پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

صدای افتتاح ۱۲ پروژه بهداشت و درمان در دهه فجر کهگیلویه و بویراحمد، گوش فلک را کر کرده اما بعد از دهه فجر معلوم شد که دهگان این عدد، اضافی بود و نه تنها با آمار بلکه با اعتماد مردم هم بازی شده است؛ علوم پزشکی بیش از ۳ پروژه افتتاحی در این مدت نداشته است.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، نقد سازنده عملکرد مدیران همواره به بهبود اوضاع و تحقق اهداف یک سازمان کمک می‌کند.

حوزه بهداشت و درمان یکی از این حوزه‌ها است که علی‌رغم اقدامات خوبی که در یک دهه اخیر در این بخش اتفاق افتاده است اما نقاط ضعف جدی نیز در این حوزه وجود دارد که در این گزارش به یکی از این ایرادات اشاره می‌شود. ایرادی که رویکردی است و این بخش را از رسالت اصلی خود دور می‌کند.

دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در دوره مدیریت شکننده اورنگ ایلامی همواره با چالش‌های جدی مواجه بوده اما در روزهای اخیر این چالش‌ها بسیار بیشتر هم شده است.

از بحث استخدام‌های حرف و حدیث‌دار علوم پزشکی که بگذریم، تکیه بیش از حد این دانشگاه به اهرم تبلیغات و بزرگنمایی کارهای انجام شده و نشده بیش از بقیه ایرادات، افکار عمومی را اذیت کرده است.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد، قبل از دهه مبارک فجر حداقل در ۱۰ رسانه و برنامه مختلف از افتتاح ۱۲ پروژه بهداشت و درمان در شهرستان‌های مختلف این استان خبر داد اما اکنون معلوم شده که حداقل ۱۰ پروژه از این آمارها، آب رفته است.

موضوعی که در گفت‌وگو با فرمانداران شهرستان‌های کهگیلویه، دنا و گچساران صحت آن تأیید و معلوم شده که با آمار بازی شده است.

اورنگ ایلامی پیش از دهه فجر در مصاحبه‌های مختلف از جمله خبری که پورتال این دانشگاه روی خروجی خود قرار داده است، از افتتاح ۱۲ پروژه حوزه بهداشت و درمان در کهگیلویه، دنا، گچساران و بویراحمد خبر داد.

او گفته بود که مرکز خدمات جامع سلامت دم چنار، ستاد مرکز بهداشت بویراحمد، خانه بهداشت گنجه کهنه در شهرستان بویراحمد و ۲ مرکز خدمات جامع سلامت توت نده در شهرستان دنا به مناسبت چهلمین سالگرد پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی افتتاح و به بهره برداری می‌رسند.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد همچنین گفت: همچنین در دهه فجر امسال در شهرستان کهگیلویه خانه بهداشت دم عباس، پایگاه سلامت ۶۰ دستگاه، پایگاه سلامت امام علی (ع) و پایگاه سلامت قلعه رئیسی مورد بهره‌برداری قرار می‌گیرد.

ایلامی یادآور شد: پروژه‌های بهداشتی دیگری شامل مرکز خدمات جامع سلامت شهدای لیشتر، مرکز خدمات جامع سلامت شهدای دیل، خانه بهداشت سربیشه و خانه بهداشت آرو در شهرستان گچساران نیز آماده افتتاح در دهه فجر امسال است.

در شهرستان دنا و در ایام دهه فجر هیچ پروژه‌ای در حوزه بهداشت و درمان افتتاح نشده است و پروژه‌ای که در توت‌نده برای افتتاح در دهه فجر اعلام شده، گویا در هفته دولت امسال افتتاح شده است.

جالب اینجاست که اورنگ ایلامی در لیستی که این همه روی آن تبلیغ کرده و گفته که در دهه فجر افتتاح می‌شوند، از افتتاح ۲ مرکز خدمات جامع سلامت در منطقه توت‌نده خبر داده اما نه تنها یک مرکز جامع بوده بلکه همین یک مرکز هم در هفته دولت افتتاح شده است.

در حالی که فرماندار دنا تأیید کرده که در دهه فجر امسال، هیچ پروژه‌ای افتتاحی در حوزه بهداشت و درمان این شهرستان نداشتیم، جای سوال است که چگونه این آمار آبکی به این راحتی اعلام می‌شود؟

این بازی با آمار فقط در شهرستان دنا نبوده و در گچساران و بویراحمد هم وضع به همین منوال بوده است.

وزارت بهداشت

در شهرستان گپساران که قرار بود، چهار پروژه افتتاح شود هیچ پروژه‌ای افتتاح نشده و این را نیز فرماندار گچساران تأیید کرده است.

در شهرستان کهگیلویه نیز به جز سه پروژه، افتتاحیه‌ای در حوزه بهداشت و درمان نداشتیم و فرماندار کهگیلویه با تأیید این خبر گفته است که سایر پروژه‌ها، تکمیل نبودند و بعد از تکمیل شدن، به بهره‌برداری می‌رسند.

در شهرستان بویراحمد، مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد هم که سه پروژه برای افتتاح اعلام شد، حتی یک مورد هم افتتاحی نداشتیم و این آمار نیز صحت نداشت.

این وضعیت هر انسانی را به تعجب وامی‌دارد که چرا ایلامی با خودش و این دانشگاه، این کارها را می‌کند؟ اگر واقعا پروژه‌ای برای افتتاح ندارد، چرا در بوق و کرنا می‌کند که ۱۲ پروژه در دهه فجر افتتاح می‌شود؟

چه کسانی برای زمین زدن، این پزشک حاذق و خوش‌نام در پزشکی لحظه‌شماری می‌کنند و او را به این مسیر وارد می‌کنند؟

حالا مردم با چه اعتمادی همان آمارهای قبلی او و همکارانش را باور کنند؟ از کجا معلوم است که ۲۷ پروژه‌ای که پیش از این اعلام شده است، درست بودند؟

چرا پروژه‌ای که در هفته دولت در توت‌نده افتتاح شده است را دوباره به عنوان پروژه افتتاحی اعلام می‌کنیم و آن هم تعدادش را در ۲ ضرب می‌کنیم؟ مگر به تعداد پروژه جایزه می‌دهند که اینگونه می‌خواهیم، آمار را بالا ببریم؟

از سوی دیگر، استاندار کهگیلویه و بویراحمد که با این آمارها در جمع خبرنگاران حاضر شد و از تعداد پروژه‌های افتتاحی در حوزه بهداشت و درمان گفت، حالا با چه استدلالی می‌خواهد آسیبی که به اعتماد مردم وارد شد را جبران کند؟

آیا سایر آمارهایی که استاندار هم بر اساس این آمارهای دانشگاه علوم پزشکی، اعلام کرده است همین‌گونه، بی حساب و کتاب بودند؟

حالا که در کمیت تا این حد در آمارها آب ریختیم، باید گفت که کیفیت و سطح پروژه‌های این حوزه نیز حال و روز خوشی ندارند و همان‌هایی هم که افتتاح شدند، ایرادات اساسی دارند و نمونه بارز آن بیمارستانی است که زیر باران تبلیغات و شعار و منم منم مسئولان و نمایندگان بعد از سال‌ها، به صورت ناقص افتتاح شد.

این انتقاد هرگز نافی خدمات دلسوزانه متولیان حوزه سلامت نیست و ریواس جنوب با حفظ استقلال و رسالت حرفه‌ای خود، در جای خود به اقدامات خوب این دانشگاه نیز اشاره می‌کند.

انتهای پیام/بنام-ک