بازار کهگیلویه و بویراحمد را دلالان مدیریت میکنند نه حسینپور/صدا و تصویر مردم از کف خیابان چه میگوید؟
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
تیم گشت مشترک خبرنگاران به صف مردم در بازار شهر یاسوج رفت تا از آنها بشنوند که این روزها برای خرید کالاهای ضروری خود چه میکشند! حرف مشترک خریداران نبود نظارت بود و فروشندهها هم از جولان بدون مزاحم دلالان در بازار این استان میگفتند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، صدای بازار را باید از مردمی شنید که بیش از بقیه کمرشان زیر بار گرانی، تبعیض در قیمتها و احساس ناامنی روانی خم شده است.
از پشت میز و جلوی دوربین و میکروفن بازار با آنچه درونش هست تفاوتهایی دارد؛ مدیران هرگز نمیخواهند با بیان واقعیتها خودشان را زیر سوال ببرند.
اگر در بسیاری از نقاط دنیا کمترین ضعف و اشتباه مدیریتی منجر به استعفا میشود، اینجا یک مدیر تا آخرین نفس هم برای ماندن در صندلی مدیریت تلاش میکند و به هر ریسمانی چنگ میزند تا یک روز بیشتر بماند.
نمیدانم چه در مدیریتها هست که اینقدر مدیران ما تشنه خدمت هستند اما یکی از میدانهای خدمتی که این روزها صدای مردم را درآورده است، مدیریت بر تجارت یکی از میدانهای سهگانه سازمان صمت است که حالش ناخوش است.
مردم ما در کنار همه عقبماندگیهای تاریخی و محرومیتها، در سالیان اخیر شدت تحریمها و کمبودها را تحمل کردند و اکنون دیگر نای بیکفایتیها و ناکارآمدیهای مدیریتی را ندارند.
صدایی که از درون جامعه شنیده میشود صدای خستهای است که دیگر نای فریاد هم ندارد و آنچه این تحمل را سخت کرده، این است که مردم احساس کنند که مدیران متولی در کنارشان نیستند و نظارت و تلاش برای بهبودی اوضاع را رها کردند و یا هم توانشان کم است و زورشان به غول سرکش بازار و قدرت دلالان نمیرسد.
امروزه مدیران کمترین نقش مثبت را در سفره مردم دارند و بسیاری از این مدیران اگر نباشند، اوضاع بهتر است.
در صنعت، معدن و تجارت و در حوزه بازار که مورد نقد این گزارش است، مدیران نه تنها راهکاری برای عبور از این وضعیت ندارند بلکه صرفا به توزیع اقلام یارانهای که خودش حرف و حدیث هایی دارد، بسنده میکنند.
حلقههای تولید و تامین کاملا از دست مدیران ما رها شده و کالاهای مورد نیاز مردم بدون نظارت موثر و شفافیت در حلقه توزیع، فشارها را بر مردم و مدیران زیاد و زیادتر کرده است.
وقتی در دو حلقه اول کاری نکنیم در حلقه سوم صرفا جریمه و برخورد قهری راهکار مدیران ما است که این روزها بار اصلی بازار بر دوش سازمان تعزیرات است.
در فقدان حلقههای ابتدایی، تعزیرات از آخر این حلقه به عقب آمده تا بلکه بتواند خلا نظارتها را پر کند اما واقعیت آن است که بدون تعامل و با یک دست هیچ صدایی از بهبود بازار به گوش نخواهد رسید.
سوال اساسی مردم از سالار حسینپور متولی ارشد بازار این است که نمیخواهد یا نمیتواند اما جواب هر چه باشد نشان از لنگیدن صنعت و معدن در انجام ابتداییترین وظایفش است و او باید پاسخگو باشد.
در این گزارش به دیگر حوزههای معدن و صنعت نمیپردازیم اما در حوزه بازار و پیشانی آن برای شنیدن حرف مردم به میان آنها رفتیم.
حرف مشترک مردم این است که نظارتی نیست و بازار را دلالان کنترل میکنند نه مدیران متولی که در تلویزیون حرف میزنند.
افرادی که جلوی لنز دوربین ما قرار گرفتند دل به صحبتهای اخیر رهبرشان بستند که با آنها همصدا شده بود و گفته که همه چیز هست اما گران و با قیمتهای متفاوت؛ صحبت جدید حضرت آیتالله خامنهای فصل مشترک صحبت همه مصاحبهشوندهها بود.
فردی که حدود ۴۰۰ گرم سیر از یک مغازه میوه فروشی گرفته بود میگفت در مغازه بغلی قیمت همین سیر ۳۸ هزار تومان بود و اینجا ۲۸ هزار تومان و من به عنوان یک خریدار احساس روانی بدی نسبت به این بازار دارم.
موضوع تفاوت بیدلیل قیمت یک کالای یکسان در دو مغازه کنار هم در حرفهای بسیاری از خریداران تکرار شد.
پدر میانسال دیگری که چند کیلو کاهو گرفته بود معتقد بود حضور خبرنگاران موجب شد تا این کاهو را کیلویی ۶ هزار تومان بدهند چرا که روز قبل کیلویی ۸ هزار تومان بود.
فرد دیگری گفت که در یاسوج میوه درجه سه و چهار را به جای میوه درجه یک میفروشند و نه مدیریتی هست و نه نظارتی!
کمبود روغن و احتکار برخی کالاها هم مورد اعتراض چند بانوی خانهدار بود.
جوان دیگری که میگفت بخاطر مهمانهایم مجبور به خرید گوشت شدم، گفت که هر وقت میخواهم کالایی بخرم فروشنده میگوید که این قیمت جدید است و من هم نمیدانم راست میگوید دروغ میگوید و باید چه کنم؟ کاش مسئولان در کنار ما بودند و نظارت میکردند.
فرد دیگری نیز با بیان اینکه ما بیشتر از بازرسان سازمان صمت، گروه تعزیرات را در بازار میبینیم با انتقاد از آنها گفت که اینها هم بیشتر به مغازههایی میروند و فیلم میگیرند که بهترین میوه را دارد در حالی که همه بازار این نیست.
البته بسیاری از افراد در این گزارش از حضور فعال گشت تعزیرات در بازار میگفتند.
جوان دیگری هم به خبرنگاران گفت تازه اینها سختیهای خرید کالاهای ضروری و پرمصرف است، خرید پوشاک و کفش و آجیل و دیگر کالاهای مورد نیاز که دیگر جای خود را دارد.
بعد از شنیدن صدای مردم به سراغ چند فروشنده هم رفتیم که صحبت مشترک آنها، جولان دلالان در بازار بود.
فروشندهها میگویند اجناس با چند واسطه و دلال به دست ما میرسد و گرانیها سودی به جیب ما نمیریزد.
یکمیوهفروش به ما گفت که دقیقا در میدان میوه و ترهبار اجناس غرفهدار دو متر آنطرفتر به یک دلال داده میشود و آن هم با افزایش قیمت به ما میدهد و ما هم به ناچار درصدی روی آن میکشیم در صورتیکه اگر میوه بدون واسطه به ما داده شود بدون شک شاهد کاهش سه تا ۵ هزار تومانی در عمده میوههای پرمصرف خواهیم بود.
این در حالی است که استان کهگیلویه و بویراحمد خودش تامین کننده بخش زیادی از میوه میدان میوه و ترهبار شیراز است.
برخی فروشندهها هم به این موضوع اشاره میکردند که تقریبا نظارت بازرسان صنعت، معدن و تجارت تعطیل شده و ما که نمیبینیم.
نکته جالب این است که اینجا یاسوج، مرکز استان است وضع در شهرستانها و بخشهای محرومتر به مراتب بدتر است و اکنون بیش از هر زمانی نیاز داریم که مدیریت در صنعت و معدن را چنان تقویت کنیم که دیگر ضعف و بیلیاقتی مدیریتی به کمک تحریمها و جیب خالی مردم نیاید و فشارها بر ولینعمتانی که در انتخاباتها و راهپیماییها قدر آنها را میدانیم کمتر و کمتر شود.
برای مشاهده ویدیو اینجا کلیک کنید
ویدیو: نوروز کمایی
گزارش: کریم بنام
این گزارش نافی زحمات و تلاشهای مسئولان و خدمات نظام اسلامی نیست.
انتهای پیام/ بنام
کریم جان خودت میدونی …
توضیح ریواس: شما بیش از یک دیدگاه برای این خبر ارسال کردید
کریم جان ، حسین پور تو رو نشناسه من که میشناسم میخوای بگم دوره کارشناسی کشاورزی دانشگاه یاسوج رو؟