پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

هادی ثنائی، از جمله جوانانی است که تحصیلات عالیه دانشگاهی دارد و علی رغم اینکه بیش از ۲ سال در جایی به کار مشغول بود و دیگر افراد خانواده پست و منسب های عالی دولتی و غیردولتی دارند، اما به گفته خودش شیرین ترین شغل را انتخاب کرده است و نیمی از عمرش را در شیرینی فروشیسپری کرده است و امروز به نقطه ای رسیده است که در کارش خبره و ۱۳ نفر را هم به کار مشغول کرده است.

«ریواس جنوب» در سلسله مراتب مصاحبه های دوره ای با مشاغل مختلف، این بار به سراغ حرفه شیرین و جذاب شیرینی فروشی در شهر دهدشت در استان کهگیلویه و بویراحمد رفته است؛ شغلی مفرح که نیاز به ظرافت، تمیزی و خوش سلیقگی دارد.

هادی ثنائی، شیرین فروش خوش برخورد و مهربانی است که در کارش خبره است و با کسب تجربه زیاد با همه زیر و بم های این حرفه آشنایی کامل دارد؛ او در این گفت و گو، پای سوال و جواب های “ریواس” نشسته و حرف هایی داشت که خواندن آن خالی از لطف نیست.

او دو فرزند دختر و پسر به نام های شادی و کسرا دارد و از خانوادش راضی است و می گوید خداوند الطاف زیادی به من داشته است.

ثنائی ۳۳ ساله که بر اساس علاقه این شغل را انتخاب کرده است، ۱۲ سال است که کار شیرینی فروشی می کند و در پخت و پز و تولید و توزیع شیرنی مشغول است؛ ساعت کار کارگاه و فروشگاهش دو شیفت و از ساعت ۸ تا ۲ عصر و ۲ تا ۱۲ شب هست.

خانم رایگان که در آنجا کار می کرد از اخلاق حسنه وی بسیار گفت و اینکه با این مشغله زیاد کاری که دارد صله رحم را بجا می آورد و نان آور چندین خانواده هم هست. همچنین اکثر کارگرانش با مشکلاتی از جمله بیمار داشتن تا سرپرست بودن خانواده مواجه هستند که در این موارد هم هوای آنها را دارد و از لحاظ مالی آنها را تامین می کند.

درآمد ماهیانه ۲ میلیون تومانی!

خودش می گوید درآمدش خوب است و ماهیانه حدود ۲ میلیون تومان درآمد دارد اما همکارش می‌گوید درآمدش خیلی خوب است اما نه برای خودش بلکه بیشتر به فکر بقیه هست.

وی سالیان متوالی در کارگاه های اصفهان و شیرازی شاگردی میکرد و بعد از آن مدت و کسب مهارت لازم در زمینه شیرینی، توانست در زادگاهش کارگاه شیرینی فروشی راه بندازد.

کارگرانی که همه تحصیلات عالیه دارند!/ فقط با علاقه و پشتکار خودم به اینجا رسیدم/ سرمایه اولیه کار

کارگران ثنائی همه لیسانس و فوق لیسانس دارند و خودشم کارشناسی حسابداری دارد! او دو سال در جایی خارج از استان مشغول به کار بود ولی به دلیل دوری از خانواده و علاقه وافری که به شیرینی پزی داشت، کار را رها کرد و به زادگاهش برگشت. به گفته خودش حتی در حال حاضر چندین جا کار دولتی به او پیشنهاد دادن اماقبول نکرده است!

وی در پاسخ به این سوال که چه کسی حمایتتان کرد تا به اینجا برسید؟ گفت: هیچ کس حمایتم نکرد، فقط  پشتکار، تلاش و علاقه خودم به این کار بود که کمک کرد به اینجایی برسم که الان هستم.

گویا او سرمایه اولیه ای هم نداشته و فقط با وامی که گرفته توانسته این کار را شروع کند و به اینجا برسد  که شیرینی فروشی باسابقه و خوشنام شده و ۱۳ نفر را هم به طور مستقیم به کار مشغول کرده است.

وی درباره شرایط حقوق و کار این کارگران، هم گفت: حقوق این کارگران هم از ۳۰۰ تا ۱ و نیم میلیون تومان است، حتی بیشتر مواقع هم با هزینه کارگاه، ناهار میخوریم و خدا رو شکر تا الان از کارشون راضی هستند.

سفارشات و مواد اولیه شیرینی سرای “هادی و شادی” مانند نارگیل، جعبه، روغن، شکلات، قنادی آماده و آرد را به صورت عمده و یکجا از مرز، تهران، کرج، اهواز و شیراز، اصفهان و گچساران تهیه می شوند.او البته این را هم گفت: که بعضی از هم صنفیاش از همین دهدشت خرید می کنند ولی اینطور هزینه بیشتری صرف می شود.

وی بیشترین درآمد و سفارشات کاری شیرینی سرای “هادی و شادی” را از بهمن تا ایام نوروز دانست.

پذیرفتن سفارش افراد بی بضاعت/ با خوردن شیرینی روح و روان خانواده ام تازه می شود

« ثنائی، ظاهرا شرایط مالی برخی همشهریان فقیر و یتیم خود را درک کرده و در این باره گفت: روزانه مواردی بوده که افراد فقیر و بی بضاعتی که در تنگنای مالی شدید بودند، بدون هیچ گونه مبلغی سفارش آنها را پذیرفته است و کارشان را رواج داده است، بطوری که این کار دیگر برایشان عادی شده و هر روز می آیند سهم خود را می گیرند!»

این شیرین فروش با سابقه در پاسخ به این سوال که وقتی از مضرات شیرینی میشنوی چه حسی بهت دست میدهد، گفت: وقتی جایی از مضرات شیرینی میشنوم حس ناخوشایندی بهم دست می دهد! البته او در ادامه حرفش به موضوع جالبتری هم اشاره کرد و افزود: شیرینی همش ضرر است باید کم استفاده کنیم، البته امرزوه که هر چی میخوایم بخوریم میگویند که مضر و سرطان زا هستند؛ اما در عین حال بعضی از شیرینی ها ضرر ندارند چون مواد نگهدانده ندارند و روزانه تولید می شوند!

او این را هم اضاقه کرد: که مصرف شیرینی خودم و خانواده ام خیلی بالاست کلا خوش شیرینی هستیم و با خوردن آن روح و روانشون شاد و سرزنده می شود و شاید دلیل آن این باشد که چون میدانم که چه شیرینی استفاده کنیم که کمترین زیان را از لحاظ چربی و شیرینی داشته باشد.

نظارت خوب و سختگیرانه است و هیچ صنفی تا این حد بازرسی نمی شود!

در ادامه گفتگو از وی درباره رعایت بهداشت در کارگاه و رعایت آن از سوی کارگرانش پرسیدیم که قاطعانه پاسخ داد: روی مسئله بهداشت به شدت حساس هستم و شدیداٌ هم  رعایت می شود؛ همه کارگران با لباس فرم -مانتو سفید و مقنعه و شلوار مشکی-، ناخن کوتاه، تمیز کردن کف فروشگاه و ویترین روزانه، حشره کش برقی و همچنین از دیس های استیل که نشان استاندارد هست استفاده می کنیم.

«وی نظارت بهداشتی از سوی مامورین شبکه بهداشت را بسیار خوب و سختگیرانه توصیف کرد و گفت: بازرسی ها خیلی شدید است و فکر نکنم هیچ صنفی و هیچ جایی مانند شهرستان ما اینقدر سختگیری و نظارت بر کارشان شود.»

او گفت: اینطور هم نیست که مثلا با اطلاع قبلی یا مواقعی بیایند که اگر احیانا ایرادی بود بتوانیم کارها را جمع و جور کنیم؛ مامورین بازرسی حداقل هفته یا دو هفته ای یک بار و درست در اوج شلوغی و سرزده می آیند و اگر شبهه ای یا نواقصی در کار بود حتما تدکر می دهند و ما هم سعی میکنیم که دیگر تکرارش نکنی؛ بنابراین باید همیشه آماده و تمیز باشیم.

به گفته ثنائی، لازمه پیشرفت، رشد و فروش عالی، رعایت بهداشت مطابق با دستورالعمل ها در کنار بقیه ملزومات است. علی الخصوص در این کار که حساس به رعایت بهداشت است.

تا حالا شیرینی فاسد ندیدم! / مشخصه های شیرینی فاسد

ثنائی می گوید: تا حالا شیرنی فاسد ندیدم! اما میدونم که کپک زدن و ترش شدن از مشخصه های شیرینی فاسد است. او گفت: شیرینی های فروشگاه ما روزانه و تازه است ولی تا یک ماه تاریخ مصرف دارند، البته بعضی از شیرینی ها مانند زولبیا، بامیه و خامه تا ۲ روز ماندگاری و شیرینی های خشک ماندگاری آنها بالاتر هست؛ شیرنی که خشک می شود، فاسد نیست اما کیفیت و تازگی اولیه خود را از دست می دهد.

او در ادامه تاکید کرد: اگر داخل خود فروشگاه کسی منصرف شد از خرید شیرینی، خیلی عادی و با متانت درخواست مشتری را می پذیریم؛ اما اگر از درب فروشگاه رفت بیرون، با توجه به اینکه این صنف خیلی حساس به رعایت بهداشت است، تحت هیچ شرایطی پس گرفته نمی شود، حتی اگر موردی پیش بیاد حتما دور می ریزیم.

شیرنی فروشی های شهر دهدشت مازاد بر نیاز مردم هستند/ احداث مجتمع بزرگ و شیک شیرینی به زودی

ثنائی گفت: بنطر من شیرینی فروش های در سطح شهر دهدشت مازاد بر نیاز مردم هستند و با توجه به اینکه درآمد این صنف در سطح شهرستان کم است، وجود حداقل ۳ تا ۴ تا شیرینی فروشی کافی است.

وی این نوید را هم به همشهریان داد و تصریح کرد: انشاالله به زودی اولین مجتمع بزرگ و شیک شیرینی در جهت رفاه حال همشهریان عزیز در سطح شهرستان کهگیلویه احداث خواهیم کرد، به گفته او این حق مردم است که بتوانند از یک مکان بهداشتی و با کیفیت خرید کنند.

او در پاسخ به این سوال که برخورد مردم و نگاهشان به این شغل چگونه هست، جواب تامل برانگیزی داد و گفت: بنظر خودم  در شهرستان این شغل پایگاه اجتماعی خاصی دارد و مردم به دید یک مدیر برتر بهم نگاه می کنند؛ خیلی ها الان آرزو چنین جایگاهی را داشتند! زیرا اداره چنین مکانی با چندین کارگر فقط از عهده یک فرد با تدبیر و کارآمدی بر می آید.

وی این را هم گفت: خوشبختانه مردم شهرستان کهگیلویه بسیار خونگرم، عاطی و مهربان هستند و برخورد بدی از آنها تا حالا ندیدم.

برگردم به گذشته، صد در صد این شغل را انتخاب خواهم کرد/ هیچ گونه حمایتی از سوی دولت به ما تعلق نمی گیرد

این شیرینی فروش با سابقه در ادامه حرف‌هایش به موضوع جالبتری هم اشاره کرد؛ وی گفت: درست هست که یک سری اشتباهاتی کردم ولی اگر به گذشته برگردم صد در صد این شغل را انتخاب خواهم کرد زیرا شیرین ترین شغلی که دیدم همین است و بسیار ازش راضی هستم.

ثنائی در پایان ضمن علاقه بسیار زیاد خود به این حرفه، اما گلایه هایی هم داشت و گفت: متاسفانه نرخ ها در این شهرستان پایین هست، او می گوید اگر دهدشت محروم هست پس چرا شهرستان های اطراف مانند گچساران، باشت و یاسوج قیمت ها بیستر از اینجا هست؟ آنجا هم مناطق محروم هست!

همچنین هیچ گونه حمایتی و سوپسیتی از سوی دولت مانند شکر، آرد و روغن به ما تعلق نمی گیرد و همش با هزینه خودمان هست.

وی گفت: این نرخ ها را کسی تعیین می کند که تجربه ای در پخت و پز شیرینی نداشته اصلا نمیدونه که چه خبر است، اطلاعی از قیمت مواد اولیه ندارد و فقط دیمی قیمتی را تعیین می کند و حق هم دارد که نداند، بنابراین باید خود در مرحله کار و اجرا قرار بگیرد تا از چند و چون کار با خبر بشود و بتواند قیمت واقعی را برای شیرینی مشخص کند.

گزارش از زهرا همایون فر