آنچه در شورای نخبگان گذشت (قسمت دوم) سیاست بومیگزینی، ضعیفترین دانشجوها را به دانشگاه میبرد/ نخبگانی که از جریانات سیاسی و قومیتی تبعیت میکنند
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در نشست شورای نخبگان استان کهگیلویه و بویراحمد مسائل مهمی چون سیاست پذیرش دانشجوی بومی و ورود دانشجویان ضعیف به دانشگاهها، راهاندازی بازار داد و ستد ایده، استقبال از نخبگانی که پول همه چیز آنها نباشد و انتقاد از نخبگانی که از مسائل قومیتی و سیاسی تبعیت میکنند، مطرح شد.
به گزارش ریواس از کهگیلویه و بویراحمد، در ادامه اظهارنظرهای اعضای شورای نخبگان این استان، مهر اورنگ قائدی با بیان اینکه دانشگاه مرکز نخبهپروری است، اظهار کرد: اگر ما به دنبال آموزش و پرورش، صنعت و تولید قوی هستیم باید همه اینها را در یک دانشگاه قدرتمند جستجو کرد.
استاد دانشگاه یاسوج تصریح کرد: باید اذعان کنیم که قبل از دوره کنونی، حتی همین احترام در ظاهر نیز وجود نداشت و اکنون شاهد ارتباطات خوبی میان استاندار و دانشگاه هستیم ولی این نهایت انتظار ما نیست و این ارتباط باید بیشتر و مستمر باشد.
بومی کسی نیست که اینجا به دنیا آمده باشد
وی در بخش دیگری از صحبتهایش، افزود: مجموعه مدیران این استان باید حمایت خود را از افراد و نخبگانی انجام دهند که وقت بیشتری را برای این استان میگذارد و از اینرو باید هیئت علمیهایی که حضور تمام وقت در دانشگاهها دراند و اثربخشتر هستند، بیشتر حمایت شوند.
قائدی تصریح کرد: افراد بومی این استان صرفا کسانی نیستند که در اینجا به دنیا آمده باشند بلکه کسانی هستند وقت خود را اینجا میگذارند و منشا اثر و خدمت هستند.
با سیاست بومیگزینی، ضعیفترین دانشجوها به دانشگاه میروند
وی پیشنهاد داد واژه کارایی جایگزین واژه بومی در بحث نخبگان شود.
او همچنین با انتقاد از سیاست بومیگزینی در دانشگاهها بیان کرد: با بومی کردن پذیرشها، ضعیفترین دانشجوها وارد دانشگاههایی چون یاسوج میشوند و باید وقت و انرژی زیادی گذاشت تا این دانشجویان را به حد معمولی برسانیم.
قائدی به مسئولان پیشنهاد داد برای دانشجویان برتر و نخبه، بورسیه و امکانات لازم را در نظر بگیریم و تنها به شناسایی نخبگان بسنده نکنیم.
در هر زمینه امکان حمایت از نخبگان را داریم
به گزارش ریواس، بعد از دکتر قائدی نوبت به شمسالله رشیدی رسید؛ او هم گفت: توقعات نخبگان در استان ما بالا است و عمده آنها میخواهند در گام اول به همه چیز برسند.
رئیس جهاد دانشگاهی کهگیلویه و بویراحمد افزود: در هر زمینهای قدرت مانور و حمایت از نخبگان را داریم و اگر کسی نخبهای را سراغ دارد که طرح و ایدهای دارد حاضر به سرمایهگذاری و حمایت هستیم.
به دنبال نخبگانی هستیم که پول همه چیز آنها نباشد
وی تأکید کرد: البته ما به دنبال نخبگانی هستیم که روحیه جهادی دارند و پول برای آنها همه چیز نباشد چرا که نخبه واقعی کسی است که با فکرش تولید سرمایه و ارزش افزوده کند.
رشیدی این را هم گفت: وقت آن رسیده است تا از نخبگان این استان بپرسیم با فکر و ایده خود چه مشکلی را حل کردند و میکنند؟
وی خاطرنشان کرد: دست همه نخبگان را میبوسم و آماده حمایت از طرحها و ایدههای آنان هستیم.
بعد از رشیدی، نوبت به موسوی، معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج رسید؛ موسوی گفت: شاهد تناقضاتی در دنیای حرف و عمل مسئولان وجود دارد در حالی که هر تصمیم مدیریتی که سرنوشت ۷۰۰ هزار نفر را درگیر میکند، نیازمند مشورت با نخبگان و تعهد و تقید است؛ موضوعی که الان وجود ندارد.
نخبگانی که از جریانات سیاسی و قومیتی تبعیت میکنند
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج ابراز داشت: ادعای نخبگی میکنیم ولی باید از خود بپرسیم تا چه اندازه توانستیم بیطرفی قومیتی خود را در حفظ میکنیم چرا که این موضوع در توسعه، نقشی کلیدی دارد.
وی اذعان کرد: باید دید نخبگان یک جامعه با بقیه چه فرقی میکنند؛ موضوعی که مشاهده میشود به شدت از جریانات سیاسی و تعصبات و گرایشات قومی در جامعه تبعیت میکنیم که با ویژگیهای نخبگی فاصله دارد.
برای به پارک رفتن شهر را به هم میریزیم
موسوی با ذکر یک مثال ادامه داد: سالها است میگوییم که سیسخت دهکده توریستی است ولی همه شاهد بودند برای به یک پارک رفتن شهر را به هم میریزیم؛ باید روی این مسائل حساس باشیم.
بازار داد و ستد ایده را راه بیندازیم
معاون پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج با بیان اینکه اگر یک نخبه این تفاوتها را داشته باشد همگان را وادار به احترام میکند ابراز داشت: از استاندار این استان انتظار دارم که برای هر تصمیم مهمی، شورای نخبگان را به کار گیرد و با خرد جمعی تصمیم بگیرد.
موسوی خاطرنشان کرد: پیشنهاد من این است که بازار داد و ستد ایده را راه بیندازیم و این بازار را داغ کنیم.
انتهای پیام/ک