پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

موضوع اشتغال و کاهش بیکاری در کهگیلویه و بویراحمد آنقدر مهم است! که از سوی برخی مدیران بازی داده می‌شود؛  این گزارش چنین ادعایی را ثابت می‌کند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نشست امروز ارتقاء تولید و اشتغال پایدار روستایی در کهگیلویه و بویراحمد در حالی برگزار شد که از تأخیرها و غیبت‌های اعضای آن می‌شد فهمید که توجهی به آن نشده است.

جلسه بیش از نیم ساعت تأخیر داشت و بعد از آن نیز بسیاری اعضا از جمله اداره‌کل تعاون کار و رفاه اجتماعی، بنیاد شهید و امور ایثارگران، بسیج سازندگی و راهداری و حمل و نقل دراواسط جلسه و با تماس‌ معاون عمرانی در جلسه حاضر شدند و نماینده قرارگاه قرب کوثر نیز در جلسه حاضر نشد.

اما آنچه در این نشست نگران‌کننده بود، موضوع غیبت یا تأخیر مدیران نبود بلکه بازی‌هایی بود که مدیران با آمارهای اشتغال آن هم در روستاها داشتند.

تعهدات ادارات در ایجاد شغل در روستاها

اگر کمیته امداد را استثناء کنیم که بخش عمده بار اشتغال و کاهش بیکاری را بر دوش می‌کشد عملکرد سایر دستگاه‌ها در پروژه ارتقاء تولید و اشتغال پر از ابهام و نقاط سیاه است.

بر اساس این پروژه می‌بایست در سال ۹۵ و در مجموع چهار هزار و ۳۱۹ شغل پایدار برای روستائیان کهگیلویه و بویراحمد ایجاد شود؛ در این بین سهم کمیته امداد ۱۱۰۰ شغل، بسیج سازندگی ۲۳۷۲ شغل، امور عشایر ۲۵۳ شغل، اداره‌کل کار ۲۵۰ شغل، قرارگاه قرب کوثر ۲۴۰ شغل، بهزیستی ۵۷ شغل، بنیاد شهید ۲۲ شغل و راهداری و حمل و نقل ۱۶ شغل در روستاها تعیین شد.

کمیته امداد با گزارشی که امروز ارائه کرد توانسته یک‌هزار و ۵۷ شغل را برای مددجویانش در روستاها ایجاد کند که ۹۴ درصد تعهدش را شامل می‌شود و تا پایان سال هم مابقی را اجرا و کارنامه قابل قبول خود را در این حوزه تکمیل می‌کند.

دست و دلبازی در آمار اشتغال

اما بنیاد شهید و امور ایثارگران که تعهد آن برای ایجاد شغل ۲۲ نفر بوده، اعلام کرده که برای ۲۹ نفر یعنی اضافه بر تعهدش شغل ایجاد کرده اما جالب اینجا بود که سازمان بنیاد شهید کشور در نامه‌ای که به استانداری کهگیلویه و بویراحمد نوشته است، آمار شغل‌های ایجاد شده برای خانواده‌های ایثارگران و شهدا را ۷۴ مورد اعلام کرده است.

بذل و بخششی که در آمار اشتغال روستایی وجود داشت فقط مربوط به بنیاد شهید این استان نبود.

۸ ماه ۲ شغل ایجاد شد، یک ماه ۵۵ شغل!

اداره‌کل بهزیستی که تا ماه قبل از تعداد ۵۷ شغل تعهدی خود فقط ۲ نفر را صاحب شغل کرده به یکباره در این ماه اعلام کرده است که همه تعهدات خود را انجام داده و برای ۵۷ نفر شغل ایجاد کرده است.

سازمان کشوری بهزیستی هم آمار شغل ایجاد شده این اداره در کهگیلویه و بویراحمد را ۱۱۲ نفر اعلام کرد تا تناقض‌های آماری در این نشست تکمیل شوند.

آمار اشتباه است/ این تعهد را قبول نداریم

نماینده اداره بهزیستی در این نشست البته آمار ارائه شده نه تنها برای اداره خودشان بلکه برای چند اداره دیگر را هم اشتباه دانست و گفت که ما برای هر شغل ۱۵ میلیون تومان تسهیلات دادیم ولی آمار ارائه شده تقریبا ۲ میلیون تومان به ازای هر شغل محاسبه شده است.

نماینده سازمان بسیج سازندگی نیز با اشتباه خواندن برخی اطلاعات آماری اشتغال در روستاها گفته است که تعداد طرح و اشتغال را برای ما اشتباهی در نظر گرفتند و آمار تعهد ما در ایجاد اشتغال هم اشتباه است چرا که ما تعهد نکردیم ۲ هزار و ۳۷۲ شغل ایجاد کنیم؛ تاکنون هم حدود ۸۰۰ شغل را در روستاها ایجاد کردیم.

او این توضیح را هم داد که اگر قرارگاه قرب کوثر تاکنون شغلی را در روستاهای این استان ایجاد نکرده برای این است که هنوز کارش را در کهگیلویه و بویراحمد آغاز نکرده است.

اعتباراتی که به یکباره ۲۵ برابر شد!

اداره‌کل امور عشایر نیز که تعهد کرده در روستاهای این استان ۲۵۳ شغل را ایجاد کند تا پیش از این ۲۵۳ میلیون تومان اعتبار داشت ولی به یکباره دراین نشست اعلام شده که اعتباراتش ۶ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان است یعنی بیش از ۲۰ برابر!

هر چند در آماری که در این نشست اعلام شد اعتبارات امور عشایر ۲۵ میلیون تومان بوده که جای تعجب داشت.

با “ون” شغل درست نمی‌شود

نماینده اداره راهداری و حمل و نقل نیز که اداره‌اش تعهد کرده تا در سال جاری ۱۶ نفر را صاحب شغل کند اعلام کرده که چهار نفر را برای دریافت تسهیلات خودروی “ون” به بانک معرفی کردیم که به علت مشکلات کشور در ورود ناوگان “ون” هنوز هم صاحب شغل نشدند و متأسفانه استقبالی از این طرح نشده و در پی این هستیم که متقاضیان را برای دریافت خودروی سمند ایرانی معرفی کنیم.

او از شرایط بسیار بد ایجاد اشتغال برای روستائیان از طریق مسافرکشی با خودروی “ون” گفت.

متولی کار، پازل تناقض‌ها و ضعف‌ها در آمار کار و بیکاری را تکمیل کرد!

اما اداره‌کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی که متولی اصلی کار و بیکاری است، به نوعی بیگانه‌ترین اداره در این حوزه بود و نه تنها دغدغه و پیگیری برای انجام تعهدات دیگر ادارات برای ایجاد شغل نداشته بلکه تعهدات خودش را نیز انجام نداد.

اداره‌کل کار، تعهد کرده است که  امسال برای ۲۵۰ نفر را صاحب شغل کند اما این اداره اعلام کرده است که امکان جذب افراد وجود ندارد و تنها ۹ نفر در این تعهد سر کار رفتند.

کجای کارورزی، شغل است؟

البته اشتباه اداره‌کل کار فقط این نبود و این اداره‌کل کارورزی متقاضیان کار را به اسم اشتغال تعهد کرده در حالی که کارورزی یک اشتغال موقت با حقوق کمتر از ۵۰۰ هزار تومان است و به هیچ عنوان شغل پایدار محسوب نمی‌شود.

هر چند با همین وجود نیز این اداره‌کل ناتوان از نجام تعهد ۲۵۰ نفری خود بود و نماینده آن امروز اعلام کرده که بیکاران استقبالی نکردند و اگر نهایت تلاشمان را هم بکنیم تا پایان سال فقط برای ۲۰ نفر می‌توانیم کارورزی بگیریم.

مراجعات مکرر یا عدم استقبال؟

این عملکرد وقتی ضعف متولی کار را می‌رساند که نصف حقوق کارورزان را اداره معرف می‌دهد و بیمه آنها نیز پرداخت می‌شود ولی با این وجود از این محل کسی صاحب یک کار موقت هم نشده است.

ادعای نماینده اداره‌کل کار در حالی بود که مدیرکل امور روستایی استانداری در پاسخ او گفت که چگونه از این طرح استقبالی نشده در حالی که ما روزانه چندین مراجعه دراین زمینه داریم؟!

اداره‌کل کار و قرارگاه قرب کوثر کمترین تعهد را داشتند که متأسفانه به تعهد خود عم عمل نکردند.

روند کلی ایجاد شغل در روستاها خوب جلو می‌رود

پژمان نیک‌اقبالی معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست با پذیرش مغایرت‌های آماری در تعهدات ادارات پیرامون ایجاد شغل در روستاها گفت که مدیران موظف هستند این مغایرت‌ها را اصلاح کنند.

او گفت که از میزان چهار هزار و ۳۱۹ نفر روستایی که باید در این سال صاحب شغل می‌شدند، تاکنون یک‌هزار و ۳۷۹ نفر صاحب شغل شدند که یک‌هزار و ۵۷ شغل از سوی کمیته امداد ایجاد شده است.

معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد این را هم گفت که البته اگر چه ابهاماتی وجود دارد ولی در کل روند ایجاد شغل در روستاها خوب جلو می‌رود که پیش‌بینی می‌کنیم تا پایان سال ۸۰ درصد تعهدات استان عملی شود.

__________________

گزارش از کریم بنام

________________

انتهای پیام/ک-ب