پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

به گزارش ریواس؛ به نقل از پایگاه اطلاع رسانى دکتر على مطهرى، علی مطهری، نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در مراسم بزرگداشت روز دانشجو که به همت انجمن اسلامی دانشجویی آزادی‌خواه دانشگاه شهید بهشتی صبح امروز برگزار شد، با بیان اینکه اهمیت حرکت شهدای ۱۶ آذر بیشتر در این بود که کار خود را در یک فضای خفقان و بعد از کودتای مرداد سال ۳۲ انجام دادند، گفت: اقدام آنها جرقه ای در تاریکی و حاکی از روشن بینی این دانشجویان بود. حرکت آنها همانند نهضت امام حسین(ع) صدایی در سکوت و جرقه ای در ظلمت بود.مطهری3

اگر مقامی غیرمعصوم در جایگاه غیرقابل انتقاد قرار بگیرد، هم خودش فاسد می شود هم جامعه را فاسد می‌کند

وی افزود: زمان امام حسین(ع) پوسته اسلام باقى بود و صدای اذان از مأذنه ها به گوش می رسید و مراسم حج و نمازهای جمعه باشکوه‌ برگزار می شد ولی آن کسی که باطن را می دید، امامی بود که متوجه شد محتوایی از اسلام باقی نمانده است و باید نهضتی بزرگ را شروع کرد.

مطهری ادامه داد: دانشجو و دانشگاه ها یکی از دیده‌بان‌های جامعه هستند که به موقع باید آژیر خطر بکشند. یکی از دلایلی که قیام ۱۵ خرداد ابتر ماند و بی نتیجه شد، این بود که در آن زمان قشر دانشجویی فعال نبود، اما به هر حال همان قیام مقدمه ای برای انقلاب اسلامی شد.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: کسانی مانند شهید مطهری، مهندس بازرگان، مرحوم طالقانی و دکتر شریعتی، قشر تحصیلکرده را وارد میدان کردند و این امر باعث شد در دوره آخر نهضت اسلامی جامعه به سرعت به حرکت درآمد که این اتفاق ناشی از ورود دانشگاهیان بود که قبلا زمینه حضورشان فراهم شده بود.

وی تاکید کرد: باید از خود بپرسیم آیا امروز نیز نیازی به جنبش دانشجویی داریم یا خیر؟ ما امروز دنبال سرنگونی نظام نیستیم بلکه به دنبال اصلاح نظام هستیم. ما همیشه نیاز به جنبش دانشجویی داریم زیرا همیشه نقد قدرت لازم است، در غیر این صورت حکومت‌ها فاسد می شوند.

مطهری تصریح کرد: امیرالمؤمنین(ع) می فرمایند که «من را همیشه در آشکار و نهان نقد کنید»، شهید مطهری نیز فرمودند «اگر مقامی غیرمعصوم در جایگاه غیرقابل انتقاد قرار بگیرد، هم خودش فاسد می شود و همه جامعه را فاسد می کند».

این نماینده مجلس گفت: قدرت همیشه محتاج نقد است، اما نقد آدابی دارد و باید رعایت و نصح و خیرخواهى شود. تسلط به موضوع و رعایت انصاف از جمله مواردی است که باید در انتقاد کردن لحاظ شود.

نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: نقد چیزی بین تملق و چاپلوسی و تخریب و لجن‌مال کردن است که البته ما معمولا عادت به لجن‌مال کردن داریم.

وی توضیح داد: جنبش دانشجویی باید شرایط نقد را در خود ایجاد کند. نقاط قوت قشر دانشجو این است که بار زندگی بر روی دوش ندارد و هنوز فطرت حق‌خواهی در او باقی است و از هوش و استعداد خوبی برخوردار است.

هیچ تضمینی وجود ندارد که انقلاب ما از مسیر خود خارج نشود و یا تاکنون خارج نشده باشد

مطهری ادامه داد: نقاط ضعف قشر دانشجو هم این است که احساسات او بر عقلش غلبه دارد زیرا دوران جوانی دوره شهوت و خشم است. خطر ابزار واقع شدن نیز از جمله ضعف های مربوط به قشر دانشجویی است که ما در دوره هایی در مقاطع پس از انقلاب شاهد بودیم که دانشجو ابزار گروه های سیاسی واقع شد.

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: دانشجو و دانشگاه می توانند نقش یک مصلح اجتماعی را بازی کنند، اما مصلح باید خودش صالح باشد و به قول شهید مطهری تنها یک روح پاک می تواند مجاهد باشد.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دانشجو نباید اهل رودربایستی و همرنگ شدن با جامعه باشد، اظهار کرد: دانشجو نباید آسیب هایی که می خواهد برطرف کند، در خود داشته باشد یا بنده جاه، مقام و شهوت نیز باشد.چراکه دانشجو رصدکننده اوضاع جامعه است.

وی با تاکید بر اینکه هیچ تضمینی وجود ندارد که انقلاب ما از مسیر خود خارج نشود و یا تاکنون خارج نشده باشد، گفت: ما بزرگتر از انقلاب صدر اسلام نداریم، اما همین انقلاب با انحرافاتی که در آن بوجود آمد، در نهایت به شهادت امام حسین(ع) و حادثه عاشورا منجر شد.

مطهری خاطرنشان کرد: نمی توانیم بگوییم انقلاب ما چون ولی فقیه دارد، ما دیگر وظیفه ای نداریم. ولایت فقیه هیچ تکلیفی را از ما ساقط نمی کند و هر کسی باید در جایگاه خودش نقد کند و به اصلاح بپردازد.

این نماینده مجلس با برشمردن ۳ آسیب مربوط به جامعه و انقلاب اسلامی تاکید کرد: اولین آسیب، برداشت غلط از یک مفهوم انقلاب یعنی اصل ولایت فقیه است. برخی این اصل را محدودکننده آزادی بیان و دموکراسی می دانند در حالی که نباید اینطور باشد زیرا ولایت فقیه، ولایت ایدئولوژی و مکتب است و ولایت شخص نیست.

کاسه های داغ‌تر از آش در بحث ولایت فقیه

نماینده مردم تهران در مجلس عنوان کرد: ما در عمل با کاسه های داغ‌تر از آشی مواجه هستیم که هیچ اظهار نظری در مخالفت با نظر ولى فقیه را نمی پذیرند، در صورتی که شخص رهبری بارها گفته اند «ما نگفتیم کسی از ما انتقاد نکند».

وی تصریح کرد: البته اگر در عمل کسی انتقاد کند، دچار مشکل می شود. ما باید مشکل ولایت‌مداران را حل کنیم. این مساله مشکلی است که باید توسط روحانیون و اساتید برطرف شود و برداشت های غلط از اصل ولایت فقیه اصلاح گردد.

مطهری اظهار کرد: معمولا افراد اطراف یک فرد صاحب نفوذ، کاری می کنند که از این فرد، بت‌سازی شود تا کسی حق انتقاد از او را نداشته باشد. این موضوع در مورد بسیاری از شخصیت های سیاسی ما مصداق دارد.

این نماینده مجلس افزود: برداشت غلط دیگری که در جامعه وجود دارد، مربوط به مساله حفظ نظام است. برخی بر اساس این اصل هر مخالف و منتقدی را حذف می کنند. مانند ماجرای قتل های زنجیره ای که عده ای برای حفظ نظام، داریوش فروهر و همسر او را کشتند. در صورتی که آنها اعتقادات شخصی خود را داشتند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اذعان کرد: ما به فصل سوم قانون اساسی کم‌توجهی کردیم و گویی چنین فصلی در قانون اساسى وجود ندارد. بر اساس این فصل، شنود، استراق سمع، مجازات بدون حکم قضایی، حبس و حصر کردن هیچ توجیه قانونی ندارد و متاسفانه در مجلس شورای اسلامی هم کسی به این فصل استناد نمی کند و اگر فرد کم‌عقلی مانند من حرفی بزند، می گویند مطهری بی‌عقلی کرده که چنین مطالبی را می گوید.

برخی همه را برانداز می‌دانند

این نماینده مجلس شورای اسلامی افزود: برخی معتقدند برای حفظ نظام هر کاری می توانیم بکنیم و همیشه به سایرین بدبین هستند و همه را برانداز می دانند، مگر خلاف آن ثابت شود.

نماینده مردم تهران تصریح کرد: در سال ۸۸ اگر اجازه تجمعات داده می شد و معترضین در تلویزیون حاضر می شدند و حرف‌های خود را می‌زدند و پاسخ مى شنیدند، آن حوادث قابل کنترل بود و این همه هزینه برای نظام پیدا نمی شد.

مطهری خاطرنشان کرد: برداشت غلط دیگری که در جامعه وجود دارد، برداشت از آزادی بیان است که ما در این زمینه دچار آسیب‌های جدی شدیم.

وی در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد موضوع حجاب با بیان اینکه برخی به من می گویند این تناقض است که تو از طرفی از آزادی بیان دفاع می کنی و از طرفی قائل به محدودیت های فردی هستی، گفت: ما می گوییم که آزادی دو بخش دارد حیوانی و انسانى. استعدادهای حیوانی انسان نباید آزاد باشد بلکه باید تحت تسلط عقل قرار بگیرد. این طور نیست که هر طور دوست داشته باشیم لباس بپوشیم.

این نماینده مجلس اظهار کرد: انسان نوعى حیوان است، اما حیوان ناطق که متفکر است. اصلا ویژگی انسانی همین است که ماهیت مرکب دارد و یک پا در خاک و یک پا در افلاک دارد. انسان بودن به ظاهر او نیست.

در جامعه ما در مورد حجاب سختگیری وجود ندارد

نماینده مردم تهران با بیان اینکه مساله حجاب منحصر به زنان نیست و برای مردان هم وجود دارد، تصریح کرد: اصل حجاب را کسی نباید منکر شود. نظام خانوادگی ما اسلام است که قواعد خاص خودش را دارد و ما نمی توانیم بگوییم تحریک غریزه در جامعه آزاد باشد و از طرفی ارضاء غریزه ممنوع. در غیر این صورت باید کلوب های شبانه و کاباره‌ها را باز کنیم.

مطهری خطاب به دانشجویان حاضر در جلسه گفت: حالا اگر شما می گویید باید کاباره ها را باز کنیم و سبک زندگی غربی را در جامعه ترویج دهیم، نظر شما است و نظر اسلام نیست.

این نماینده مجلس ادامه داد: هر روابطی باید در کادر ازدواج موقت یا دائم باشد. ما روابطی نداریم که پسر و دختر بخواهند به راحتی با هم صمیمی شوند. اینکه با یکدیگر کوه برویم و بگوییم و بخندیم که نمی شود. البته صحبت های معمول دانشجویی عیب ندارد، ولی زن و مرد و پسر و دختری اگر بخواهند با یکدیگر هم‌صحبت و صمیمی شوند، باید محرم یکدیگر باشند. این روش اسلام است ولی اینکه شما چیز دیگری می گویید بحث دیگری است.

مطهری با بیان اینکه در جامعه ما در مورد حجاب سخت‌گیری وجود ندارد، خاطرنشان کرد: آن چیزی که در خیابان ها مشاهده می‌شود این است که حجاب چندان رعایت نمی شود و کسی هم کاری ندارد .البته ممکن است که سختگیری کنند و بی جا باشد ولی شما به من نگویید که چون تو طرفدار آزادی بیان هستی، باید طرفدار آزادی پوشش و حجاب هم باشی.

…………………………..

انتهای گزارش