پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

علی خرمی- رئیس شورای اسلامی استان فارس

 رئیس شورای اسلامی استان فارس معتقد است که اگر مشکلات بسیار زیاد در وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم حل نشود، آینده‌ای خطرناک در انتظار کشور خواهد بود.

به گزارش ریواس جنوب، علی خرمی در هشتمین اجلاس شورای اسلامی استان فارس که با حضور رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، فرماندار ویژه شهرستان جهرم و مدیرکل امور شهری و شوراهای استانداری فارس برگزار شد، اظهار داشت: امروز مملکت ما گرفتار مشکلات زیاد و پیچیده‌ای شده است؛ به اعتقاد ما اگر سران نظام تدبیر خاصی انجام ندهند و از نظرات و پشتوانه‌ی مردم بهره نبرند، آینده‌ی کشورمان مشکل و خطرناک خواهد بود.

** حتی بقال محله هم جرأت معامله در این بازار را ندارد

وی با بیان اینکه بی ثباتی در کشور به اوج خود در طی ۴۰ سال گذشته، تصریح کرد: واقعاً ما به کجا می‌رویم؟ همه چیز در بلاتکلیفی قرار دارد؛ شرایط به قدری شکننده و ناپایدار است که حتی بقال محله هم جرأت ریسک معامله و خرید و فروش در بازار را ندارد.

رئیس شورای اسلامی استان فارس با اذعان به اینکه برخی تحلیل‌گران حتی نسبت به بدتر شدن وضعیت نگران‌اند، افزود: وقتی در این شرایط که فروش نفت ما در وضعیت عادی قرار دارد نمی‌توانیم ارز کافی به بازار تزریق کنیم، معلوم نیست در ماه‌های آینده چه وضعیتی پیدا کنیم.

خرمی تأکید کرد: باید باور داشته باشیم که اگر این وضعیت اسف‌بار اقتصادی و نارضایتی عمومی را سامان ندهیم، بحران‌های بزرگی هم در انتظار کشور خواهد بود.

** با اعتبارات قطره‌چکانی دولت امیدی به حل مشکلات عمرانی نیست/ پروژه‌ها را به بخش خصوصی واگذار کنید

رئیس شورای اسلامی استان فارس در بخشی از این نشست در حضور رئیس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، به تشریح مشکلات حوزه‌ی عمرانی استان فارس پرداخت و گفت: ما از آقای رضایی نماینده مردم شریف جهرم که در رأس کمیسیون عمران مجلس هم قرار دارد، توقع داریم رفع مشکلات عمرانی استان فارس را با جدیت پیگیری کند.

خرمی اظهار داشت: امروز چالش جدی پروژه های عمرانی کشور و استان فقدان اعتبارات کافی است که کمر بسیاری از پیمانکاران را خم کرده است؛ در این وضعیت طرح‌های دولت ازجمله اسناد خزانه اسلامی و اوراق مشارکت اجرایی شد اما متأسفانه نه‌تنها کارساز نبوده بلکه زمینه‌ی دلالی را هم فراهم کرده است؛ تا آنجا که برخی بانک‌ها برای نقد کردن این اوراق و اسناد، سود ۳۵ درصدی بر پیمانکاران تحمیل می‌کنند که این وضعیت در عمل آسیب جدی به نقدینگی پیمانکاران وارد می‌آورد.

رئیس شورای اسلامی فارس با بیان اینکه چالش‌های مربوط به قیر به معضل جدی تبدیل شده، اضافه کرد: قیر که یک محصول صادراتی ما است و ارتباطی به ارز ندارد، چرا باید این وضع را داشته باشد؟ پیمانکاران برای قیر با قیمت هر تُن ۷۵۰ هزار تومان قرارداد بسته بوند اما امروز با کمبود قیر آن هم با قیمت هر تُن ۲ میلیون تومان مواجه شده‌اند که نتیجه‌ی این وضعیت تعطیلی بسیاری از پروژه‌های عمرانی است.

خرمی به تعداد زیاد پروژه‌های عمرانی نیمه‌تمام در استان اشاره کرد و گفت: وقت آن است که با اولویت‌بندی اصولی، این پروژه‌ها به بخش خصوصی واگذار شوند زیرا با اعتبارات قطره‌چکانی دولت امیدی به اتمام این پروژه‌ها نیست.

وی افزود: در وضعیتی که سیستم حمل و نقل جاده‌ای استان ما فرسوده و از برنامه‌های زمان‌بندی نوسازی ناوگان حمل و نقل عقب افتاده است، موضوع خطوط ریلی استان ازجمله راه‌آهن شیراز به استان‌های بوشهر و هرمزگان می‌تواند تحول اساسی در سیستم حمل و نقل استان ایجاد کند و باید در اولویت اول استان قرار گیرد.

خرمی یکی از مشکلات کهنه‌ی شهرداری‌ها را نیز منابع درآمدی ناپایدار دانست و تأکید کرد: متأسفانه قانون شهرداری‌ها مربوط به ۶۰ سال قبل است و کارکرد شهرداری‌ها را با مشکل مواجه کرده است و باید برای این موضوعات فکر اساسی کرد.

رفع مشکلات رانندگان و کامیونداران استان در پی افزایش شدید هزینه‌های آنان و اتصال فارس به دریا از دیگر موضوعاتی بود که خرمی خواستار پیگیری ویژه از سوی رئیس کمیسیون عمران مجلس شد.

** هیچ کدام از دولت‌ها در حل مشکلات اولیه‌ی شوراها هم موفق نبوده است

رئیس شورای اسلامی استان فارس در بخش دیگری از اظهارات خود به اهمیت و مشکلات شوراهای اسلامی استان پرداخت و گفت: شوراهای اسلامی به عنوان شورای فرادست و با عضویت ۱۱۰ هزار نماینده مردم، نقش و رسالت خطیری در مسائل خُرد و کلان دارد اما متأسفانه به دلیل مشکلات فرارو از این جایگاه به نحو شایسته استفاده نمی‌شود.

خرمی تصریح کرد: من در تمام ۲۱ سال گذشته عضو شوراها بوده‌ام و باید اذعان کنم چه آن دولتی که شورا را ایجاد کرده و چه دولتی که از بطن شورا بالا آمده، هیچکدام تاکنون نتوانسته‎اند حتی نیازهای اولیه‌ی این بزرگترین نهاد مدنی و مردمی کشور را برطرف کنند.

** اعتبار شورای اسلامی استان ۵ میلیون نفری؛ تنها ۲۴ میلیون تومان!

به گفته‌ی این نماینده مردم، اعتبار شورای اسلامی استان فارس به عنوان شورای مرکزیِ بالغ بر ۸ هزار و ۵۰۰ نماینده مردم در سراسر استان طی ۶ ماه اخیر تنها ۲۴ میلیون تومان بوده است که برای پرداخت هزینه‌های اولیه و جاری ساختمان مرکزی هم کفایت نمی‌کند.

خرمی با یادآوری وظایف مهم شورای اسلامی استان فارس در نظارت بر عملکرد تمام شوراهای استان و بلکه دستگاه‌ها و نهادهای مختلف اجرایی، تأکید کرد: تجربه نشان داده که فقدان نظارت دقیق و کافی مفسده‌ها را در بخش‌های مختلف دوچندان می‌کند و در شرایطی که امروز مفاسد اقتصادی به یک چالش جدی در کشور مبدل شده، دوام و قدرت نهادهای مدنی و ناظر ازجمله شوراها، اهمیت فوق‌العاده‌ی خود را نشان می‌دهد؛ با این حال باید از خودمان بپرسیم شورای فرادستی که حتی یک نقطه‌ی ثابت و ساختمان مستقل نداشته باشد، چطور به این نقش و جایگاه حیاتی خود عمل کند؟

** شورائیانی که ناچارند از جیب‌شان هزینه کنند!/ مظلومیت بزرگترین نهاد مدنی کشور

رئیس شورای اسلامی استان فارس اظهار داشت: ما به عنوان نمایندگان مردم، خودمان را وقف مردم کرده‌ایم اما انتظار نداریم که برای اولیه‌ترین امکانات مانند نوشت‌افزار هم این‌چنین دچار مشکل باشیم!

وی با اذعان به اینکه برخی از اعضای شورای استان ناگزیرند از جیب خودشان هزینه کنند، تأکید کرد: من اینجا اعلام می‌کنم که اگر وضع به این صورت پیش برود، بزرگترین نهاد مدنی و مردم‌سالاری دینی کشور دچار گرفتاری اساسی خواهد شد.

** شورای اسلامی فارس آماده همکاری خالصانه با دولت است

خرمی با بیان اینکه شوراها بیشتر از هر مجموعه‌ی دیگری در میان مردم هستند و گوش شنوای تمام مشکلات و نیازهای مردم محسوب می‌شوند، خاطرنشان کرد: اعضای شوراها بیش از هر مسؤول یا نماینده‌ای در دسترس مردم و مورد اعتماد مردم هستند و نظام می‌تواند از این ظرفیت بزرگ در جهت شنیدن مشکلات و سامان‌دهی آنها و در نهایت رضایتمندی ملت استفاده کند.

رئیس شورای اسلامی استان فارس با اظهار امیدواری برای عبور از مشکلات فراوان فعلی، گفت: ما مدیران بسیار خوبی در بدنه‌ی دولت در سطح کشوری و استانی داریم که باید آنها را یاری کنیم؛ شورای اسلامی استان هم در همین راستا به شرط منابع مالی و امکانات کافی، برای نظارت راهبردی بر تمامی مسائل استان و همکاری خالصانه در رفع مشکلات، آمادگی کامل دارد.

مشروح این نشست، به تفصیل در گزارش‌های بعدی منتشر می‌شود.

انتهای پیام/ سجاد بنام