در نشست شورای مشورتی امور ایثارگران مطرح شد؛ برای دیدار خانواده ایثارگر وقت قبلی تعیین نکنید/ نیاز به ساماندهی مجدد بعضی از گلزارهای شهدای کهگیلویه/ ۴۰ درصد از زمین های واگذار شده، فاقد نقشه مشخصات هستند!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نشست شورای مشورتی فرماندار در امور ایثارگران؛ با حضور فرماندار، مشاور استاندار در امور ایثارگران و مسوولین بنیاد شهید کهگیلویه در دفتر فرمانداری دهدشت برگزار شد و یکی از محورهای اصلی نشست پیرامون نقش تاثیرگذار دولت تدبیر و امید و استانداری کهگیلویه و بویراحمد در حل مشکلات رزمندگان و ایثارگران بود.
به گزارش ریواس جنوب، مشاور استاندار در امور ایثارگران استان کهیگلویه و بویراحمد گفت: علی رغم مشکلات مالی عدیده ای که از دولت قبل به جا مانده بود، اما دولت تدبیر و امید نقش تاثیرگذاری در حل بسیاری از مشکلات رزمندگان و ایثارگران استان داشت.
سید محمود داربام با بیان اینکه اجرای قانون خدمت رسانی به ایثارگران و تصویب سند راهبردی خدمت رسانی به رزمندگان از جمله این اقدامات در حوزه ایثارگران است، افزود: با وجود گذشت ۳ دهه از جنگ تحمیلی رزمندگان متولی خاصی نداشته اند، اما دولت با تصویب این این سند راهبردی که آئین نامه های اجرایی آن در حال تهیه و تدوین است، کمک شایانی به این قشر نمود.
برای دیدار خانواده ایثارگر وقت قبلی تعیین نکنید/ کسب رتبه های برتر کشوری/پراکندگی گلزارها از مشکلات ساماندهی نشدن گلزارهای استان
وی در ادامه به نکته ای جالب هم اشاره کرد و گفت: توجه به ایثارگران و خانواده های آنان همواره مورد تاکید استاندار و از اولویت های مهم او هست، بطوری که استاندار گفته که برای قرار ملاقات ایثارگران با بنده اصلا وقت قبلی تعیین نکنید!
مشاور استاندار پرداخت مطالبات جامع ایثارگران تا سال ۹۱ و در حال اجرا بودن ماده های ۳۸ قانون را از دیگر اقدامات مهم دولت عنوان کرد.
داربام با بیان اینکه کسب رتبه های کشوری در این حوزه نشان از تلاش مضاغف این مجموعه در حوزه ایثارگران دارد، گفت: کسب رتبه اول در پرداخت مستمری و حق نگهداری در منزل از طریق بیمه، کسب رتبه برتر الکترونیکی شدن بیمه شدگان بنیاد و ارتقاء از رتبه ۲۴ کشوری به رتبه ۷ در ساماندهی و بازسازی گلزار شهدا از جمله این رتبه های بدست آمده در سطح کشور بود.
وی همچنین کسب رتبه سوم در طرح پایش سلامت، ارتقاء مناسب سازی محیط از رتبه ۳۰ به ۱۳ و همچنین رتبه دوم تامین مسکن را از دیگر این رتبه های مهم کشوری دانست.
او، دارا بودن بیشترین مراکز طرف قرارداد درمانی، پرداخت تسهیلات مسکن به هزارو ۵۰۰ نفر و معرفی ۴۸۹ نفر از فرزندان خانواده شهدا و ایثارگر دارای واجدین شرایط استخدام را از اقدامات مهم انجام شده امور ایثارگران عنوان کرد.
«وی در ادامه هم اشاره ای به تعداد گلزار شهدا در استان داشت و پراکندگی این گلزارها را سبب ساماندهی نشدن همه آنها دانست و گفت: از تعداد ۵۲۸ گلزار و یک هزارو ۷۴۷ مزار، ۳۹۰ گلزار و یک هزار ۵۷۱ مزار ساماندهی شده، ۱۷ گلزار نیمه تمام و ۱۲۱ هم اصلا ساماندهی نشده است.»
توجه ویژه به خانواده های ایثارگر در دولت تدبیر و امید/ نیاز به ساماندهی مجدد بعضی از گلزار شهدای شهرستان/ نبود سرویس بهداشتی از مشکلات گلزار شهدای دهدشت است!
پوزش فرماندار دهدشت در تایید اظهارات مشاور استاندار، گفت: بعضی افراد فکر می کردند با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید و استاندار جدید، خانواده شهدا و ایثارگر فراموش خواهند شد! اما شاهد بودیم با توجه به محدودیت ها و مشکلات مالی عدیده، بیشترین توجه در همین دولت به این خانواد ها صورت گرفت.
رییس بنیاد شهید کهگیلویه در ادامه این نشست به تشریح برخی مشکلات از جمله ساماندهی گلزار شهدای شهرستان پرداخت و گفت: ساماندهی گلزار شهدا یکی از دغدغه های مهم این بنیاد است؛ او می گوید که از مجموع ۱۳۲ گلزار های شهدا در شهرستان، تنها ۲۲ مورد ساماندهی نشده است.
بهنام صمدی فرد با ذکر این نکته که برخی از گلزارهای ساماندهی شده نقشه متناسب ندارند و متناسب با سلیقه بعضی اشخاص طراحی شده اند؛ نیاز به ساماندهی مجدد دارند، اذعان کرد: اولین روستاها در سطح شهرستان که گلزار شهدای آنها ساماندهی شد، دو روستای راک و چنگلوا بود با بیشترین تعداد شهید – یعنی ۹ شهید- بود.
به گفته وی، چون دهیارها با نقشه نامتناسبی این ساماندهی را انجام داده بودند همین امر موجبات نارضایتی اهالی این روستاها شده است.
او یکی دیگر از مشکلات اساسی را متوجه نبود سرویس بهداشتی گلزار شهدای دهدشت می داند و می گوید: بدلیل اینکه اکثر برنامه های معنوی بنیاد شهید و حتی دیگر نهادها در کنار قبور مطهر شهدا انجام می شود، می طلبد که شهرداری هر چه زودتر در این مورد چاره ای بیاندیشد.
اعضای سازمان بنیاد شهید در این نشست، به محل زمین های واگذاری و انتخاب بدترین جای ممکن به خانواده های ایثارگران گلایه داشتند که شهردار دهدشت در پاسخ گفت: بنظر ما از لحاظ فنی، این زمین ها بهترین جای ممکن است و اصلا مگر می شود که از وسط زمین ها اعطا کرد!
۴۰ درصد از زمین های واگذار شده، فاقد نقشه مشخصات هستند!
شهردار دهدشت در همین راستا با طرح این سوال که این زمین های واگذار شده قرار است بر چه اساس و معیاری ساخته شوند؟ بر تهیه یک نقشه واحد برای اجرای طرح و یکسان سازی به عنوان یک مشخصه ضروری تاکید کرد و توضیح داد: ۴۰ درصد از ۳۰ هکتار اراضی واگذار شده به خانواده ایثارگر، فاقد نقشه مشخصات هستند، یعنی در واقع معابر هستند! و نزدیک ۳ میلیارد تومان باید هزینه جهت آماده سازی آنها اختصاص داد.
گفتنی که از ۶۴۰ پرونده تقاضا در خصوص واگذاری زمین، با ۳۵۰ خانواده قرارداد بسته شده که ۲۰۰ قطعه به واجدین شرایط تحویل داده شد و مابقی هم در دست بررسی است.
انتهای پیام/ زهرا همایون فر