پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

کارشناس مسوول واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه فلوراید یک ماده طبیعی است که اغلب در آب آشامیدنی وجود دارد، افزود: میزان کمی فلوراید هم در غذاهای دریایی مثل میگو و ماهی، چای و برخی از میوه ­ها وجود دارد.

  دکتر “شاهرخ قیصری” به تاثیر فلوراید در محکم شدن ساختمان دندان­ها و تولید کمتر اسید توسط میکروب­ها اشاره کرد و گفت: آب آشامیدنی برخی از مناطق به میزان خوبی فلوراید دارد و مردم این مناطق می­توانند از این مزیت بهره مند شوند، اما در بیشتر مناطق میزان فلوراید موجود در غذاها و آب آشامیدنی به قدری نیست که از دندان‌ها در برابر پوسیدگی محافظت کند.

دبیر شورایعالی دندانپزشکی دانشگاه، ادامه داد: اغلب کشورها راه‌هایی را برای تأمین فلوراید موردنیاز در نظر می‌گیرند که می توان به افزودن فلوراید به آب آشامیدنی اشاره کرد؛ در برخی از کشورهای توسعه­ یافته به منابع آب محلی، فلوراید اضافه می­کنند که این روش می‌تواند مؤثرترین روش برای پیشگیری از پوسیدگی دندان باشد، خمیردندان­های حاوی فلوراید، دهانشویه‌های حاوی فلوراید نیز در این زمینه موثر است که فرد باید دهانشویه را به مدت یک دقیقه غرغره کرده و سپس بیرون بریزد و تا ۳۰دقیقه پس از غرغره کردن نیز نباید چیزی بخورد یا بنوشد.

قیصری توصیه کرد: استفاده از دهانشویه از سنین شش تا هفت سالگی به بعد آغاز شود و استفاده همزمان از خمیردندان و دهانشویه­های حاوی فلوراید اثر بیشتری دارد.

 او در مورد وارنیش فلوراید توضیح داد: در این روش، دندانپزشک یا بهداشتکار دهان و دندان، فلوراید را به صورت مایعی شبیه به لاک، به کمک برس­های یک­بار مصرف بر روی دندان­ها می کشد، این روش بیش از ۳۰ سال در جهان به عنوان روشی مؤثر و بی­خطر در پیشگیری از پوسیدگی دندان شناخته شده ­است.

دبیر شورایعالی دندانپزشکی دانشگاه تاکید کرد: بهتر است که برای اثر بخشی بیشتر، وارنیش فلوراید ۲ بار در سال انجام شود.

** ارائه خدمات وارنیش فلوراید به ۳۵۰ هزار دانش آموز ابتدایی در سال تحصیلی ۹۷-۹۶

در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ ، خدمات وارنیش فلوراید در دو نوبت پاییز سال ۱۳۹۶ و بهار ۱۳۹۷ برای تمام دانش‌آموزان مقطع ابتدایی استان فارس، انجام شد.

به گزارش “وب دا” در شیراز، کارشناس مسوول واحد سلامت دهان و دندان معاونت بهداشتی دانشگاه و دبیر شورایعالی دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، گفت: استان فارس حدود ۳۵۰ هزار دانش‌آموز ابتدایی دارد و تمام این دانش‌آموزان تحت پوشش این طرح قرار گرفته‌اند.

انتهای پیام/ سجاد بنام