مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس: برای مقابله با مصرف بیرویه آب در کشاورزی استان، خلأهای قانونی داریم/ فارسیها بهجای امتیازگیری از کشور، خود را بدهکار پایتختنشینان هم میکنند!
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان فارس خلأهای قانونی، فرهنگی و شرایط اقتصادی را از جمله موانع این شرکت در راه مقابله با مصرف بیرویه آب در کشاورزی عنوان کرد.
به گزارش ریواس جنوب،حمیدرضا دهقانی با اشاره به خشکسالی ۹ساله در استان فارس، اظهار داشت: باید بپذیریم این خشکسالی طولانیمدت، فارس را بهشدت تحت تأثیر قرار داده و به همین دلیل سهمیهبندی و نوبتبندی ناگزیر آب مانند بنزین راهکار نامناسبی نیست.
وی با بیان اینکه نباید انتظار داشت در زمان خشکسالی مانند زمان ترسالی از آب بهرهوری کنیم، افزود: دستکم میتوانیم با تقسیم نسبی آب بین مناطق مختلف و سهمیهبندی منطقهای آن خیال مناطق را برای استفادهی نسبی از آب راحت کنیم.
دهقانی در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه چرا برای معضل کمآبی و استفاده نادرست از آب، تاکنون بهصورت اساسی چارهاندیشی نشده است، تصریح کرد: واقعیت این است که با وجود تلاشهایی که صورت میگیرد اما در این زمینه با موانع مختلفی نیز روبرو هستیم.
وی ادامه داد: یکی از این مشکلات گیرهای قانونی در زمینه مقابله با مصرف بیرویه آب است که متأسفانه ما هیچ قانونی برای جلوگیری از کشت محصولات پرآب نداریم و این یک خلأ قانونی است.
این مسئول با اشاره به فرهنگ کشاورزی در مناطق مختلف استان افزود: فرهنگسازی کار دشواری است و قطعاً ما نمیتوانیم فرهنگ و عادتهایی از جمله برنجکاری در منطقهای همچون کانفیروز را یکشبه تغییر دهیم؛ هرچند در این زمینه سیاستهای جدید نوبتبندی، گامی رو به جلو خواهد بود.
دهقانی در تشریح سومین مانع برای جلوگیری از مصرف بیرویه آب در کشاورزی استان، گفت: یک موضوع دیگر واقعیت اقتصادی در استان ماست که بر پایهی آن کشاورزی در فارس معاشی است و برخلاف بسیاری از استانهای دیگر کشاورزهای ما با وابستگی زیاد اقتصادی به آن، در غیاب آن دچار بحرانهای اقتصادی جدی میشوند.
وی افزود: از این رو کشاورزهای ما با یک حساب سرانگشتی، برای رفع نیازهای مالی خود کشت برنج را ترجیح میدهند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس در بخش دیگری از این نشست خبری با اشاره به برخی حواشی در این استان، گفت: متأسفانه فارسیها بهجای امتیازگیری از کشور و ابراز شرایط بحرانی خود به متولیان کلان کشور، با ایجاد درگیریهای دروناستانی عملاً خود را بدهکار پایتختنشینان هم میکنند.
دهقانی با مقایسه کشت محصولات پرمصرف در فارس و سایر استانها و واکنش مردم و مسئولان استانهای مختلف به این مسئله، اضافه کرد: بروید میزان کشت برنج در استان اصفهان را ببینید اما هیچ مسئول اصفهانی را نمیبینیم که ادعا کند کشت برنج در برخی مناطق باعث نابودی مناطق دیگر آن استان شده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای فارس در پایان اظهار امیدواری کرد که با سیاستهای صحیح، وضعیت تأمین و مصرف آب در استان فارس بهبود یابد.
انتهای پیام/ سجاد بنام