در گفتگو با مدیر مدرسهای که زنبورداری میکند؛ با ۵ کندو شروع کردم و به ۲۲۰ کندو رسیدهام/ عسلهای تقلبی، مردم را بیاعتماد کرده است
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
«ریواس جنوب» از چندی پیش برای آشنایی هر چه بیشتر با لایههای گوناگون جامعه، گفتگوهای مختلفی را به تناوب با صاحبان مشاغل مختلف، ترتیب داده است. در هفتههای اخیر، خبرنگاران ما از استانهای مختلف جنوب کشور با پاکبان، راننده تاکسی، نجار و غیره به گفتگو پرداختهاند و اکنون خبرنگار ما در شهرستان کوار از استان فارس، در هفته معلم، با معلمی به گفتگو نشستهاست که به گفته خود بیش از سه دهه است که زنبورداری میکند.
لطفا خودتان را معرفی کنید و بفرمایید از چه زمانی مشغول به زنبورداری هستید؟
سیدکرامت معزی شابهرامی مدیر مدرسه راهنمایی شهید علیپور بخش طسوج هستم که در کنار شغل شریف معلمی زنبورداری هم میکنم و این کار را حدود ۳۰سال پیش به همراه برادرانم با ۵ عدد کندو شروع کرده و در حال حاضر با ۲۲۰ کندو ادامه میدهم.
در مورد تاریخچه زنبورداری در کوار برایمان صحبت کنید؟
با توجه به پوشش گیاهی و چهار فصل بودن کوار، از زمانهای قدیم زنبورداری در این منطقه رواج داشته است که ابتدا به صورت سنتی بوده است و در این روش کندوها به شکل کوزهای و سبدی بودهاند و کندوهای کوزهای ازگل و کاه و کندوهای سبدی از تنه و شاخه درختان ساخته میشود. زنبورداری در دهههای اخیر به صورت صنعتی (کندوهای چوبی قابل حمل) دنبال شده است.
در مورد فایده زنبورداری و تولیدات زنبورعسل توضیح دهید؟
در جامعه امروزی که معضل اصلی افراد بخصوص جوانان بیکاری است مهمترین فایده زنبورداری ایجاد اشتغال به طور مستقیم است ضمن اینکه اگر این کار اگر همراه با عشق و علاقه باشد علاوه بر سود مادی باعث آرامش روح و روان نیز میشود.
تولیدات زنبور عسل عبارتند از عسل، ژله رویال یا عسل شاهانه، گرده، زهر (در نیشدرمانی استفاده میشود) و موم و برهموم.
آیا مشکلاتی هم دراین کار وجود دارد؟
با وجود تمامی فوایدی که برای زنبورداری برشمردیم متاسفانه مشکلات زیادی هم وجود دارد که مهمترین آنها این است که مسولین محترم آنچنان که شایسته است از زنبورداران حمایت نمیکنند و تسهیلات لازم در اختیارشان قرار نمیدهند. اگر مسئولین همت کنند زمینه اشتغال بسیاری از جوانان بیکار و جویای کار فراهم خواهد شد. دیگرمشکل این است که وزارت بهداشت بر بازار نظارت و بازرسی ندارد و عسلهای تقلبی زیاد شده است که همین امر باعث بیاعتمادی مردم ازعسلها شده است و مهمتر اینکه بازار فروش مشخصی وجود ندارد.
اگر صحبت خاصی باقی مانده است بفرمایید.
بار دیگر از مسئولین محترم خواهشمندم در سالی که به فرموده مقام معظم رهبری سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل نامگذاری شده است همکاری و مساعدت بیشتری در این زمینه داشته باشند و همینجا یادآوری کنم که توسط ادارهکل فنی و حرفهای استان فارس کلاسهای آموزشی زنبورداری برگزار میشود که همشهریان محترم میتوانند با شرکت در این کلاسها علاوه بر آشنایی کامل با زنبورداری مدرک نیز دریافت کنند. در ضمن این زنبورستان برای آموزش عملی زنبورداری نیز آمادگی دارد.
گفتگو از ابوذر رضایی- خبرنگار ریواس جنوب