پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

مدیرکل جدید کمیته امداد که داشته‌های نهاد تحت مدیریتش جوابگوی نداری‌های جامعه هدفش نیست، می‌گوید برای کاهش فقر در این استان با برنامه آمده است و می‌خواهد کارهای بزرگی را انجام دهد؛ او به سه شائبه مهم حوزه کاری‌اش نیز پاسخ داد.

به گزارش ریواس جنوب، فرید محبی مدیر جوانی است که ۷۴ روز است سکان هدایت کمیته امداد در استان کهگیلویه و بویراحمد را به عهده گرفته است تا کاروان مبارزه با فقر کهنه این استان، نفسی تازه کند.

او می‌گوید برای تهی‌دستی مردان این دیار با طرح و برنامه آمده است و می‌خواهد مدیریت موفقی را در کاهش فقر و نداری مددجویان این استان داشته باشد.

مدیرکل کمیته امداد کهگیلویه و بویراحمد که بعد از حدود ۲ ماه، درددل‌ها و برنامه‌هایش را با خبرنگاران در میان گذاشت، اشتغال‌زایی مشاغل کوچک را برگ برنده و شاه کلید سیاست‌های این نهاد در سال جاری دانست و از خبرهای خوب این حوزه گفت.

اگر چه هنوز بودجه کمیته امداد ابلاغ نشده ولی آنگونه که محبی می‌گوید، جیب اشتغال مددجویان این استان در بودجه ۹۵ پر است و امسال کارهای محسوسی برای شاغل شدن فقرا و تحت‌پوششی‌های کمیته امداد انجام می‌شود و اگر مرد و زن اهل کار و فعالیت باشد، محدودیت مالی و تسهیلاتی نیز از سوی کمیته امداد نخواهد بود.

واقعیت آن است که وام‌های ۱۵ میلیون تومانی و گاها ۳۰ میلیون تومانی کمیته امداد به بهره قرض‌الحسنه چهار درصد که بر اساس اعلام اداره کار، بیش از ۸۶ درصد آن‌ها منجر به ایجاد شغل می‌‌شوند، نسخه شفابخشی برای بیکاری و بی‌پولی بخش زیادی از جامعه بوده است؛ نسخه‌ای که یک فرد نیازمند به کمک مالی را خودکفا می‌کند و علاوه بر عزت و مفید بودن در جامعه موجب اشتغال چند نفر دیگر هم می‌شود.محبی فرید

نیازهای نوعروسان و دامادهای تحت پوشش، نهاد یاری‌گر را نیازمند کرده است

باید گفت: کمیته امداد اگر در استان کهگیلویه و بویراحمد در اشتغال موفق عمل کند، بخش عمده مسیر موفقیت را رفته است اما دردهای مردم این استان که عمده آن ناشی از همین بیکاری است بسیار بیشتر از این حرف‌ها است و مدیرکل جوان این نهاد از آن به عنوان چالشی یاد می‌کند که کمیته امداد یاری‌گر را به کمک دیگران نیازمند می‌کند.

محبی با بیان اینکه ۹۳۶ دختر جوان نوعروس در انتظار دریافت جهیزیه از این نهاد هستند و ما اعتباری برای آن نداریم، گفت: همچنین ۶۶۷ پسر نیز در سال گذشته ازدواج کردند و ما پولی برای کمک به آن‌ها نداریم.

او همچنین گفت که کمیته امداد برای پرداخت هزینه‌های سرسام‌آور درمان ۹۰۰ بیمار صعب‌العلاج این استان چاره‌ای ندارد و انتظار ما این است که افراد متمکن این نهاد را یاری کنند.

محبی تعداد مددجویان نیازمند مسکن و یا تعمیرات آن را هم، پنج هزار خانوار اعلام کرد.

اگر خیرین به میدان نیایند، مددجویان علاوه بر درد بی‌پولی درد بیماری و بی‌سرپناهی را هم می‌چشند

این مشکلات جامعه، کمیته امداد  را نیازمند پولدارها و دریادلانی کرده که برای خوشحالی کودکی و خنده پدر خانواده‌ای فقیر ارزش قائل هستند و کمیته امداد را در مبارزه با فقر و نداری تنها نگذاشتند.

اگر مردم و مشارکت‌های خیرین به میدان نیاید،  داشته‌های کمیته امداد به اندازه نداری‌های فقرای جامعه نیست و یا افرادی نیازمندی از لیست خدمات کمیته امداد محروم می‌شوند و یا افرادی چون بیماران صعب‌العلاج علاوه بر درد بیماری، باید درد بی‌پولی را هم بکشند.

پاسخ محبی به برخورد‌های همراه با منت همکارانش به مددجویان

نخستین نشست خبری مدیرکل کمیته امداد سؤالات چالشی هم داشت؛ محبی در پاسخ به سؤال خبرنگار ریواس جنوب، در مورد برخوردهای نامناسب برخی کارمندان کمیته امداد با مددجویان و نگاه همراه با منت و فخر گفت: من که برای خدمت واقعی به این استان آمدم و قرار هم نیست در دوره مدیریتی من برای انجام وظایفمان به کسی فخر بفروشیم اما قول می‌دهم هر برخورد نامناسب و دور از شأن جامعه هدف کمیته امداد را با برخورد قاطع اداری پاسخ دهم.

او البته برای پاسخ به این سؤال روی دیگر سکه را هم دید و بیان کرد که حجم مراجعات در این نهاد بسیار بالا است و توان پاسخگویی نیز محدود است گاهی پاسخ قانونی یک کارمند، ارباب رجوع را قانع نمی‌کند و اصرار می‌کند و برخوردهایی پیش می‌آید ولی این دلیلی نمی‌شود و من این موضوع را می‌پذیرم و برای آن نیز برنامه دارم.

قبول دارم، برخی تحت‌پوششی‌ها نیازمند نیستند

یکی دیگر از سؤالاتی که از مدیرکل کمیته امداد پرسیده شد، موضوع اعمال نفوذ برخی در این نهاد و تحت پوشش قرار گرفتن افراد غیرنیازمند بوده که او اینگونه پاسخ داد که قبول دارم افراد غیرنیازمندی تحت پوشش کمیته امداد هم هست ولی باید شرایط را به گونه‌ای مدیریت کنیم که نیازمندان واقعی از این خدمات محروم نشوند.

طبیعی است که وقتی یک فرد غیرنیازمند در یک روستا تحت پوشش کمیته امداد است، جماعتی را به این نهاد مقدس بدبین می‌کند و باید جلوی آن را گرفت؛ فشارهایی هم روی همکاران ما هست و انتظارات خاصی هم وجود دارد ولی بیاد به سمتی برویم که افراد غیرنیازمند در چرخه حمایتی نباشند.

او همچنین به ورود این نهاد به سیاست هم اشاره‌ای کرد و این نهاد را معین دولت‌ها خواند که هر جا نیازی در جامعه باشد از مسکن و اشتغال و درمان به فراخور نیاز وارد عمل شده است و در ارائه خدماتش کاری به سیاست ندارد؛ اکنون هم با دولت تعامل بسیار خوبی برقرار شده است.

شائبه پرداخت درآمد صدقات برای حقوق و مزایای کارمندان کمیته امداد

موضوع درآمد صندق‌های صدقات و شائبه پرداخت آن‌ها برای حقوق و مزایای کارمندان کمیته امداد نیز از مسائلی بود که در این نشست بحث شد؛ محبی در این زمینه با قاطعیت گفت که ریالی از درآمدهای صدقات صرف حقوق نمی‌شود و این مبالغ جز وجوهات شرعی بوده که هزینه‌کرد آن‌ها به صورت سالانه مشخص می‌َود ولی عمدتا در پرداخت وام‌های موردی، خدمات درمانی، ایجاد شغل، کمک به دانشجویان و دانش‌آموزان و مواردی از این دست هزینه میشوند.

کمیته امداد در سال قبل، ۲ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان در قالب ۹۶ هزار صندوق صدقات و سه میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان نیز از محل پرداخت زکات، درآمد داشته است.

بر اساس قوانین کمیته امداد، ۴۰ درصد درآمد زکات صرف پروژه‌های عمرانی محل زندگی زکات دهندگان و مابقی برای معیشت فقرا هزینه می‌شود.

برای آگاهی از مشکلات و رفع آنان، منتظر گزارش نمی‌مانم/ صحنه اجرا را بیش از پشت میزی دوست دارم

محبی که به گفته خودش، پشت میزی را دوست ندارد و مدیری اجرایی با سابقه کار نظارتی است در جمع خبرنگاران قول داده تا برای رفع مشکلات حوزه کاری‌اش منتظر گزارش کسی نماند و مرتب در صحنه‌های اجرایی باشد.تقدیر از روابط عمومی کمیته امداد

او سال ۹۵ را سال اشتغال گسترده در کمیته امداد نامید و گفت: اشتغال رکن کاری ما است و محدودیت اعتباری نیز با همکاری بانک‌ها نخواهیم داشت فقط کافی است مردم ما اهل کار و کوشش باشند ما حتی محصولاتی چون صنایع دستی را هم از آنان تضمینی خرید می‌کنیم.

مناطق محروم استان بیشتر از دیگر مناطق اعتبار می‌گیرند

یکی از مشکلات حوزه اشتغال کمیته امداد، وجود طرح‌های اشتغالی تکراری و متعدد بوده به طوری که عمده طرح‌های این نهاد دامداری و خیاطی بوده ولی به گفته مدیرکل این نهاد، این مشکل نیز رفع می‌شود و در مشاغلی که اشباع شده‌ایم تسهیلات پرداخت نمی‌شود و این استان به سمت ایجاد شغل‌های جدید خواهد رفت.

او قول دیگری هم داد و گفت: اعتبارات کمیته امداد در دوران مدیریتی او بر اساس ضریب محرومیت مناطق مختلف استان- که شناسایی و احصاء شدند-  توزیع می‌شود و محروم‌ها سهم بیشتری از پول‌های این نهاد خواهند داشت.

از دیگر مسائلی که در این نشست به خوبی به آن اشاره شد موضوع فرهنگ کار و تلاش بود که وی با تأکید بر موضوع فرهنگ‌سازی رد حوزه توانمندسازی خانواده‌های مددجو گفت: باید نگرش‌ها را تغییر دهیم و کاری کنیم یک فرد مددجو، توانمند شدن و خودکفایی را بر کمک‌ها و مستمری کمیته امداد ترجیح دهد؛ موضوعی که به کمک رسانه‌ها و پای کار بودن روابط عمومی این نهاد، شدنی است.

مدیرکل جدید کمیته امداد همچنین در هفته ارتباطات از مصیب حیدری، مدیر روابط عمومی و کارشناسان این اداره تقدیر کرد تا نشان دهد قدردان زحمات آن‌ها است و روی کمک آن‌ها در پیشبرد اهدافش حساب باز کرده است.

انتهای پیام/ ک – بنام