نامه رسیده/ واکنش تند یک مخاطب نسبت به اظهارات اخیر رئیس نظام پزشکی گراش؛ برای افزودن به سرمایهی سرشار پزشکان، بیرحمانه از جیب مردم مایه گذاشتهاید/ با اجرای یک طرح، بسیاری از پزشکان، یک ماهه رهِ ۳۰ سالهی یک کارمند دولت را طی کردهاند!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در ادامه برخی منافشات در فضای جامعه در انتقاد یا حمایت از خواستههای پزشکان، این بار نامهی یکی از رؤسای نظام پزشکی شهرستانی در فارس، مورد توجه و انتقادات برخی از کاربران فضای قرار گرفته است.
به گزارش ریواس جنوب، یک فعال اجتماعی با ارسال نامهای به این پایگاه خبری خطاب به “رئیس نظام پزشکی شهرستان گراش”، با انتقاد شدید نسبت به اظهارات وی، تلویحاً «مایهگذاشتن از جیب مردم» برای «افزودن به سرمایهی سرشار پزشکان» را تأسفبرانگیز و حاکی از «انحصارطلبی و توقعات بالای جامعهی پزشکی» توصیف کرد.
او در عین حال با اشاره به اثرات پزشکان رادمردی در تاریخ کشور، برخی از شاغلانِ جامعهی فعلی پزشکی را «میراثداران قدرنشناس این حرفه» قلمداد کرده است.
متن این نامه در ادامه عیناً منتشر میشود:
جناب آقای دکتر عبدالرضا ایزدی
رئیس محترم نظام پزشکی شهرستان گراش
با سلام و احترام
روز گذشته نامهای منتسب به حضرتعالی را در فضای مجازی خطاب به مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور مطالعه نمودم.
صرفنظر از اینکه هیچ ارادتی نه نسبت به حضرتعالی (به عنوان یک پزشک) و نه نسبت به مدیرعامل سازمان مذکور (به عنوان یک مدیر) ندارم، صرفاً به عنوان یک انسان که با گوشت، پوست و استخوان از مواهب پزشکان دنیادوستی چون حضرتعالی بسیار بهرهمند شدهام، نکاتی را صرفا در جهت تنویر افکار مردمی که بیرحمانه از جیبشان مایه گذاشتهاید، به عرض میرسانم:
۱. جامعه پزشکی را در ایران به مثابه مالباختگانی توصیف نمودهاید که به علت اجرای طرح تحول سلامت هر روز از درآمد سرشارشان کم شده و علت این ورشکستگی مادی را (که میرود به انحطاط معنوی برخی از افراد معلومالحال این جامعه منجر شود) تفکرات غلط مدیریتی دانستهاید.
اگر واقعا تنها یکی از مزایای طرح تحول سلامت، همین یک نکتهای باشد که به آن بارها در نامه خود اشاره فرمودهاید، باید گفت: تبارک الله به این طرح!
اما واقعیت آن است که اجرای این طرح توقعات افرادی چون حضرتتان را از خزانه بیتالمال بالا برد وگرنه کیست که نداند پزشکان کثیری چون حضرتعالی در نتیجه اجرای این طرح ماهیانه رَهِ سی ساله یک کارمند دولت را طی نمودهاند.
۲. مردم را به عنوان یکی از اضلاع سهگانه صنعت بیمه در تمام دنیا معرفی نموده و سخن از قانونی نمودن پرداخت فرانشیز توسط مردم، به میان آوردهاید.
آری، در تمام دنیا یکی از اضلاع صنعت بیمه، مردم هستند؛ اما در تمامِ همین دنیا، این صنعت ۳ ضلع دارد نه ۴ ضلع! ضلع چهارم صنعت بیمه در ایران گروههای فشاری هستند که حضرتعالی به زیبایی در نامه موصوف نقش نماینده آنان را بازی کردهاید.
آقای دکتر ایزدی! در تمام دنیا جامعه پزشکی و صنعت بیمه از داشتن مواهبی چون حضرتعالی محروماند و همین امر موجب حرکت صحیح این صنعت در مسیر درست گردیده.
۳. از مسائل پشت پرده سخن گفتهاید؛ آقای دکتر امثال حضرتعالی در این کشور نقش پرده را در مسائل پشت پرده بازی میکنند! شک نکنید اگر اندکی از فضای منویات انحصارطلبانه جامعهی متبوعتان خارج شوید، دیگر نه پردهای وجود خواهد داشت و نه پشت پردهای.
شما و بسیاری از شِبه پزشکان، مردان میراثیای هستید که این جایگاه را از بوعلی سینا تا دکتر قریب، از پروفسور سمیعی تا خِیل بسیاری از رادمردان این جامعه به ارث بردهاید اما به قول حضرت مولوی:
مرد میراثی چه داند قدر مال
رستمی جان کَند و مجان یافت زال
هر که او ارزان خَرد ارزان دَهد
گوهری طفلی به قرصی نان دهد
بر پایه این گزارش، در روزهای اخیر نامهای منتسب به رئیس نظام پزشکی شهرستان گراش خطاب به مدیرعامل بیمه سلامت ایران در فضای مجازی منتشر شده که در آن اظهارات عجیبی در حمایت از حقوق مادی پزشکان و «لزوم گرفتن فرانشیز از جیب مردم به جای پزشکان(!)»، مطرح شده است.
انتهای پیام/ س۲۵۳۹
این پزشکان تا دنیا را نخورند نمی نشینند
اینگونه اظهار نظر ها ناشى از عدم اطلاع و بعضا بغض ناشى از عقده هاى درونیست
اگر درست اطلاع رسانى شود مردم متوجه میشوند طرح مورد اشاره نه تنها باعث خشنودى پزشکان نشده بلکه اکثرا به فکر درامد ثانویه افتاده اند
نمونه ان در شیراز خودمون متخصصین
بیهوشى کهنه کار رستوران زدند تو معالى اباد بنام گرتا
البته با سرمایه ی چند میلیاردی که حاصل سالهای قدیم هست رستوران زدند!!!!
سرمایه یک ارایشگر که از ٢٠ سالگى شروع به کار کرده امروز از پزشک همسن خودش که از ٣۵ سالگى تازه وارد بازار کار شده خیلى بیشتره
بدون دردسر سروکله زدن با بیمه هاى بیمار ورشکسته
بدون سروکله زدن با پرونده هاى قطور پزشکى قانونى و…
بدون شب بیدارى کشیدن و کشیکهاى سخت انچنانى
بدون درس خواندنهاى شب تا صبح و امتحانهاى انچنانى
اینها اگه سرمایه میلیاردى داشته باشن اولا زحمتش رو کشیدن ثانیا برید ببینید چنتاشون شریک شدن تا تونستن رستوران برنن
ثالثا منظور من طرح شکست خورده تحول سلامت بود که بیرونش برخى رو کشته و درونش رو پزشکان و سایر قشر زحمتکش بهداشت و درمان
برادر عزیز چشم پزشکى که بهترین سالهاى عمرش رو درس خونده و سالهاست داره شبانه روز کار میکنه و چراغ مطبش تا ٣/٣٠ صبح روشنه و ساعت ٨ صبح سر عمل جراحى حاضر میشه و دوباره گیر کار هست تا ٣ صبح فرداش حقش نیست پول داشته باشه؟
خودش که استفاده نمیکنه لااقل بچه هاش که ماهى یک روز هم کنارشون نیست استفاده میکنند.
این درحالیه که برخى که تعدادشونم کم نیست با یه تلفن سرمایه زندگى این ادمهاى شریف و زحمتکش رو جابجا میکنند و اصلا زیر ذره بین جامعه نیستند.
تمام رشته ها و مشاغل ادمهاى پاک دارند و کلاهبردار و شیاد هم دارند
پزشکى هم مستثنا نیست اما انتقادها متاسفانه در کمال بى انصافى کل پزشکى را نشانه میرود.
البته خب خودتون میفرمایید آرایشگر با ۱۵ سال کار بیشتر، سرمایه برابر یه پزشک رو به دست آورده…
با این حال من شخصاً با بخشهایی از اون نامه رسیده (در انتقاد از پزشکان) موافقم؛
درباره بحث درآمد پزشکان هم ضمن اینکه به ارزش زحمت و کار پزشکان کاملاً واقف هستم و احترام میذارم اما معتقدم “به نسبت” خیلی از مشاغل دیگه، زیاد و غیرمنصفانه هست. تأکید میکنم به نسبت دیگران، وگرنه قطعاً حق پزشک و همه مشاغل دیگه، حتی بیشتر از اینها هست.
بله بعضی از مشاغل و یا بعضی آدمها هستن که با رانت، دروغ، دلالی یا هر ابزار دیگه ای به پول های کثیف آنچنانی میرسن. خب اونا هم حقشون نیست. اما شما یه پزشک رو با یه مهندس زحمت کش مقایسه کنین که قطعاً با فشار تحصیلی و درسیِ حتی بیشتر نسبت به همون پزشک، الان تو گرمای عسلویه داره برا ماهی ۲ میلیون تومان ۱۲ ساعت مداوم کار میکنه.
بنظر من باید هر دو طرف قضیه رو ببینیم. این حصار مقدسی که دور بعضی از مشاغل میکشیم منصفانه نیست.