پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

 دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس گفت: باورهای مذهبی و معنوی به‌عنوان عوامل حمایتی از طریق دادن امید، قدرت و معنی‌بخشی به زندگی، فشار روانی زندگی را کم می‌کند و کیفیت زندگی را به‌ ویژه در افراد معتاد بهبود می‌بخشد و حتی مانع گرایش به اعتیاد می‌شود.

به گزارش ریواس جنوب به نقل از روابط عمومی دبیرخانه شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس، محمدرضا ابراهیمی در دیدار با مسئولین ستاد اقامه نماز استان فارس بیان داشت: اعتیاد به مواد مخدر علاوه بر زیان‌های جدی و خطرناک جسمی و روحی، عوارض و مشکلات فراوان اجتماعی و اقتصادی از قبیل افزایش جرایم مرتبط با مواد مخدر مانند جنایت و سرقت، فقر و تکدی‌گری و هدر رفتن سرمایه‌های کلان مادی کشورها و سقوط بسیاری از ارزش‌ها و هنجارهای فرهنگی و اخلاقی را نیز به ‌دنبال دارد.

وی افزود: عقاید و باورهای مذهبی و معنوی به‌عنوان عوامل حمایتی یا حائلی هستند که از طریق دادن امید، قدرت و معنی‌بخشی به زندگی، فشار روانی زندگی را کم می‌کند و کیفیت زندگی را به‌ ویژه در افراد معتاد بهبود می‌بخشد و حتی مانع گرایش به اعتیاد می‌شود.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر فارس به نقش مذهب و نهادهای مذهبی در پیشگیری از سوء مصرف مواد مخدر اشاره نمود و گفت: مذهب و نهادهای مذهبی می‌توانند مصرف مواد و بهبودی از آن را از طریق برقراری یک نظم اخلاقی تحت تأثیر قرار دهند.

ابراهیمی بیان داشت: نهادهای مذهبی، راهنمایی‌ها یا قواعد خاص اخلاقی به‌منظور کنترل خویشتن مانند امتناع از مصرف الکل و دیگر مواد را در اختیار فرد قرار می‌دهد و به تسهیل تجربه معنوی کمک می‌کنند.

این مقام مسئول در استان فارس گفت: تجربه معنوی می‌تواند تعهدات اخلاقی را تحکیم بخشد که این نیز به‌نوبه خود مانع از مصرف الکل و دیگر مواد مخدر می‌شود.

وی گفت: با توجه به نقش محافظ دینداری در مقابل گرایش به مصرف مواد به والدین و مراکز آموزشی پیشنهاد می‌شود که با روش‌های مورد قبول نوجوانان و جوانان به تقویت باورهای دینی در افراد در معرض خطر سوء‌ مصرف مواد پرداخته شود، تا احتمال گرایش آن‌ها به مصرف مواد کمتر شود.

ابراهیمی بیان داشت: همچنین متخصصان ترک اعتیاد می‌توانند در کنار روش‌های معمول ترک، به تقویت باور‌های مذهبی و ایجاد نظام معنا‌دهی به زندگی در مراجعان خود، به کاهش وابستگی به مواد در آن‌ها کمک کنند.

دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر استان فارس در پایان سخنان خود بر اجرای مفاد تفاهم‌نامه منعقده فی‌مابین ستاد مبارزه با مواد مخدر و ستاد اقامه نماز تاکید نمود و گفت: امید است با برگزاری دوره‌های آموزشی پیشگیری از اعتیاد، تولید کلیپ با موضوع نقش نماز در پیشگیری از اعتیاد، برگزاری جشنواره‌ها به ویژه در بین نوجوانان و جوانان و … بتوانیم گامی مثبت در جهت کاهش آسیب‌های اجتماعی برداریم.

انتهای پیام/ سعید قرچه