در کهگیلویه و بویراحمد، زبالههای بیمارستانی به امان خدا رها میشوند ایلامی باز هم نبود اما زبالههای عفونی او بودند/تهدید سلامت مردم از سوی متولیان بهداشت و درمان
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیریت پسماند در استان کهگیلویه و بویراحمد نه در بخش شهری و نه در بخش روستایی و بیمارستانی حال و روز خوشی ندارد اما این ناخوشی در مدیریت پسماند بیمارستانی و درمانی با تولید روزانه صدها تن زباله عفونی و خطرناک، به قیمت ناخوشی شهروندانی تمام میشود که دل به متولیان سلامت خود بستند تا اگر سلامت و رفاه بهداشتی آنان بهبود پیدا نمیکند حداقل با عملکرد آنان این سلامتی و بهداشت محیط آنان تهدید و کمتر نشود؛ موضوعی که مدیران ارشد این استان با اورنگ ایلامی رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در نشستی که باز هم غایب بود، اتمام حجت کردند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، موضوع بیتوجهی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج به ابتداییترین مسائل بهداشتی و سلامت مردم اگر چه تا پیش از این فقط در چند رسانه منتقد و مستقل طرح شده بود اما این روزها این بیتوجهی مرگبار به صدر جلسات کلان استان کهگیلویه و بویراحمد آمده و به نظر میرسد ادامه این بیخیالی در مدیریت حساس حوزه سلامت، دیگر قابل تحمل نیست.
امروز وضعیت زبالههای تولیدی استان کهگیلویه و بویراحمد در نشستی به ریاست عزیز فیلی، معاون عمرانی این استان، بررسی و معلوم شد که دفن بهداشتی زبالههای عادی و خانگی که هیچ بلکه زبالههای عفونی و خطرناک بیمارستانی نیز در این استان، به امان خدا در میان سایر زبالهها رها شدهاند و دانشگاه علوم پزشکی که متولی نظارت بر بهداشت سایر ادارت و نهادها هست خودش متخلف اصلی است و باید یکی بر خودش نظارت کند.
ماه قبل گزارشی تصویری از رهاشدن زبالههای عفونی و بیمارستانی در حاشیه رودخانه بشار و دقیقا زیر بیمارستان امام سجاد (ع)، در ریواس جنوب منتشر کردیم اما تا آن روز هنوز مسئولان ارشد این استان باور نمیکردند که شیوه مدیریت ایلامی بر حوزه سلامت تا این حد، منفعلانه است ولی با این نشست اضطراری در ساختمان استانداری دیگر بهانه و توجیهی بر این بیخیالیها نمانده است. { اینجا کلیک کنید}
جایی که معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد با اتمام حجت به رئیس دانشگاه علوم پزشکی یاسوج میگوید که این فرد به عنوان مدیر حاکمیت فصل بهداشت و درمان باید پاسخگو باشد و اگر اتفاقی در این خصوص بیافتد وی را مسؤول میدانیم.
البته آقای فیلی و استاندار در حالی ایلامی را در این جلسات متعدد، خطاب قرار میدهند که او معمولا در مطبش در حال ویزیت بیماران است و شاید هم مسائلی مهمتر از سلامت مردم برای این مدیر دانشگاهی وجود دارد که وقت آمدن به مهمترین جلسات این استان را هم ندارد.
ایلامی در این جلسه هم نیامده بود اما موضوع رها شدن زبالههای عفونی مراکز درمانی، بهداشتی، آزمایشگاهها و مطبها در شهر و در معرض سلامت مردم به این نشست آمد تا برای آن فکری شود هرچند گویا علوم پزشکی خودش بیش از همه ادارات به مصوبات کارگروه پسماندها بیتوجه بوده است و مصوبات این نشست اهمیتی برای علوم پزشکی و مدیرش ندارد.
موضوعی که مدیرکل آرام و بیحاشیه محیط زیست استان را هم به انتقاد وادار کرده تا جایی که گفته است: دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه و بویراحمد تنها دستگاهی است که به مصوبات کارگروه پسماند بی توجه بوده و در زمینه بی خطر سازی و دفع اصولی زبالههای بیمارستانی اقدامی انجام نداده است.
در کنار نگرانیهای جدی از وضعیت زبالههای مراکز بهداشتی، درمانی، کلینیکها، مطبها و آزمایشگاهها موضوع خرید دو دستگاه بیخطرسازی زبالههای بیمارستانی که به گفته مقامات ادارهکل استاندارد و تعزیرات حکومتی، دارای استاندارد و کارایی لازم نیستند، نگرانکنندهتر است.
معاون ادارهکل استاندارد و تحقیقات صنعتی کهگیلویه و بویراحمد در اگرچه دانشگاه علوم پزشکی مدعی بی خطر سازی زبالههای بیمارستانی است اما بر اساس گزارش کارشناسان اقدامات آنها به هیچ عنوان مورد تایید استاندارد نیست.
دستگاههایی که با پول جیب این مردم و بیماران برای سلامت آنان خریداری میشود اما استاندارد نیستند و زبالههای عفونی بیمارستانهای این استان را بدون آنکه بیخطر کنند، در کنار سایر زبالهها قرار میدهند.
جعفرنژاد بسطامی، مدیرکل محیط زیست در همین زمینه توضیح میدهد اگر چه در بیمارستانها دستگاه بی خطر سازی زبالهها (اتوکلاو) نصب شده اما مطبها، کلینیکهای بخش خصوصی و آزمایشگاهها همچنان زبالههای عفونی را در میان سایر زبالهها میگذارند.
وی افزود: قرار دادن زبالههای عفونی در کنار سایر زبالهها علاوه بر اینکه برای ماموران زحمت کش شهرداری میتواند ایجاد خطر کند، دفن آنها در کنار سایر زبالهها منجر به انتشار آلودگی در محیط زیست و تهدید امنیت بهداشتی مردم میشود.
با این توضیحات، معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد یک ماه به دانشگاه علوم پزشکی، نظام پزشکی، شهرداری یاسوج و محیط زیست فرصت داد تا با بازدید از این مراکز، نسبت به بیخطرسازی زبالههای تولیدی این مراکز درمانی و آزمایشگاهی اقدام شود در غیر این صورت بعد از یک ماه هر مرکزی که رعایت نکرد، پلمب میشود.
فیلی تاکید کرد که رئیس دانشگاه علوم پزشکی به عنوان مدیر حاکمیت فصل بهداشت و درمان باید پاسخگو باشد و اگر اتفاقی در این خصوص بیفتد شخص وی مسئول است.
اکنون وقتی متولی سلامت این استان از دفن بهداشتی زبالههای عفونی حوزه تحت مدیریت خودش عاجز است، این دیگر انتظار زیادی است که بخواهیم برای محل دفن زبالههای خانگی در دوپشته دشتروم پای کار باشد، نگران نفوذ شیرابههای این سایت دفن زباله به منابع آب زیرزمینی و روانآبها در بالادست سد شاه قاسم، دود ناشی از سوزاندن غیر اصولی این زبالهها و تهدیدات بهداشتی ناشی از آن باشد.
موضوعاتی که سایر ادارات از جمله شهرداری یاسوج و محیط زیست هم برای ساماندهی محل دفن زبالههای حوزه بویراحمد و پیگیری برای احداث کارخانه بازیافت زباله، وظایف مهمی دارند.
روزانه در استان کهگیلویه و بویراحمد ۷۰۰ تن زباله تولید میشود که یک سوم آن در شهرستان بویراحمد و در محل تجمع جمعیتی و همچنین تمرکز مراکز بهداشتی و درمانی است.
انتهای پیام/بنام-ک
کرو اوضاع علوم پزشکی خیلی خیلی خرابتر از ابن حرفاست.
همه دارند لحظه شماری می کنند برای تغییر رئیس.
اوضاع چول چوله!
تیتر بسیار خوبی انتخاب کردید متاسفانه بعد از رفتن ایلامی هم تا سالها ایلامی نخواهد بود اما ….. ایلامی بجا خواهد ماند مثل همین زباله ها.
به نام خداد و لعنت بر تمام کسانی که به اسم مردم در حال سواستفاده هستند،
گل سر سبد استان دکتر ایلامی میباشد، داشتن این مدیر لیاقت میخواهد کسی که از کار و جوانی و اینده و خانواده خود زده تا به این استان خدمت کند
شما لیاقتتان مدیرهای دزد و فاسد میباشد
والسلام