پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

نگاه از بالا به پایین به مقوله کشاورزی و دردهای بیشمارش همواره یک دغدغه مهم در بین دلسوزان بوده است؛ دغدغه‌ای که گویا وزارت جهاد کشاورزی به فکر آن افتاده و ابلاغیه‌ای را به استان‌ها صادر کرده است تا بلکه از رهگذر آن روستاها و کشاورزان در تصمیم‌گیری‌ها بیش از گذشته دخیل شوند و سرنوشت دست‌های پینه‌بسته‌اشان را کفش‌های واکس‌خورده و میز و صندلی‌های فریبنده و بی‌خبر از دردهای واقعی کشاورزان رقم نزند.

به گزارش ریواس، امروز جلسه‌ای مهم در سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد برگزار شد که ماحصل آن می‌تواند، کشاورزی در این استان را جانی دوباره دهد و انگیزه را به کالبد خسته کشاورزان برگرداند.

موضوع از این قرار است که وزیر جهاد کشاورزی با صدور یک ابلاغیه، شیوه‌نامه اجرایی خانه‌های ترویج کشاورزی مستقر در روستاها را تعیین کرد.

در این ابلاغیه، بر احیا و تقویت ساختار مراکز جهاد کشاورزی و خانه‌های ترویج در بخش‌ها و روستاهای کشور تأکید شده و دستور داده شده تا این خانه‌های ترویج به امکانات لازم و به روز، مجهز شوند.

مسئولیت کشاورزی هر چند روستا به یک کارشناس داده می‌شود

این تصمیم مهم در کنار پهنه‌بندی مراکز جهاد کشاورزی و تقسیم روستاهای کل کشور و به تبع آن استان کهگیلویه و بویراحمد و اختصاص هر چند روستا به یک کارشناس کشاورزی می‌تواند در صورت درست و جدی اجرا شدن، تحول محسوسی را در رونق کشاورزی پایدار و هدفمند ایجاد کند.

در این سیاست جدید، مسئولیت هر چند روستا به یک کارشناس داده می‌شود و او پاسخگو و برنامه‌ریز و گزارش‌دهنده همه مسائل مرتبط با کشاورزی در شاخه‌های متعدد آن از دام و زنبور عسل گرفته تا پرورش ماهی و زراعت و باغداری خواهد بود.

همچنین در این سیاست جدید وزارت جهاد کشاورزی، توسط کارشناسان هر پهنه، بانک اطلاعاتی آن پهنه تهیه می‌شود تا بر اساس این اطلاعات دقیق، جزئی و میدانی برنامه‌ریزی و تصمیم‌گیری‌ها راحت‌تر و کارشناسی‌تر شود.

جذب و چیدمان ۴۶ کارشناس، جدیدالاستخدام

کشاورز-سایت ریواس

کشاورز منطقه چیتاب- عکس تولیدی ریواس

به گزارش ریواس، یکی دیگر از دستور کارهای امروز جلسه پهنه‌بندی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، موضوع چیدمان ۴۶ نیروی جدید الاستخدام در ۱۶ خانه‌ ترویج روستایی مناطق مختلف این استان بود.

محمد امیری، مدیر ترویج سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد در حاشیه این نشست با راهگشا خواندن سیاست تقویت خانه‌های ترویج و اجرای طرح پهنه‌بندی گفت: با ابلاغ وزیر جهاد کشاورزی، شورای سیاست‌گذاری ترویج در این استان تشکیل شد که هدف و رسالت اصلی آن، تقویت مراکز و خانه‌های ترویج روستایی است.

امیری افزود: تعمیر، تجهیز و نوسازی فضای فیزیکی خانه‌های ترویج مستقر در روستاهای این استان موضوع مهمی است که با حمایت‌های مسئولان ارشد بخش کشاورزی، منابع مالی آن نیز تأمین خواهد شد.

برخی امکانات نظیر جی.پی.اس‌ها از ستاد به خانه‌های ترویج داده می‌شوند

وی تصریح کرد: یکی از تصمیمات مهمی که در این نشست به تصویب اعضا رسید، تحویل تجهیزات مهمی چون دستگاه‌های جی.پی.اس از سطح ستاد به این خانه‌های ترویج است چرا که از این به بعد قرار است که کارهای ترویجی از دل روستاها شروع شود.

امیری ادامه داد: تأمین امکاناتی نظیر کامپیوتر، میز و صندلی و امکانات مورد نیاز برای چمد خانه ترویج روستایی جدید از دیگر مصوبات این نشست بود که در این راستا از مدیران جهاد کشاورزی شهرستان‌های هشت‌گانه انتظار می‌رود که بحث فضای فیزیکی محل استقرار این خانه‌های ترویج را مدیریت کنند.

مدیر ترویج جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان کرد: سه خانه ترویج جدید در شهرستان بویراحمد، سه مورد در گچساران، یک مورد در چرام، ۲ مورد در کهگیلویه، یک مورد در دنا، ۲ مورد در باشت و ۲ مورد در لنده راه‌اندازی می‌شوند.

این جلسه که با حضور قدرت‌الله ویسی، معاون توسعه مدیریت، ابوالحسن صداقت‌کیش، قائم مقام سازمان، علیرضا رستگار، معاون برنامه‌ریزی، عطا باقرزاده، مدیر حوزه ریاست سازمان، شهرام عسکری، معاون بهبود تولیدات گیاهی، محمدجعفر طالبان‌پور، معاون بهبود تولیدات دامی، محمدیان، مدیر حراست، مسعودمقام، مدیر بازرسی و برخی کارشناسان این سازمان برگزار شد،

تصمیمات غیر کارشناسانه از پشت اتاق‌های شیشه‌ای جای خود را به تصمیمات مزرعه‌ای می‌دهد

به گزارش ریواس، محور شدن روستاها و استقرار خانه‌های ترویج در دل روستا و در کنار مزارع کشاورزان موضوع مهمی است و بدون شک با استقبال کشاورزان و حمایت‌ آن‌ها برای اجرای موفق مأموریت این خانه‌ها مواجه می‌شود.

از سوی دیگر برخی تصمیمات غیرکارشناسی، پشت اتاق‌های شیشه‌ای با کفش‌های واکس‌زده و میزها و صندلی‌های فریبنده و کلان مدیریتی به تصمیمات مزرعه‌ای و میدانی تبدیل می‌شود و کشاورزان بیش از گذشته در سرنوشت خود دخیل خواهند بود؛ موضوع مهمی که گویا در دولت تدبیر و امید و در دوره مدیریتی جعفر گوهرگانی در حال اجرا و نهادینه شدن است.

 

انتهای پیام/ ک- بنام