی نیست.
به گزارش ریواس، از کهگیلویه و بویراحمد، مجتمع دنا صنعت یاسوج، در سال ۸۶ کلنگ خورد و در سریعترین زمان ممکن یعنی سال ۸۸ به بهرهبرداری رسید؛ این مجتمع ۶ خط تولیدی دارد و انواعی از لوله و اتصالاتی تولید میکند که برخی از آنها برای اولین بار در ایران تولید شده اند.
در حال حاضر ۴۷۵ نفر نیروی انسانی به صورت مستقیم در این مجتمع شاغل هستند و بیش از ۲ هزار نفر به صورت غیر مستقیم و در فعالیتهای واسطهای دنا صنعت مشغول به کار هستند.
روزی نبوده که دودی از کارخانه دنا صنعت بلند نشود
راه اندازی فاز دوم تولید این مجتمع و نوید به کارگیری ۳۰۰ نفر دیگر از هم استانیهای جویای کار از جدیدترین خبرهای خوشی است که لهراسب باقری مدیر این مجتمع موفق داده است و این به معنی نقش بینظیر آن در حوزه اشتغال است.
محصولات منحصر به فرد که برخی از آنها برای نخستین بار در دنیا و کشور تولید میشوند نیز نقش این مجتمع را در تولید و اقتصاد این استان بدون رقیب کرده است؛ محصولاتی که در مصارف آب، فاضلاب، نفت، پتروشیمی، کشاورزی، پروژههای دریایی و پلهای زیرگذر و مخازن نگهداری آب و مواد شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرند.
در بحث مدیریت این مجتمع نیز با وجود وابستگی مواد اولیه به خارج از کشور، کمتر روزی بوده که دودی از این کارخانه بلند نشود و هیچ ماهی نبوده است که حقوق کارکنان آن یک روز جابجا شود.
آنگونه که لهراسب باقری مدیر این کارخانه میگوید یکبار که برای پرداخت حقوق کسری داشتند، خودرویش را فروخت تا حقوق هیچ کارگری عقب نیفتد؛ ریالی هم به بانک معوقه ندارند؛ اینها مسائل امیدبخشی در مدیریت بخش خصوصی هستند.
دنا صنعت نماد صنعتی این استان است
دیگر برای همه حلاجی شده که دنا صنعت نماد صنعتی این استان است و تقریبا دوست و دشمن این را پذیرفته هر چند ممکن است بر زبان نیاورند و در عمل نیز کارشکنیهایی بکنند.
این کارخانه عظیم با مدیریت قدر یکی از اعضای خانواده صنعتی باقری در کوران تحریمها و وضعیت بد اقتصادی نه تنها روی پای خود ایستاد بلکه موجب شد تا خانوادههای زیادی روی پای خود بایستند.
فرهنگ کاری دنا صنعت با امید آمیخته شده و فعل توانستن و شدن به خوبی در این واحد بزرگ صنعتی صرف شده است؛ در حالی که همه از ورشکستگی حرف میزنند، دنا صنعت از اشتغال و توسعه فازهای تولیدی خود حرف میزند.
اینها نشان میدهد که در دنا صنعت تفاوتهایی هست.
در فرصتهای مختلف از نامهربانیهای دنیای مدیریت اجرایی با صنعتیها حرف زدیم لذا میطلبد حمایت از همه صنایع برای مدیران یک اولویت باشد؛ اما این را هم همه میدانند که صنایعی چون دنا صنعت آنگونه که باید حمایت نمیشوند.
روی میز هیچ مدیری دستمال کاغذی تولید استان نیست
برای اثبات این ادعا باید گفت که کمترین حمایتها از صنعت، خرید محصولات آنها در خود استان است ولی این را هم همه میدانند که روی میز هیچ مدیری حتی دستمال کاغذی تولید این استان هم نیست!
حالا در این حال و روز کهگیلویه و بویراحمد، هضم دنا صنعت با آن عظمتش دیگر انتظار زیادی خواهد بود! که نیاز به یک همت مدیریتی دارد.
از مضمون صحبتهای مدیرعامل دنا صنعت در مواقع مختلف میشود فهمید که از تنگناها و تنگنظریهای موجود در مسیر فعالیت این مجتمع دل پری دارد!
کاری نکنیم که دنا صنعت مجبور به ترک استان شود
اکنون دلسوزان صنعت در این استان میگویند، کاری نکنیم که دنا صنعت مجبور به ترک استان شود.
این نگرانی از وقتی مطرح شد که باقری در حضور سید حمید کلانتری معاون وزیر رفاه، تنها انگیزه سرمایهگذاران به سرمایه گذاری در استانی چون کهگیلویه و بویراحمد را بهره مندی از معافیت مالیاتی ۱۳۲ بیان کرد و افزود: اکنون مطابق بخشنامه مربوط به این نوع از معافیت شرط فاصله ۳۰ کیلومتری شرکت یا کارخانه از مرکز استان می باشد. در حالیکه این موضوع برای این استان به واسطه کوچکی آن و عدم فراهم بودن زیرساختها مفهوم و اعتبار چندانی ندارد.
او در حضور معاون وزیر گفت: در صورت ادامه این روند غیرحمایتی راهی جز انتقال کارخانه به نزدیک شهرهای بزرگ و برخورداری از برخی مزایا نداریم.
مسولان به هوش باشند/ سؤالات بیجواب
شاید واقعاً فشارهای اقتصادی و تنگ نظری ها که از موانع اصلی سرمایه گذاری هستند و لهراسب باقری و دیگر سرمایه گذاران استان، بار ها و بار ها به آنها اشاره کرده اند، بالاخره مدیر عامل دنا صنعت را مجبور به اتخاذ این تصمیم دردناک کند. در آن صورت چه مشکلاتی گریبانگیر این استان خواهد شد؟ امید به اشتغال جوانان بیکار چه خواهد شد؟ آیا یکی از بهترین بهانهها برای کشاندن مسولان کشوری به استان از کف نخواهد رفت؟
آیا خاستگاه این مجتمع بینالمللی یعنی استان کهگیلویه و بویراحمد مانند سایر حوزههای دیگر از زبان نخواهد افتاد؟
و اما پرسش اساسی تر اینکه آیا تنها کورسوی امید ورود سایر سرمایهگذاران به استان توسعه نیافتهی کهگیلویه و بویراحمد از بین نخواهد رفت؟
این علامت سوال ها وظیفه تک تک مسولان استان و در راس آنها استاندار را سنگینتر کرده است، تا همگام و همدوش با مدیر عامل جوان بزرگترین مجتمع اشتغالزایی و سرمایهگذاری استان کهگیلویه و بویراحمد در رفع موانع سرمایهگذاری همت کنند.
وقت شاخ و شونه کشیدن نیست، وقت حمایت از صنعت است
به زعم مسئولان کشوری و استانی، مجتمع دنا صنعت الگوی موفقی برای تعاونیهای کشور است که نقش ارزندهای در اشتغال و سرمایهگذاری ایفا میکند.
باید اذعان کرد: که چرخ صنعت در مجتمع تولیدی دنا صنعت روی ریل خود قرار گرفته و مدیریت این واحد صنعتی به اهلش سپرده شده است.
باید از خودمان بپرسیم اگر دنا صنعت را نداشتیم در صنعت چه حرفی برای گفتن داریم؟ اگر این همه جلسه و وقت و انرژی و هزینه برای استقرار صنایع بزرگی چون فولاد و فسفات و … میگذاریم با کدام منطق، از صنایع موجود، فعال و پویای فعلی حمایت آنچنانی نمیکنیم؟
جای شاخ و شانه کشیدن و لجبازیهای مدیریتی نیست و هر چه باشد باید بدانیم که حمایت از مجتمع دنا صنعت، حمایت از یک شخص و یک کارخانه نیست بلکه حمایت از اشتغالزایی و رونق تولید و صنعت یک استان است؛ حمایت از فضای امید و نشاط است که اگر نباشد روح خمودگی و یأس در جامعه حاکم میشود.
نه تنها باید به کارآفرینان جوان و لایق میدان دهیم بلکه باید کاری کنیم آنهایی که اکنون در میدان عمل هستند دغدغهای جز مدیریت صنعت و توسعه تولید نداشته باشند.
انتهای پیام/ب
ما معروفیم به مرده پرست و غریبه پرست… فردا که یه آدم فعالی مثل ایشون رفت تازه میشینیم غصه شون رو میخوریم!!!!!
جای تاسف دارد . مسولان استان خودشان از اوضاع بیکاری خبر ندارند ؟؟
با سلام ایا وقت حمایت از صنایع استان نرسیده است ایا گناه کردند امثال مهندس باقری که در این استان سر مایه گذاری کرده اند که هزاران جوان از کنار ایشان نان میخورند صنایع استان ما بیشتر تعطیل و تبدیل به موزه شده اند
گنه کرد در بلخ مسگری به شو شتر زدند گردن اهنگری
با سلام ایا وقت حمایت از صنایع استان نر سیده است گناه کسانی چون مهندس باقری چیست که در این استان سر مایه گذاری کر ده اند گنه کرد در بلخ مسگری به شوشتر زدند گردن اهنگری
با سلام به محضر استاندار محترم
شب گذشته در نشست خیرین مدرسه ساز کهگیلویه و بویر احمدی جناب دکتر خادمی در ابتدای سخنرانی خود سرمایه داران را به سرمایه گذاری در این استان تشویق نمودند که همه دلسوزان برای آینده استان از این سیاست زیرکانه خرسند شدند.اما امروز خبر میرسد که بزرگترین واحد تولیدی خصوصی استان مجبور به ترک استان و بردن سرمایه به استانهای دیگر میشود. و این یعنی تناقض بین سیاست های و عملکرد… که البته در کشور ما این تناقضات بسیار عادی و روزمره شده اند.با یک نگاه کارشناسانه جناب استاندار و دیگر مسولان متوجه می شوند دعوت کردن از سرمایه داران به هیچ عنوان عملی و کارساز نمی باشد و هیچ سرمایه گذاری برای ترحم به یک استان اقدام به سرمایه گذاری نمی کند انچه باعث این مهم میشود ایجاد بستر مناسب و با ثباث برای سرمایه گذاری و ایجاد شرایط مطمین از بازده سرمایه گذاری است.
به عقیده بنده در شرایط کنونی اقتصادی مهمترین عامل جذب سرمایه گذار میتواند استفاده از سیاست های حمایتی و تشویقی باشد که یکی از سه عامل اصلی و عملی برای جذب سرمایه گذاری است. حتی تغییر اقتصادی چین به دنیا این درس را داده که سیاست های حمایتی کارساز تر از منابع اقتصادی و عوامل ساختاری و نهادی است . استان ما قابلیت های فراوانی دارد منابع و دارایی ها ی طبیعی را به نحو مطلوب در اختیار دارد و از موقعیت جغرافیایی مناسب به لحاظ نزدیک بودن به بنادر جنوب کشور نیز برخوردار است تنها چیزی که نیاز دارد سیاست های مدیریتی است دولتمردان باید رابطه تنگاتنگی با سرمایه گذاران داشته باشند و از نزدیک در جریان مشکلات آنان قرار گیرند تا از این طریق هم باعث دلگرمی آنان شوند و هم با شناخت صحیح از مسئله به حل آن بپردازند.باید سرمایه گذار را از آینده سرمایه گذاری مطمین کرد نه اینکه با تغییر هر ساله سیاست ها دارایی آنها را تهدید کرد .نکته ای که باعث ایجاد مشکل دنا صنعت شده همین است دولت به جای استفاده از سیاست های حمایتی برای سرمایه گذاران شعاع تعیین میکند تا از معافیت ها برخوردار شوند .جای تاسف فراوان دارد
مطمئن باشید دیر یا زود این صنعتگر رو هم فراری میدن…