پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

در ادامه برخی منافشات در فضای جامعه در انتقاد یا حمایت از خواسته‌های پزشکان، این بار نامه‌ی یکی از رؤسای نظام پزشکی شهرستانی در فارس، مورد توجه و انتقادات برخی از کاربران فضای قرار گرفته است.

به گزارش ریواس جنوب، یک فعال اجتماعی با ارسال نامه‌ای به این پایگاه خبری خطاب به “رئیس نظام پزشکی شهرستان گراش”، با انتقاد شدید نسبت به اظهارات وی، تلویحاً «مایه‌گذاشتن از جیب مردم» برای «افزودن به سرمایه‌ی سرشار پزشکان» را تأسف‌برانگیز و حاکی از «انحصارطلبی و توقعات بالای جامعه‌ی پزشکی» توصیف کرد.

او در عین حال با اشاره به اثرات پزشکان رادمردی در تاریخ کشور، برخی از شاغلانِ جامعه‌ی فعلی پزشکی را «میراث‌داران قدرنشناس این حرفه» قلمداد کرده است.

متن این نامه در ادامه عیناً منتشر می‌شود:

جناب آقای دکتر عبدالرضا ایزدی

رئیس محترم نظام پزشکی شهرستان گراش

با سلام و احترام

روز گذشته نامه‌ای منتسب به حضرتعالی را در فضای مجازی خطاب به مدیرعامل سازمان بیمه سلامت کشور مطالعه نمودم.

صرفنظر از اینکه هیچ ارادتی نه نسبت به حضرتعالی (به عنوان یک پزشک) و نه نسبت به مدیرعامل سازمان مذکور (به عنوان یک مدیر) ندارم، صرفاً به عنوان یک انسان که با گوشت، پوست و استخوان از مواهب پزشکان دنیادوستی چون حضرتعالی بسیار بهره‌مند شده‌ام، نکاتی را صرفا در جهت تنویر افکار مردمی که بی‌رحمانه از جیبشان مایه گذاشته‌اید، به عرض می‌رسانم:

۱. جامعه پزشکی را در ایران به مثابه مالباختگانی توصیف نموده‌اید که به علت اجرای طرح تحول سلامت هر روز از درآمد سرشارشان کم شده و علت این ورشکستگی مادی را (که می‌رود به انحطاط معنوی برخی از افراد معلوم‌الحال این جامعه منجر شود) تفکرات غلط مدیریتی دانسته‌اید.

اگر واقعا تنها یکی از مزایای طرح تحول سلامت، همین یک نکته‌ای باشد که به آن بارها در نامه خود اشاره فرموده‌اید، باید گفت: تبارک الله به این طرح!

اما واقعیت آن است که اجرای این طرح توقعات افرادی چون حضرتتان را از خزانه بیت‌المال بالا برد وگرنه کیست که نداند پزشکان کثیری چون حضرتعالی در نتیجه اجرای این طرح ماهیانه رَهِ سی ساله یک کارمند دولت را طی نموده‌اند.

۲. مردم را به عنوان یکی از اضلاع سه‌گانه صنعت بیمه در تمام دنیا معرفی نموده و سخن از قانونی نمودن پرداخت فرانشیز توسط مردم، به میان آورده‌اید.

آری، در تمام دنیا یکی از اضلاع صنعت بیمه، مردم هستند؛ اما در تمامِ همین دنیا، این صنعت ۳ ضلع دارد نه ۴ ضلع! ضلع چهارم صنعت بیمه در ایران گروه‌های فشاری هستند که حضرتعالی به زیبایی در نامه موصوف نقش نماینده آنان را بازی کرده‌اید.

آقای دکتر ایزدی! در تمام دنیا جامعه پزشکی و صنعت بیمه از داشتن مواهبی چون حضرتعالی محروم‌اند و همین امر موجب حرکت صحیح این صنعت در مسیر درست گردیده.

۳. از مسائل پشت پرده سخن گفته‌اید؛ آقای دکتر امثال حضرتعالی در این کشور نقش پرده را در مسائل پشت پرده بازی می‌کنند! شک نکنید اگر اندکی از فضای منویات انحصارطلبانه جامعه‌ی متبوعتان خارج شوید، دیگر نه پرده‌ای وجود خواهد داشت و نه پشت پرده‌ای.

شما و بسیاری از شِبه پزشکان، مردان میراثی‌ای هستید که این جایگاه را از بوعلی سینا تا دکتر قریب، از پروفسور سمیعی تا خِیل بسیاری از رادمردان این جامعه به ارث برده‌اید اما به قول حضرت مولوی:

مرد میراثی چه داند قدر مال
رستمی جان کَند و مجان یافت زال
هر که او ارزان خَرد ارزان دَهد
گوهری طفلی به قرصی نان دهد

بر پایه این گزارش، در روزهای اخیر نامه‌ای منتسب به رئیس نظام پزشکی شهرستان گراش خطاب به مدیرعامل بیمه سلامت ایران در فضای مجازی منتشر شده که در آن اظهارات عجیبی در حمایت از حقوق مادی پزشکان و «لزوم گرفتن فرانشیز از جیب مردم به جای پزشکان(!)»، مطرح شده است.

انتهای پیام/ س۲۵۳۹