پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس شورای شهر شیراز با تأکید بر اینکه وظیفه نظارتی شورا، نباید به دخالت در امور شهرداری منجر شود، وعده داد که برای برای ارزیابی عملکرد مدیران شهرداری شیراز، کمیته نظارت را در شورای شهر فعال خواهند کرد.

به گزارش ریواس جنوب، متن کامل نطق سید عبدالرزاق موسوی در جلسه علنی عصر امروز چهارشنبه ۲۰ شهریورماه شورای اسلامی شهر شیراز در ادامه منتشر می‌شود:

 در هفته‌ای که در آن قرار داریم، مناسبت‌های بسیار مهمی در تقویم تاریخ ثبت شده‌اند؛

مهمترین این مناسبت‌ها، دو روز سرنوشت‌ساز تاریخ بشریت یعنی تاسوعا و عاشوراست؛ عاشورا، صحنه‌ی فراگیر ظلم‌ستیزی است. شهروندان شریف شیراز امسال نیز همچون گذشته در عزاداری‌ها شرکت و مراتب ارادت خود را به سیدالشهدا و اصحاب ایشان ابراز داشته‌اند.

ضمن تسلیت این واقعه‌ی تلخ تاریخ، به خودم و همه برادران و خواهران‌ام یادآوری می‌کنم که نه با شهادت امام حسین (ع) و نه با پایان یافتن عزاداری سالیانه‌ی ما، درس‌های زندگی سرور و سالار شهیدان پایان‌پذیر نیست؛ تا ظلم در جهان هست، فریاد «هیهات منا الذله»ی سرور آزادگان جهان هم هست و تا معروف و منکر مفهوم دارد رسالت امر به معروف و نهی از منکر نیز پابرجاست. انشاءالله ما بتوانیم از درس‌های عاشورا که در شرایط کنونی شاید مهمترین آن‌ها امر به معروف و نهی از منکر باشد، عبرت گرفته و در جهت اصلاح رویه‌های غلط و نیز مبارزه با فساد و بداخلاقی‌ها، گام برداریم.

۱۱ محرم نیز به یاد یکی از فجایع تلخ اسلام یعنی به اسارت گرفتن اهل خاندان پیامبر (ص) و حضرت علی (ع)، روز تجلیل از اسرا و مفقودین نامگذاری شده است. اما این روز متعلق به تمام کسانی است که در مقاطع مختلف تاریخ با صبر و بردباری خود، درس جاودانگی داده‌اند. از جمله در کشور ما و در دوران ۸ سال دفاع مقدس که بسیاری مرد و زن و پیر و جوان مفقود شده یا به اسارت رفته‌اند. اگرچه امروز همه‌ی اسرای ما آزاد شده و روز بیست و ششم مردادماه نیز به گرامیداشت مقام آزادگان سرافراز اختصاص یافته اما در کنار آن‌ها مفقودانی هم هستند که هنوز خانواده‌ها و بلکه تمام هم‌وطنان‌شان چشم به راه رسیدن خبری از آنها هستند. مفقودانی که البته اثر جاودانه‌ی آنان در تاریخ حماسه‌های ایثار و وطن‌دوستی، برای همیشه معلوم بوده و خواهد ماند.

۱۲ محرم، سالروز شهادت حضرت امام سجاد (ع) چهارمین امام شیعیان و از میراث‌داران شهدای کربلا را نیز تسلیت عرض می‌کنم.

همچنین ۱۷ شهریورماه، مصادف با قیام خونینی با عنوان «جمعه سیاه»، یکی از مهمترین وقایع مبارزات انقلاب اسلامی ایران بود؛ روزی که با کشتار وحشیانه در میدان ژاله تهران و کشته و مجروح شدن صدها و یا هزاران معترض، راه مخالفین برای همیشه از حکومت پهلوی جدا شد و از همین رو آن را آغازی بر پایان حکومت پهلوی توصیف می‌کنند. این روز را هم تسلیت می‌گوییم و هم گرامی می‌داریم.

۱۹ شهریور، سالروز وفات آیت‌الله طالقانی، نخستین امام جمعه تهران را نیز تسلیت می‌گوییم؛ کسی که دوشادوش بنیانگذار انقلاب منشأ خدمات فراوانی به‌ویژه در استقرار انقلاب اسلامی بوده و به عنوان یک روحانی مبارز و سیاست‌مداری شریف خدمات کم‌نظیری در تقویت تفکر آزاداندیشی و مردم‌سالاری دینی در ایران ما نیز به نام خود ثبت کرده است؛ تشکیل همین شوراهای اسلامی به عنوان بزرگترین نهاد مدنی و مردمی، ازجمله نهادهای مدنی و مردمی است که با نام آیت‌الله طالقانی گره خورده است. نماینده اول مردم تهران در مجلس خبرگان قانون اساسی با هدف تقویت سهم مردم در قدرت و تعیین سرنوشت خویش، بر روی تشکیل شوراها پافشاری کرد و با همراهی بنیانگذار انقلاب اسلامی و همراهی سایر نمایندگان در قانون اساسی گنجانده شد تا سرانجام دو دهه بعد به اجرا درآمد.
امیدوار هستم که در سایه‌ی حمایت‌های مجلس، تغییررویکرد دولتمردان و همت و تلاش اعضای شوراها، زمینه‌ی تقویت این نهاد مردمی بیش از پیش فراهم شود.

۲۱ شهریور، سالروز شهادت آیت‌الله مدنی، دومین شهید محراب را به دست منافقین کوردل نیز تسلیت عرض می‌کنم.

۲۱ شهریورماه در تقویم رسمی کشور ما روز سینما نیز نامگذاری شده است. صنعت و هنری که البته بسیاری جنبه‌های دیگر از جمله اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و مهمتر از همه فرهنگی را نیز با خود به دوش می‌کشد و به نظر می‌رسد اگر به قدرت فرهنگ و هنر به ویژه در دنیای امروز باور داریم، می‌بایست بیش از پیش به سینماگران و علاقه‌مندان به سینما، بها بدهیم.

و اما در شهرمان شیراز؛ در هفته‌ای که گذشت تعدادی از مدیران مناطق شهرداری جابجا و یا تغییر یافتند، در این جهت ذکر چند نکته ضروری است؛

اول، عزل و نصب مدیران شهرداری از حقوق قانونی شهرداری است، همه باید به آن احترام بگذاریم، لیکن شورا نیز موظف به نظارت و ارزیابی عملکرد شهرداری و مدیران است و انشالله ما هم بتوانیم به وظیفه خودمان عمل کنیم. البته این نظارت نباید منجر به دخالت شود.

دوم، نتیجه تعیین این مدیران باید بهبود و ارتقا سطح ارایه خدمات در شهرداری باشد. بدیهی است که شهروندان و نمایندگان آنها در شورای شهر نیز می‌بایست آثار این تغییرات را مشاهده کنند. البته ما در سال سوم، در جهت ارزیابی عملکرد مدیران شهرداری، کمیته نظارت را که مصوب سال دوم فعالیت شورا است، حتماً فعال خواهیم کرد.

سوم، یکی از شاخص‌های موقعیت مدیران شهرداری، تسریع و بهبود نحوه و کیفیت ارایه خدمات به مردم و شهروندان است، انتظار داریم که گزارش عملکرد شهرداری در اجرای مصوبات شورا و تکالیف قانونی بودجه سنواتی، این را نشان دهد.

و اما نکته آخر:

یکی از وظایف مهم ما به عنوان شورا که در بند ۲ ماده ۸۰ قانون شوراها آمده است، شناسایی و بررسی مشکلات حوزه‌های اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی، آموزشی، بهداشتی و رفاهی است. در این زمینه انتظار می‌رود کمیسیون‌ها با کمک مرکز پژوهش‌ها که انشالله فعال خواهد شد، پیشنهادات خود را ارایه کنند، در همین جهت و به موجب بندهای ۷ و ۲۳ همین ماده، موضوع توزیع ارزاق عمومی و ایجاد میادین میوه و تره‌بار از تکالیف و وظایف شوراهاست. مردم در شرایط سخت اقتصادی و معیشتی هستند، از کمیسیون محترم سلامت، محیط زیست و خدمات شهری درخواست می‌کنم با قید اولویت این موضوع را در دستور کار قرار داده و با همکاری سازمان‌ها و دستگاه‌های ذی‌ربط، طرحی اجرایی و عملیاتی برای این مهم ارائه کنند.

انتهای پیام/ سجاد بنام