پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

هرچه به واپسین ماهِ سرد سال ۹۴ نزدیک‌تر می‌شویم، صدای  زنگ‌های مبارزه برای بهارستان، بیشتر به‌گوش می‌رسد.۲۰۱۵-۰۹-۱۶-۱۷-۴۲-۰۹-1538917046«ریواس»، در آغازین روزهای این کارزار، بنا دارد به‌مرور و به طور مستقیم، پای صحبت نامزدهای سه حوزهی انتخابیه در هشت شهرستان استان کهگیلویه و بویراحمد بنشیند و حاصل این گفتگوها را به قضاوت مردم بسپارد.

در اولین گام، به سراغ «مجید باقریان» رفتیم؛ نامزدی که نام‌بردن از برخی افراد شاخص را به‌عنوان شانس‌های اولِ پیروزی در انتخابات پیش‌رو، قبول ندارد و معتقد است که نگاه قهرمان‌سازی باید تبدیل به «انتخابِ احسن» شود و در این صورت است که اصلاح‌طلبان را برنده‌ی این انتخابات می‌داند. وی همچنین تأکید دارد که مردم در انتخابات آتی مجلس منتظر گذشتی «عارف»گونه‌اند.

 

ریواس: جناب باقریان، از بیوگرافی و سوابق خود برای مخاطبان «ریواس»، بیشتر بگویید؟

مجید باقریان، چهارم خرداد ۱۳۵۲ در تنگ سولک بهمئی متولد شدم. تا سوم راهنمایی در منطقه بهمئی بودم و بعد از آن به توصیه برادر شهیدم به قم رفتم. حوزه را تا اتمام سطح (معادل دکترا)گذراندم. دانشگاه هم تا مقطع کارشناسی ارشد تاریخ ادامه دادم. به دلیل مشکلات معیشتی وارد کار شدم و در سال ۸۱ به استخدام وزارت علوم و دانشگاه یاسوج درآمدم. در دانشگاههای یاسوج و پیام‌نور سالها کار و تدریس کرده‌ام. چندین سال مدیر فرهنگی دانشگاه یاسوج و مدتی هم بخشدار بودم. آزادی بیان، رشد نشریات، انجمن‌ها، کانون‌ها و تشکل‌ها از جمله خدمات من بود. مدیرعامل موسسه طه و فکر و گفتمان هم هستم. ریاست کمیته جوانان و دانشجویان ستاد خاتمی، کروبی، موسوی و روحانی در استان به عهده من بود. و البته ریاست ستاد دکتر شریعتمداری را در استان نیز بر عهده داشتم. تنها اصلاحاتی دور گذشته که با مارک آمده بودم. معتقدم در هر شرایط باید خدمت کرد.

ریواس: تنها اصلاح‌طلب دور قبل هستید که در این دور نیز اعلام حضور کرده‌اید؟

بله، تنها اصلاحاتی که با مارک اصلاحات به عرصه آمد.

ریواس: در چه سالی کاندیدا شدید و آیا از طرف فرد خاصی حمایت شدید؟

سال ۹۰ و شخصاً برای کمک به مردم، انقلاب و احیای اصلاحات به صحنه آمدم. احساس کردم انقلاب و مردم به کمک من نیاز دارند. اصلاحات را از هر طرف مظلوم دیدم و اصلاحات حسینی را فریاد زدم.

ریواس: در این دور از انتخابات، قطعاً کاندیدا می‌شوید؟

اگر خرد جمعی شکل بگیرد حتماً.

ریواس: نظر شما در مورد اجماع اصلاح‌طلبان چیست؟

امیدوارم این دوره از انتخابات با اجماع بتوانیم دل مردم مشتاق دیارمان را شاد کنیم. این امرمستلزم حرکتی عارفی است. از نگاه من ممکن است. من تن به خرد جمعی خواهم داد.

ریواس: خیلی از مردم می‌گویند با حضور آقایان منطقیان و لاهوتی و طرفداران آنان، امیدی به اجماع نیست، نظر شما در این زمینه چیست؟

منطقیان و لاهوتی باید در پیشگاه تاریخ سربلند باشند. من به هر دو ارادت دارم.

ریواس: بهنظر شما ویژگیهای نامزد ائتلافی و اجماعی اصلاح طلبان، چیست؟

یکم: باید تابع خرد جمعی باشد. دوم: دارای توان بالا در بیان رنجهای توده مردم باشد. سوم: معتقد به نظام، ولایت فقیه و قانون اساسی باشد. چهارم: بتواند برنامه جامعی برای توسعه همه جانبه داشته باشد. پنجم: اینکه از ابزارهای زر و زور و تزویر به دور باشد. ششم: توانایی ارتباط موثر با مرکز را داشته باشد. هفتم: رنج‌های مردم را بفهمد. هشتم: جوانگرا باشد

ریواس: بنظر شما چرا کرسی حوزه کهگیلویه و شهرستانهای همجوار آن در مجلس تا به حال هیچ اصلاح‌طلبی را به خود ندیده است؟

دلیل عدم پیروزی اصلاحات در کهگیلویه، افتراق و دوگانگی بوده که امیدوارم در این دوره حل شود. مردم در انتخابات آتی مجلس منتظر گذشت عارف گونه اند. دوستان باید کاری کنند تا در پیشگاه تاریخ سربلند شوند.

ریواس: فکر می‌کنید بزرگترین اشتباهات اصلاحات در ادورار گذشته چی بود؟

بزرگترین اشتباه اصلاحات در دوره های قبل خودخواهی و عدم درک مناسب از فضای جامعه بود.

ریواس: به‌نظر شما، در دور قبل که جریان اصلاح‌طلبی بخشی از انرژی خود را پای حمایت از آقای رستاد گذاشت، مرتکب اشتباه تاریخی شد یا جلوه ای از وحدت روی یک گزینه را به نمایش گذاشت؟

حمایت از مهندس رستاد، دوست عزیزم توسط مردم کار خوبی بود و اشتباه نبود. من نگران آن روزها هستم. اما اشتباه نخبگان حتمی است. آیا یک جریان پویا باید تا بدین پایه بی‌تدبیر باشد که در دقیقه نود به فکر نجات خود باشد؟ بله اشتباه نخبگان بود. این اشتباه را در دوره گذشته موحد هم تکرار کرد. برخی فکر می‌کنند مردم دست‌بسته منتظر آنها می‌نشینند تا برایشان تعیین تکلیف کنند. نه برادر! اگر ما نجنبیم تکرار شکست حتمی است. من چهار سال پیش در مقابل آن همه مشکل مقاومت کردم و از اصلاحات ناب دفاع کردم تا اندیشه اصلاحات زنده باشد.

ریواس: تفکر و جریان اصلاح‌طلبی در کهگیلویه تا حدی قائم به شخص شده و منیت‌ها جای منافع عمومی را گرفته است. چرا؟

بله حقیقت دارد ما در استان گرفتار فردمحوری هستیم. برخی باور دارند که خود معیار هستند و نه اندیشه. این بالاترین آسیب برای یک اندیشه پویاست. اصلاح‌طلبان باید خود را متکی به اندیشه اصلاح‌طلبی که ریشه در قیام حسینی دارد بدانند و نه افراد. افراد در جستجوی منافع شخصی هستند اما اندیشه رهایی‌بخش است برای توده ملت.

ریواس: بنظر شما رد صلاحیتی در کهگیلویه خواهیم داشت؟

امیدوارم هیچ کس رد صلاحیت نشود.

ریواس: اصلاح طلبان برای مقابله با رد صلاحیت‌های احتمالی چه تدابیری را باید اتخاذ کنند؟

امیدوارم دوستان درون نظام همه بتوانند رقابت کنند. اگر هم کسی رد شد باید تابع قانون باشد. آقای عارف گفتند اگر کسی می‌داند رد می‌شود ثبت‌نام نکند.

ریواس: یکی از افرادی که احتمال رد صلاحیت شدنش هم هست آقای موحد است. بسیاری معتقدند اگر ایشان تایید صلاحیت شود بدون شک برنده میدان خواهدشد. نظر شما درباره موحد چیست؟

آقای موحد مدت زیادی نماینده بودند. مردم و نخبگان انتظار دارند که ایشان یک گزارش دقیقی بدهند. اینکه موحد برنده انتخابات هست را قبول ندارم. این نگاه قهرمان‌سازی باید تبدیل به انتخاب احسن شود. اصلاح‌طلبان را برنده این انتخابات می‌دانم.

ریواس: آیا واقعا دوست دارید تایید شود؟

امیدوارم ایشان تایید بشوند.

ریواس: کهگیلویه تاکنون تا چه اندازه از بابت قوت و ضعف نماینده سود برده یا مظلوم واقع شده؟

کهگیلویه‌ی بزرگ، بیشترین ضرر را از نداشتن یک نماینده مناسب متحمل شده است.

ریواس: آیا بزرگواری و موحد نماینده تفکر اصولگرایی محسوب می‌شوند؟

بزرگواری و موحد هر دو خود را نماینده تفکر اصولگرایی می‌دانند. البته من ستار هدایتخواه و حاج مسعود حسینی را نماینده این تفکر در استان می‌دانم.

=========

گفتگو از عظیم بنام

انتهای پیام/ ع.ب