نماینده مردم شیراز در مجلس هم به جمع منتقدان شهرداری پیشین شیراز پیوست؛ بسیاری از پروژههای دوره قبل بسیار گران و بیاثر بود/ «پاکفطرت» بازپرداخت بدهیها را برای دوره بعد از خود تمدید کرد! پیشنهاد «رجبی» به شهردار جدید
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
نماینده مردم شیراز در مجلس و شهردار اسبق این شهر نیز به جمع منتقدان عملکرد دوره گذشته شهرداری شیراز پیوست.
به گزارش ریواس جنوب، فرجالله رجبی که تاکنون اظهارنظر صریحی درباره عملکرد شهردار پیشین شهرداری نداشت، حالا با “بیاثر” خواندن بسیاری از پروژههای «علیرضا پاکفطرت»، آنها را فاقد توجیه اقتصادی، بسیار گران و زمینهساز بدهیهای این نهاد معرفی کرده است.
او به عنوان نمونه به صرف بالغ بر ۱۵۰ میلیارد تومان برای ساخت پل کابلی ولیعصر اشاره کرد و گفته که با این اعتبار میتوان ۱۰ منطقه محروم شیراز را احیا کرد.
رجبی حتی شهردار پیشین را متهم کرد که در ماههای پایانی مسئولیت خود دهها وام سر رسید شده را برای چند ماه تمدید کرده تا بازپرداخت آنها بر دوش شهردار بعد از خود تحمیل شود.
شهردار اسبق شیراز، برای شهردار فعلی پیشنهادات جالبی نیز داشت.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی روز گذشته در گفتگو با ایرنا گفته که بسیاری از پروژه هایی که در دوره قبلی شهرداری انجام و یا شروع شده در بهبود شرایط شیراز موثر نبوده اند؛ به عنوان مثال پروژه پل ولیعصر(عج) که به کابلی معروف است و با بیش از ۱۵۰ میلیارد تومان هزینه ساخته شده که می توانست با این اعتبار ده منطقه محروم شیراز را احیا کرد.
وی ادامه داد: پروژه هایی که در دوره قبلی شهرداری شیراز انجام گرفته بسیار گرانتر از حد معمول به پای شهرداری این شهر تمام شده و بخش اعظم بدهی های این طرح ها نیز بر دوش دوره جدید شهرداری افتاده است.
رجبی شهردار اسبق شیراز افزود: فروش اموال منقول، غیر منقول و زمین های شهرداری، فروش اوراق مشارکت که در مترو و پروژه های شهری از این شیوه استفاده شده و همینطور گرفتن وام از بانک شهر از جمله شیوه هایی بوده است که شهردار قبلی شیراز برای احداث پروژه ها از آنها بهره برده است.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: شهرداری شیراز به دلیل آنکه سهام دار بانک شهر بوده نمی توانسته از این بانک وام بگیرد و با شیوه ای دیگر چنین کاری کرده به این صورت که پیمانکارانی را که از شهرداری طلب داشته اند به بانک شهر معرفی می کرده و به میزان طلب آنها وام در اختیار آنها قرار می گرفته و شهرداری پرداخت اصل و سود تسهیلات را تقبل کرده است و این در حالی است که سود و اصل حاصل از فروش اوراق مشارکت را هم باید پرداخت کند.
وی ادامه داد: براساس اطلاعات دریافتی، شهرداری قبلی در اردیبهشت امسال ده ها وامی را که از بانک شهر گرفته و سررسید پرداخت آنها نیز رسیده بوده برای یک و یا دو دوره شش ماهه تمدید کرده که بازپرداخت تسهیلاتی که به آنها داده شده بر دوش دوره بعدی شهرداری شیراز تحمیل شده است.
رجبی بیان کرد: در مورد رقم دقیق بدهی شهرداری شیراز که سه هزار میلیارد تومان و یا اینکه بیشتر است باید بررسی صورت گیرد ولی چیزی که واضح است اینکه رقم بدهی شهرداری شیراز بسیار بالا است.
رجبی اضافه کرد: تمام پروژه های عمرانی شهرداری شیراز در دوره قبلی با نرخ ۱۸ درصد سود و در قالب تسهیلاتی که به پیمانکاران پرداخت شده و شهرداری باید این سود و اصل وامها را پرداخت کند ساخته شده اند که بسیاری از این تسهیلات هم که سررسید آنها فرا رسیده و بخش قابل توجهی نیز در گذشته پرداخت نشده و یا به دلیل عدم توانایی شهرداری در پرداخت آنها تمدید شده است.
نماینده مردم شیراز گفت: با این تفاسیر روشن است که طرح های عمرانی که در دوره شهرداری قبلی شیراز ساخته شده بسیار گران تر از حد معمول برای شهرداری این شهر تمام شده و باید پذیرفت که بخش اعظم این بدهی ها نیز بر دوش شهرداری فعلی افتاده است.
** پیشنهادات رجبی به شهردار جدید
شهردار اسبق شیراز در بخش دیگری از گفت و گوی خود گفت: تیم جدید شهرداری شیراز نباید خود را ملزم به پرداخت این بدهی ها کند و باید با ثابت نگه داشتن آنها و مدیریت پروژه های موجود، شهر را از نابسامانی که خصوصا در مناطق حاشیه ای به آن دچار شده نجات دهد.
نماینده شیراز اضافه کرد: آقای مهندس اسکندرپور اگر تمام توان خود را معطوف به پرداخت بدهی شهرداری در دوره قبل کند قطعا این اقدام به جای اینکه مورد تشویق قرار گیرد که شهرداری از نابسامانی نجات یافته، اینگونه نخواهد بود و مردم فکر می کنند مدیریت شهری دوره فعلی ناتوان است چون نمی توانند بپذیرند کسانی پروژه هایی را اجرا کرده اند و عمده بدهی ها را بر دوش مدیریت بعد از خود گذاشته اند.
رجبی اظهار داشت: شهرداری باید تلاش کند با سرشکن کردن بودجه طرح های غیرموثر به مناطق حاشیه ای شیراز مانند محله سعدی، رضوان، سلطان آباد، میانرود، جنوب و شرق شیراز و دیگر مناطق محروم و حاشیه ای این کلانشهر خدمت کند.
وی گفت: شهرداری فعلی شیراز باید چند اقدام را بصورت همزمان به پیش ببرند، نخست اینکه سعی کنند سطح بدهی های به ارث برده را ثابت نگه داشته و آن را کنترل کنند و در مرحله دوم پروژه های موجود را با مدیریت مالی مناسب به اتمام برسانند.
نماینده مردم شیراز در مجلس شورای اسلامی گفت: رسیدگی به مناطق محروم و مدیریت منابع مالی می تواند حس مطلوبی را بین شهروندان ایجاد کند و چهره شیراز را از این حالت نابسامان نجات دهد و با این شیوه شهرداری فعلی شیراز می تواند وضعیت عمرانی خود را بصورت موثرتر حفظ و همچنین برای قشر محرومی که نیازمند خدمات شهری هستند تلاش کند.
گفتنی است شهردار شیراز در هفته های گذشته از بدهی بیش از سه هزار میلیارد تومانی شهرداری این کلانشهر داده بود و گفته بود این رقم شامل بدهی به پیمانکاران ، بانک ها، سود اوراق مشارکت و بدهی املاک در مسیر طرح های عمرانی است که از دوره مدیریت قبلی شهرداری شیراز به ارث رسیده است.
انتهای پیام/ سجاد بنام
damet garm