پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس سازمان تحیقات، آموزش و ترویج کشاورزی گفت: تفاوت محققین بخش کشاورزی با محققین دانشگاهی در  این این است که در دانشگاهها قلم به دست میگیرند ولی در تحقیقات کشاورزی، آچار، دست میگیرند؛ او از مسن شدن کشاورزان و عدم مهارت آموزی به نسل جدید نیز به عنوان یک زنگ خطر یاد کرد.

به گزارش ریواس جنوب به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد، اسکندر زند در دومین سفر خود به این استان گفت: سالانه ۱۴۰ دستاورد علمی از سوی محققین آچار به دست این سازمان تولید می‌شود که ۳۰ مورد آن قابلیت تجاری‌سازی دارد.

  رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی کشور  بعد از ظهر امروز در دیدار با  رئیس سازمان جهاد کشاورزی و محققین بخش کشاورزی این استان اظهار کرد: همه بار تحقیقاتی بخش کشاورزی کشور روی دوش ۲۰ مؤسسه تحقیقاتی مرکزی با ۳۴ مرکز استانی است که خروجی آن سالانه ۱۴۰ دستاورد علمی و پژوهشی است.

معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشور افزود: یکی از تفاوت‌های محققین این سازمان با دانشگاه این است که محققین بخش کشاورزی دست به آچار هستند ولی محققین دانشگاهی دست به قلم هستند.

وی یادآور شد: این سازمان یکی از ۱۰ بانک بزرگ زن گیاهی و یکی از ۳۰ باغ ژنی دنیا را دارا است که حاصل زحمات شبانه‌روزی محققین و پژوهشگران بخش کشاورزی است.

اعتراف به کم کاری در یک زنگ خطر بزرگ

وی تعداد مراکز خدمات جهاد کشاورزی در مناطق مختلف کشور، یک‌هزار و ۲۰۰ مورد اعلام کرد و گفت: کلیه مناطق دارای قابلیت کشاورزی کشور به ۱۰ هزار پهنه تقسیم شدند و ۱۰ هزار مروج کشاورزی نیز مسئولیت این پهنه‌ها را بر عهده گرفته و همچنین مسائل علمی هر پهنه کشاورزی نیز توسط یک محقق مدیریت می‌شود.

رئیس سازمان تحقیقات، اموزش و ترویج کشاورزی با بیان اینکه در این مدت هشت هزار کارشناس جدید و تحصیل‌کرده را استخدام کردیم که در پهنه‌های مشخص شده به کار گرفته شدند تا سرپنجه‌های تولید تقیت شوند.

زند در بخش دیگری از صحبت‌هایش به رسالت مهم آموزش و مراکز علمی کاربردی این سازمان اشاره و تصریح کرد: آنگونه که باید برای آموزش نسل جدید کشاورزان و مهارت‌آموزی به افراد علاقه‌مند به این شغل پاک کاری نکردیم در حالی که باید هنرستان‌های کشاورزی و مراکز علمی کاربردی را تقویت کنیم.

معاون وزیر جهاد کشاورزی نتیجه این رویکرد را مسن شدن کشاورزان دانست و تأکید کرد: این یک زنگ خطر است که کشاورزان ما در حال مسن شدن هستند و در آموزش و مهارت‌آموزی به افراد جدید علاقه‌مند به کشاورزی کار چندانی نکردیم.

وی افزود: وقتی برای کشاورزان آینده این مملکت از اکنون فکری نکنیم، این افراد که عمدتا از دل روستاها هستند، در رشته‌های دیگر جذب می‌شوند.

زند تعداد دانشجویان فعلی مراکز علمی کاربردی وابسته به جهاد کشاورزی را ۳۵ هزار نفر اعلام کرد.

انتهای پیام/ بنام