پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

بررسی «کلاسِ کار» نخستین فرماندارِ رحمانی در دنا/ ۱۰ دستور «رسولی» در گام نخست

عباس رسولی نخستین فرماندار دولت چهاردهم در کهگیلویه و بویراحمد است؛ او فرماندار «دنا» شده و در گام نخست، ۱۰ دستور مهم مدیریتی صادر کرد تا هم نشان دهد در قد و قواره یک فرماندار مقتدر و کاربلد است و هم اوضاع به هم ریخته دیار برف و آفتاب را سامان دهد.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، واقعیت این است که استانداران دست کم در هشت سال اخیر، کمترین بها را به فرمانداران خود داده‌اند و به جز برای برگزاری انتخابات که متاسفانه گاها انتظار دارند، حقی را ناحق کنند و رأیی را جابجا کنند در سایر امور جایگاه اجرایی لازم به فرمانداران داده نشده است.

فرمانداران حتی در شهرستان خودشان هم نفر اول نیستند و همین موضوع هم‌ نظام برنامه‌ریزی از پایین به بالا را فشل کرده است؛ آنها بیش از آنچه نماینده دولت باشند، نماینده مجلس و اوامر نمایندگان مجلس هستند و همین موضوع هم آنها را وادار به خوش‌خدمتی در ایام انتخابات می‌کند.

در این نقصان مهم البته خود فرمانداران هم بی‌تقصیر نیستند هرچند که فرایند انتخاب و انتصاب مدیران همواره بر اساس چیزی به جز شایسته‌سالاری بوده اما در عمده موارد، فرماندارانی که انتخاب شدند در قد و قواره یک فرماندار نبودند و همین هم موجب شده که جایگاه فرمانداران تا حد زیادی پایین بیاید.

کلاس مدیریتی فرماندار دنا

در دولت چهاردهم و در استان کهگیلویه و بویراحمد با انتخاب یدالله رحمانی، استاندار جدید این استان، نخستین فرماندار این دولت در شهرستان دنا نیز انتخاب و منصوب شد.

عباس رسولی، روز گذشته نخستین شورای اداری شهرستان دنا را برگزار کرد و رگه‌هایی از تفاوت مدیریتی و کلاسِ کار را به نمایش گذاشت که البته امیدواریم این تفاوت‌ها موقت و ناشی از جلسات اول و انگیزه روزهای نخست نباشد و در طول دوران فرمانداری او مستمر باشد؛ موضوعی که ریواس جنوب آن را رصد خواهد کرد.

رسولی ابتدا در بحث تشریفات تغییراتی ایجاد کرد؛ تا قبل از او، معاونین فرماندار در جلسات در یک گوشه می‌نشستند و کسی خیلی به آنها و جایگاهشان اهمیت نمی‌داد اما در نخستین جلسه رسمی، آقای رسولی معاونش را کنار خود نشاند تا بگوید اگر فرماندار جایگاه مهمی دارد، معاونین او هم جایگاه بالایی دارند.

رسولی به همین بسنده نکرد و به همه مدیران شهرستان دنا دستور داد که حرف معاونین و مدیران فرمانداری، حرف فرماندار است و هیچ مدیری حق ندارد حرف آنها را زمین بیندازد و منتظر شخص فرماندار باشد تا کاری را انجام دهد یا آماری را بفرستد یا هر اقدامی که لازم باشد.

او گفت که هر مصوبه‌ای در جلسات فرمانداری لازم‌الاجراست و هر دو هفته یکبار گزارش پیشرفت تحقق مصوبات را مطابق با زمانبندی آن از مدیران می‌خواهم؛ اگر همه می‌گوییم جلسات بی‌نتیجه است باید این رویکرد را تغییر دهیم و یا مصوبه نکنیم یا اگر مصوبه‌ای را امضا می‌کنیم باید برای رفع مشکلات مردم بدون بهانه، آن را انجام دهیم.

رسولی وقتی که در استانداری کهگیلویه و بویراحمد هم مدیرکل بود، همین کلاس مدیریتی را داشت و امروز نشان داد که نمی‌خواهد فرماندار «بی‌کلاسی» باشد.

دستور او می‌تواند جایگاه فرمانداری را به عنوان دستگاه حاکمیتی آن هم در شهرستان دنا که انصافا شیرازه مدیریتی‌اش از هم پاشیده شد، ارتقا بخشد و شرایط را تغییر دهد.

رسولی دستور دومش را فراتر از شهرستان صادر کرد و گفت که دنا و سی‌سخت اگر چه توریستی هستند اما برای مدیران‌کل، شهر توریستی نیست و دوران اینکه مدیران استانی فقط برای تفریح به دنا بیایند، تمام شده و فصل کار آغاز شده است.

فرماندار دنا تاکید کرد که همه مدیران‌کل و مدیران استانی باید از قبل، ورودشان را به شهرستان دنا به اطلاع فرمانداری برسانند و نباید هیچ برنامه و بازدید و هیچ حرکتی بدون اطلاع فرمانداری انجام گیرد.

رسولی که خودش اهل سی‌سخت است و تار و پود آن دیار را خوب می‌شناسد، همچنین همه مدیران را ملزم کرد تا هر تصمیم و برنامه و پیشنهادی را با زبان مکاتبه و نامه بگویند و ملاک هر قضاوت و ارزیابی مکاتبات باشد نه حرف‌های شفاهی و تلفنی و …؛ او همچنین دستور داد تا سه هفته آتی همه ادارات مجهز به اتوماسیون اداری شوند و کاغذبازی را جمع کنند.

تلاش‌های فرماندار جدید دنا برای نظم دادن به سیستم اداری دنا به همین موارد ختم نشد و او دستور داد تا تقویم جلسات مهم اداری از همین ابتدای کار مشخص باشد تا مدیران بدانند چه روزی چه جلسه‌ای با چه دستور‌کاری دارند؟

رسولی گفت که می‌خواهد مدیریت شهرستان را سامان دهد و برای همین هم از مدیران انتظار نظم دارم؛ او گفت که هیچ مدیری بعد از فرماندار، حق ورود به جلسه را ندارد و هیچ مدیری هم حق ندارد نماینده به جلسه بفرستد.

او گفت که مدیر پروازی در دنا نباید باشد، تلفن خاموش مدیر، معنا ندارد، اینکه درب اداره باز باشد اما مدیر و کارکنان اداره نباشد، تمسخر مردم است، اینکه مدیری اقدامی را انجام دهد و بعد برای رفع‌تکلیف رونوشت به فرماندار بزند، معنا ندارد، مدیر در اداره نباشد و بگوید ماموریت هستم اما از قبل اطلاع نداده باشد، پذیرفته نیست، اینکه ارباب رجوع یک مدیر در فرمانداری زیاد شود یعنی ضعف آن مدیر و همه این‌ها برای ایجاد نظم است نه مچ‌گیری و فضای بسته اداری.

فرماندار دنا همچنین با درک درست از جایگاه شهرداری سیسخت دستور داد هیچ مدیری بدون اجازه شهردار حق ندارد حتی یک سانت حفاری کند و فرمانداری تمام‌قد از برنامه‌های شهرداری‌ها حمایت می‌کند چرا که شهر گردشگرپذیر سی‌سخت، سزاوار وضعیت فعلی نیست.

رسولی همچنین دست روی یک ضعف بزرگ در سیستم دولتی دنا هم گذاشت و گفت هر اداره‌ای که نماینده حقوقی ندارد از استان کمک بگیرد و پیگیر رفع این مشکل باشد چرا که اگر به دلیل عدم دفاع در محاکم قضایی، حقی از دولت ضایع شود آن مدیر مربوطه باید پاسخگو باشد.

به گزارش ریواس جنوب از دنا، هرچند هنوز برای قضاوت در مورد جدی بودن یا نبودن این تفاوت‌ها و حرف‌های خوب آقای رسولی، کمی زود است اما همان‌گونه که اشاره شد، سوابق فرماندار جدید دنا و همچنین رویکردهای که اعلام کرده نشان می‌دهد که او در کلاس یک فرماندار خوب ظاهر شده و حمایت استاندار جدید استان از او می‌تواند در موفقیتش نقش بسزایی ایفا کند اما اگر استاندار از فرماندارانش حمایت نکند و به آنها اهمیت ندهد قطعا رفته رفته انگیزه آنان از بین می‌رود و به جای تأثیرگذاری و فرماندهی در شهرستان، به امورات روزمره چون موافقت یا مخالفت با جابجایی یک‌ کارمند در ادارات و چند جلسه بی‌خاصیت سرگرم خواهند شد.

گزارش از کریم بنام