پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

چند روز در تنها کشتارگاه مرغ یاسوج، سر مرغی برید نشد تا کمبود این کالای پرمصرف با بازی حساب شده عوامل توزیع، جیب مصرف‌کنندگان را خالی کند و قیمت آن حتی از رقم مصوب هشت هزار و ۷۰۰ تومان نیز فراتر برود؛ برخی سودجویان نیز با سوء استفاده از باور غلط مردم پیرامون کیفیت مرغ‌های فریز شده، مرغ منجمد را به جای مرغ گرم به فروش می‌رسانند.

به گزارش ریواس جنوب، جعفر گوهرگانی امروز در کارگروه تنظیم بازار با بیان اینکه در حال حاضر ۸۰ واحد مرغداری در این استان درگیر جوجه‌ریزی هستند که برخی از آن‌ها تا چهار بار هم در سال جوجه‌ریزی دارند، اظهار کرد: با این وجود بیش از نیمی از نیاز ۱۶ هزار تنی این استان به گوشت مرغ، وارداتی است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در شرایط عادی هر روز در شهر یاسوج، ۲۰ تن گوشت مرغ گرم و بین هفت تا ۱۰ تن هم مرغ منجمد مصرف می‌شود ولی در روزهای خاص و به ویژه با افزایش شمار مسافران و گردشگران، این مصرف به حدود سه برابر می‌رسد.

گوهرگانی تولید مرغ در واحدهای مرغداری این استان را جوابگوی نیاز مردم ندانست و گفت: در شرایطی که با کمبود گوشت مرغ مواجه می‌شویم برخی افراد سودجو که گویا منتظر هر بهانه‌ای برای افزایش خودسرانه قیمت این کالای مهم هستند، بازی‌هایی در می‌آورند تا یک شبه سود چند ماه را به دست بیاورند.

برخی زحمت می‌کشند برخی هم می‌خواهند یک شبه به سودهای بادآورده برسند

او با قدردانی از زحمات کشتارگاه‌ها و برخی عوامل توزیع مرغ گفت: برخی دست‌اندرکاران بازار مرغ، واقعا زحمت می‌کشند ولی برخی به دنبال سودهای بادآورده هستند تا یک شبه به نوایی برسند که باید جلوی این سودجویی‌ها با تعامل و همفکری گرفته شود.

وی تصریح کرد: بازار مرغ بعد از یک دوره آرامش، دچار نوساناتی شد که به دنبال حل ریشه‌ای این مشکل هستیم.

تنظیم بازار 2اتحادیه مرغداران در کهگیلویه و بویراحمد ضعیف است/ کشتارگاه مرغ یاسوج، انحصاری است

متولی کشاورزی این استان، برخی از مشکلات را به ضعف‌های اتحادیه مرغداران مربوط دانست و اضافه کرد: اتحادیه مرغداران لازم است تشکل خود را تقویت کند و با مشارکت همه تولیدکنندگان سرمایه، خودروی ویژه حمل مرغ، کشتارگاه و دیگر امکانات را تأمین و با مدیریت زمان و میزان جوجه‌ریزی از جوجه‌ریزی و تأمین نهاده تا توزیع مرغ را به عهده بگیرد.

بزرگ‌ترین صنعت مرغ کهگیلویه و بویراحمد، خاک می‌خورد

وی، انحصاری بودن کشتارگاه مرکز استان را از دیگر علل مشکلات فعلی بازار مرغ دانست و ابراز داشت: اگر چه سرمایه‌گذاری برای راه‌اندازی یکی از بزرگ‌ترین کشتارگاه‌های صنعتی جنوب ایران اعلام آمادگی کرده ولی انتظار می‌رود، اتحادیه مرغداران با مشارکت همه تولیدکنندگان اقدام به خرید یا اجاره بلندمدت این کشتارگاه کند و ما نیز حمایت‌های لازم را خواهیم داشت.

گوهرگانی تأکید کرد: یکی دیگر از راهکارهای مؤثر، حذف چرخه دلالی و واسطه‌گری و تأمین مستقیم مرغ از سوی کشتارگاه‌ معصومی با حمایت‌های سازمان جهاد کشاورزی است چرا که علت عمده نوسانات بازار مرغ، نقش برخی عاملینی است که به دنبال انجام کار اصولی و پاک نیستند.

اذعان گوهرگانی به افزایش خودسرانه قیمت مرغ در برخی فروشگاه‌ها

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد مشکل فعلی مرغ در این استان را بیشتر مربوط به کمبود آن دانست نه گرانی و خاطرنشان کرد: در بدترین شرایط، قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ در کهگیلویه و بویراحمد ۲۰۰ تومان از استان‌های بزرگ کشور بیشتر بوده و عمدتا” در حد استان‌های همجوار یا کمتر از آن بوده است.

گوهرگانی، افزایش سخت‌گیری سازمان صنعت، معدن و تجارت را در بحث نظارت بر قیمت‌ها و کنترل نوسانات اخیر مؤثر خواند و گفت: انتظار می‌رود، واحد نظارت این سازمان وقت و انرژی بیشتری برای نظارت بر قیمت‌ها، برخورد با متخلفان و جلوگیری از افزایش خودسرانه قیمت‌ها به خرج دهد.

وی اذعان کرد: در حالی که ستاد تنظیم بازار تا چند روز پیش قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم را هشت هزار و ۵۰۰ تومان اعلام کرد ولی خودم نیز از نزدیک شاهد بودم که برخی فروشندگان و عوامل توزیع به قیمتی بالاتر از این فروش می‌کردند.

وی ادامه داد: متأسفانه در گوشت مرغ منجمد نیز شاهد این افزایش غیرقانونی  قیمت‌ها بودیم که این موضوع من را آزار می‌دهد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به کمبود گوشت مرغ در چند روز اخیر از سازمان صنعت، معدن و تجارت خواست تا جلوی افزایش غیرقانونی قیمت مرغ را بگیرند.

بازار آرام در تعطیلات پیش‌رو/ کشتارگاه در همه این ایام، کشتار کند

وی به تعطیلی پایان هفته و شنبه هفته بعد اشاره کرد و گفت: گاها” حجم ورود گردشگر بیش از حد پیش‌بینی‌ها است که امیدواریم با همکاری و پای کار بودن کشتارگاه، نظارت قوی بر قیمت‌ها و رعایت انصاف از سوی برخی عوامل توزیع شاهد ثبات بازار مرغ باشیم.

مرغوی خاطرنشان کرد: تا پایان تعطیلات قیمت هر کیلوگرم مرغ گرم هشت هزار و ۷۰۰ تومان و قیمت هر کیلوگرم گوشت مرغ منجمد در یاسوج پنج هزار و ۳۰۰ و در شهرستان‌ها پنج هزار و ۴۰۰ تومان خواهد بود و یک ریال بیشتر از این تخلف محسوب می‌شود.

گوهرگانی تأکید کرد: همه فروشندگان موظف هستند به صورت شفاف قیمت مرغ گرم و منجمد را در جلوی دید مصرف کننده نصب کنند.

وی از مدیر تنها کشتارگاه مرکز استان خواست تا در این ایام تعطیلی نداشته باشد و مرغ مورد نیاز شهرستان‌های بویراحمد و دنا را کشتار و اتحادیه مرغداران نیز مرغ زنده را با قیمت پنج هزار و هشتصد تومان در اختیار کشتارگاه قرار دهد.

گوهرگانی گفت: در شهرستان‌های گرمسیری مشکلی در بازار مرغ وجود ندارد.

باور غلط مردم پیرامون کیفیت گوشت مرغ منجمد

به گزارش ریواس جنوب، علی لاهوتی نیز در این نشست از ذخیره کافی مرغ منجمد با کیفیت خبر داد و تأکید کرد: گرانی مرغ دوام نخواهد داشت.

مدیرعامل شرکت پشتیبانی امور دام افزود: در مورد کیفیت مرغ منجمد باورهای غلطی در جامعه وجود دارد در حالی که سالم‌ترین و بهترین مرغ‌ها، منجمد می‌شوند که سلامت بیشتری دارند.

جانی‌پور، مسئول بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت نیز در این نشست از تشدید نظارت‌ها و برخوردها با متخلفان بازار مرغ خبر داد و گفت: تاکنون ۶۰ متخلف به تعزیرات حکومتی معرفی شدند.

گفتنی است برخی عاملین توزیع و فروش مرغ نیز با سوء استفاده از استقبال مردم در خرید مرغ گرم و باور غلط آن‌ها پیرامون کیفیت پایین‌تر مرغ منجمد، با اقدامی فریبنده، مرغ‌های منجمد را به جای مرغ کشتار روز به مردم می‌فروشند.

انتهای پیام/ک-بنام