برگزاری نشست استاندار فارس با فعالان حوزه علم و فناوری و شرکت های فناور پارک علم و فناوری
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نشست فعالان حوزه علم و فناوری استان فارس و شرکت های فناور پارک علم و فناوری فارس با مهندس اسماعیل تبادار استاندار فارس در سالن اجلاس پارک علم و فناوری فارس برگزار شد.
به گزارش ریواس جنوب،در ابتدای این نشست، دکتر فرید مُر، رئیس پارک علم و فناوری فارس ضمن خوش آمد گویی، گزارشی از اقدامات صورت گرفته و وضعیت شرکت های مستقر ارائه کرد.
ایشان با بیان اینکه در مقوله اقتصاد دانش بنیان، پارک علم و فناوری فارس میزبان بیش از ۲۳۰ شرکت فناور است و بیش از ۴۰ شرکت شرکت دانش بینان در میان آنها است، اضافه کرد این شرکت های با هدف تبدیل ایده و علم به ثروت تبدیل و تاثیرگذاری در شکوفائی اقتصاد وارد پارک شده اند.
رئیس پارک علم و فناوری فارس افزود: در نگاه آسیب شناسی به صنعت و فناوری کشور، نوآوری به عنوان قلب تپنده آن مغفول مانده است.
وی اضافه کرد: نوآوری، محرک رشد اقتصادی است و دلیل برتری اقتصاد کشورهای پیشرفته نیز توجه به همین موضوع است.
عضو پیوسته فرهنگستان علوم اضافه کرد: حال سوال اینجاست که چرا نوآوری اینقدر موثر است؟ و توجه نکردن ما باعث شده که عقب بمانیم. دلیلش این است که هر فناوری هرچقدر هم پیشرفته باشد عمر محدودی دارد و پس از آن جائی در عرصه فناوری ها نخواهد داشت.
به عنوان مثال یک برش از زندگی حال را مقایسه کنیم با بیست سال پیش، نه وسایل ارتباط جمعی و نه لوازم و ملزومات زندگی به این شکل بود و تفاوت آنها با زمان حال تنها بر اساس وجود نوآوری و خلاقیت است و این اتفاق در واحدهای به نام تحقیق و توسعه یا (R&D) انجام می شود که ما این را جدی نگرفتیم، به عنوان مثال نگاه به صنعت خودرو خود نماینگر توجه نکردن به همین تحقیق وتوسعه است.
ایشان ادامه داد: عمر نوآوری ها کوتاه و کوتاه تر میشود به عبارتی رقابت بیشتر می شود و واحد های تحقیق و توسعه فرصت زیادی برای اصرار بر تولید محصولات قدیمی ندارند.
دکتر مر با اشاره به آمارهای بودجه در شرکتها و برندهای معتبر دنیا، اهمیت توجه به نوآوری را خاطر نشان شد و اظهار امیدواری کرد پارک علم و فناوری که ورودی آنها نخبگان و کارآفرینان و صاحبان ایده ها هستند بتوانند شرکت تشکیل دهند و فعالیت کنند.
هم افزائی فناورانه از دیگر مواردی بود که دکتر مُر به آن اشاره کرد. یعنی کارهای بزرگ را زمانی میتوانیم انجام دهیم که هم افزائی فناورانه داشته باشیم. هیچ محصول بزرگی مثل هواپیماها و صنایع بزرگ به تنهائی و توسط یک شرکت تولید نم یشود و قطعات مختلف در شرکتها و کارخانجات مختلفی تهیه و در یکجا مونتاژ می شود، بنابراین باید همافزائی فناورانه و هدفمند داشت تا بتوانیم کارهای بزرگ انجام دهیم.
وی اضافه کرد: این همافزایی با تشکیل کنسرسیوم هائی در این پارک شروع شده و شرکتهای کوچک در مراکز رشد موفق به اخذ قراردادهای بزرگ شده اند.
رئیس پارک علم و فناوری فارس همچنین گفت: در حال حاظر بزرگترین چالش، کمبود فضای کارگاهی است که با تلاش مدیریت پارک فارس امیدواریم فضای کارگاهی با زیربنای ۲۵۰۰ مترمربع در دهه مبارک فجر افتتاح و در اختیار شرکت های فناور قرار گیرد و نیز برج فناوری که بیش از ۸۰۰۰ مترمربع زیربنا خواهد داشت در حال پیگیری ادامه اجرای آن هستیم.
ایشان با اشاره به تعاملات و تفاهم نامه ای منعقد شده با دانشگاه های شیراز، صنعتی شیراز، خواستار همکاری سایر دانشگاه ها و مراکز علمی و تحقیقاتی استان با پارک علم و فناوری فارس شدند.
رئیس پارک علم و فناوری فارس با اشاره به پتانسیل بالای این استان در حوزه گردشگری و صنایع دستی، پیگیری راه اندازی مرکز رشد گردشگری را در پارک فارس به عنوان یکی دیگر از برنامه های در دست اقدام دانست و اضافه کرد فناوری های مختلف در حوزه گردشگری باید بکار گرفته شود تا درآمد کسب شود و تولید ثروت نماید.
پیگیری تاسیس منطقه ویژه علم و فناوری که در زمان استاندار سابق مطرح شده بود، از دیگر موارد در دست اقدام بود که توسط رئیس پارک علم و فناوری فارس اعلام شد.
دکتر مُر با بیان اینکه بخش عرضه محصولات در پارک شکل می گیرد و در قسمت تقاضا که مربوط به بازاریابی است، شرکتهای فناور مستقر در پارک با چالش های مختلفی از جمله نرخ تعرفه ها، بازار غیر قانونی قاچاق کالا و واردات بی رویه اجناس مشابه روبرو هستند و همچنین نیاز به ورود سرمایه گذاری خطرپذیر در پارک را خواستار شد.
این مسئول با بیان افزایش حمایتهای صورت گرفته از شرکت های مستقر در سال های اخیر به پیشتازی آن نسبت به استانهای اصفهان و خراسان خبر داد.
دکتر مُر در پایان گفت: برندسازی و صادرات محصولات از دیگر برنامه ائی است که پارک علم و فناوری فارس در دست برنامه ریزی و اقدام دارد.
در ادامه استاندار فارس گفت: پارک علم و فناوری فارس یکی از مراکز تبدیل ایده به ثروت است و وجود شرکتهای توانمند تولیدی در شاخههای برق، کشاورزی، صنعت، دارویی، ساختمانی و راه سازی نشان از موفقیت این پارک دارد.
وی افزود: شرکتهای فعال در این پارک علم و فناوری نشان از تلاش علمی بیش از ۱۶۰ مرکز علمی و دانشگاه های بزرگ استان است که علم آموخته شده در این پارک سبب تولید ثروت شده است.
وی از همه مدیران استان خواست از تولیدات بومی این شرکتها استفاده کنند.
استاندار فارس از مسئولان خواست جهت راه اندازی منطقه ویژه علم و فناوری در کنار پارک علم و فناوری حمایت شود تا زمینه رونق اقتصادی و صنعتی فراهم شود.
بیان تاریخچه پارک های علم و فناوری، نقش عناصر زیست بوم فناوری از جمله دولت، دانشگاه ها، صنایع، سرمایه از مواردی بود که دکتر سید مهدی نصیری معاون فناوری و نوآوری پارک در بخشی از این نشست به آن اشاره کردند، همچنین ۳نفر از مدیران عامل شرکت های مستقر به بیان دیدگاهها و نظرات خود در جهت حمایت از شرکت ها و چالش های پیش رو پرداختند.
گفتنی است در حاشیه این نشست که تعدادی از معاونین استاندار و مدیران کل استانداری، مدیران ارشد دستگاه های اجرائی استان، روسای دانشگاه ها و مراکز علمی وتحقیقاتی استان فارس نیز حضور داشتند، نمایشگاه جامعی از توانمندی و محصولات تعدادی از شرکت های مستقر در پارک علم و فناوری فارس برگزار شد که مورد استقبال استاندار و همراهان قرار گرفت