حضور مدیران استانی در منطقه چاروسا ادامه دارد، بررسی مشکلات و دغدغه های دهیاران و اعضای شوراهای اسلامی چاروسا با مدیرکل دفتر روستایی
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
در ادامه حضور مدیران استانی در منطقه چاروسا، صبح امروز مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استان کهگیلویه و بویراحمد جهت بررسی مشکلات بخش در جمع دهیاران و اعضای شورای اسلامی چاروسا حضور پیدا کرد.
به گزارش ریواس جنوب،بخشدار چاروسا در این جلسه ضمن تقدیر از مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری کهگیلویه و بویراحمد گفت: بخش چاروسا بخش محرومی است که با توجه به پراکندگی روستاها نیاز به توجه ویژه دارد.و
علی محمودی گفت: دولت و استاندار توجه ویژه ای به مناطق محروم دارند و امیدواریم که دفتر روستایی نیز این همکاری را با چاروسا داشته باشد
وی نظارت شوراها را بر روستاها مهم خواند و خواستار همکاری بیشتر با دهیاری ها شد.
بخشدار چاروسا در جواب حکمت الله گلزاری رییس شورای اسلامی روستای پاره در مورد جاده منتهی به این روستا هم گفت: این روستا جز روستاهای کمتر از یک کیلومتر حساب می شود و چون با چند پروژه ی دیگر مشترک هستند در اولویت پروژه ها قرار دارد.
علی محمودی توجه نکردن به کارشناسی های ناظر فنی منطقه را نیز یادآور شد و افزود که در زمان حضور من در این منطقه هیچ پروژه ای بدون نظر ناظر فنی پایان نمی پذیرد.
علی محمودی به نبود خودرو در دهیاری ها اشاره کرد و تصریح کرد: بخش چاروسا با وجود داشتن ۳۵ دهیاری ولی فقط ۵ دهیاری دارای خودرو هستند که هم نواقصاتی دارند.
بخشدار چاروسا نبود نیروی کافی در حوزه ی مالی دهیاری ها را یک مشکل اساسی دانست و تا کید کرد که انتظار داریم با توجه به داشتن ۳۵ دهیاری یک نیروی دیگر برای واحد مالی دهیاری های چاروسا اضافه شود، در خواستی که با نظر مثبت سید خدادوست موسوی همراه شد و وی به بخشدار مجوز داد تا فرایند قانونی را انجام دهد تا علاوه بر اختصاص یک نیروی برای واحد مالی در صورت نیاز دیگر کمبودات نیروی انسانی را از طریق آزمون تامین شود.
رسول معصومی، دهیار روستای دشت آزادی به نمایندگی از سایر دهیارها به ارایه مشکلات،چالش ها و دغدغه های دهیاران پرداخت.
معصومی گفت: دهیاران بعنوان مدیر ارشد و مدیر بحران هر روستا که باید بحران روستا را حل کنند خودشان هزار بحران دارند.
وی نداشتن امنیت شغلی برای دهیارن را از مهمترین دغدغه های دهیاران و خانواده های آنان دانست و تقاضا کرد که برای این مساله چاره اندیشی شود چرا که کسی که بهترین دوران خود را برای خدمت به روستا طی می کند با این قوانین به راحتی کنار گذاشته می شود که موسوی در جواب این دغدغه گفت: در جلسه ای که در تهران داشتیم مسولان در تلاش هستند تا این مشکل را حل کنند.
نماینده ی دهیاران بخش چاروسا ادامه داد: با وجود داشتن ۳۵ روستا در بخش چاروسا فقط یک روستا وگرنه بقیه روستاها مکان خاصی برای دهیاری ندارند و دهیاری های بخش هیچ گونه امکاناتی از جمله ماشین برای حمل زباله های روستا هم ندارند.
معصومی مشارکت نکردن مردم در همیاری ها و همکاری نکردن سایر ادارات و نیز سواستفاده ی برخی از ادارات خدمات رسان از دهیارها را نیز مشکل دیگر دهیاران عنوان کرد.
وی از نبود فیلتر خاصی برای جلوگیری از ورود هر فردی برای کاندیداتوری در انتخابات شوراها هم انتقاد کرد و افزود: گاها افرادی عضو شوراها می شوند که به کوچکترین وظیفه شورا نیز آگاهی ندارند.
پیرمراد ارشیا نیز بعنوان نماینده شوراهای بخش چاروسا گفت: اعضای شورا و دهیار هیچ گونه ضمانتی ندارند و به راحتی مورد انواع اتهام قرار می گیرند و هیچ کس هم حمایتی نمی کند.
وی نبود اعتبارات عمرانی را یکی از مشکلات دانست که مدیرکل دفتر روستایی در پاسخ به این دغدغه گفت که در تقسیم اعتبارات سهم این موارد کم و کمتر شد و دهیاران باید بیشتر به فکر درامد زایی باشند چرا که این کمک های دولتی به مرور زمان حذف خواهند شد.
ارشیا با ذکر خاطره ای از آمیراحمد تقوی گفت: زمانی وقتیکه وزیر نیرو به این منطقه آمد، این سید بزرگوار به آن وزیر گفت جناب وزیر یا به خاطر امام زاده سید محمود که در این منطقه واقع شد برق به این مردم بدهید یا هم به خاطر این مردم برق به امامزاده بدهید.
وی حالا نیز از سید خدادوست موسوی خواست به احترام جدش امامزاده سیدمحمود به این بخش محروم توجه کند.
اکبر دیناری، رییس شورای بخش گفت: انتظار داریم که ۳۰درصد قول ها و وعده هایی که در این جلسه داده می شود عملی شود.
وی اختصاص تسهیلات به منطقه چاروسا را دشوار دانست و تاکید کرد که تا الان تسهیلاتی اختصاص داده نشد و اگر هم داده شود آنچنان سخت گیری می شود که کسی متقاضی نمی شود.
مدیرکل دفتر روستایی و امور شوراها بعد از شنیدن دغدغه های دهیاران گفت: در چند سال اخیر کارهای خوبی در روستاها شده است ولی می طلبد اقدامات بیشتری انجام شود تا جلوی مهاجرت به شهرها گرفته شود.
وی هدف از آمدن خود و همکارانش را در جمع دهیاران و شورای روستاهای بخش چاروسا، بررسی و شنیدن دغدغه های دهیاران و نیز ارائه راهکارها برای تقلیل مشکلات بخش عنوان کرد.
سید خدادوست موسوی گفت: آشنایی داشتن دهیاران و شوراها با وظایف خود از مهمترین مسایلی است که باید در این جلسه بحث شود.
وی برگزاری دوره های آموزشی برای آگاهی دهیاران و شوراها را از وظایف دفترخود دانست و تاکید کرد که به تناسب از دهیاران چاروسا در همایش ها و دوره ها دعوت می شود.
موسوی در مورد نداشتن خودرو برای دهیاری ها گفت که اعتبار و یا هیچ خودرویی به هیچ جای استان اختصاص داده نشد.
موسوی همچنین در مورد مشکلات دیگری از جمله ورزش،پارک و جاده های روستایی گفت که چنین مواردی در حیطه اختیارات من نیست و بخشدار با هماهنگی با کمیته برنامه ریزی شهرستان می تواند که اعتبارات هر بخش را پیگیری کند.
وی تاکید کرد که دهیاران باید از ریز اعتباراتی که برای دهیاری آنها واریز می شود اطلاع داشته باشند و طبق قانون هزینه کنند.