بحران آب را جدی بگیریم؛ به جای برق، گاز، نفت و بنزین” آب” را گران کنید
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مسئله «کمبود آب» به تدریج به یکی از مهم ترین چالش های جهان تبدیل شده است. موضوع تا جایی پیش رفته که برخی کارشناسان پیش بینی می کنند، «آب» بهانه اصلی بروز جنگ در دهه های آینده باشد.
به گزارش ریواس جنوب ، ایران در زمره کشورهایی است که با بیشترین تنش آبی مواجه خواهد شد و هر روز که از خواب بلند می شویم در بازار شایعه افزایش قیمت ها را می شنویم.یک روز از افزایش برق می گویند، یک روز نفت، یک روز بنزین، یک روز گاز و یک روز دیگر مواد اساسی روزانه مردم را.اما خیلی کم اتفاق می افتد که آب را گران تر کنند و یا نسبت به رعایت الگوی مصرف آن نکات لازم را گوشزد کنند.
حال که مردم ایران را به افزایش قیمت ها عادت دادند چرا آب که ضروری تر و کمیاب تر است را گران نکنیم؟
وقتی ما یاد گرفتیم که در مورد چیزهایی که قیمت بیشتری دارند دقت و حساسیت بیشتری به خرج دهیم و آنچه که ارزان است ارزان با آن برخورد کنیم، بنابراین افزایش قیمت آب می تواند در رعایت مصرف کمک کند.
روزگاری آب کمیاب نبود و حساسیتی هم روی آن نبود اما در چند سال اخیر که کاهش بارندگی داشتیم و سفرهای ابی زیر زمینی به شدت کاهش یافته است جیره بندی اب و رعایت الگوی مصرف اب لازم وضروری است.
علاوه بر رعایت الگوی مصرف،فرهنگ هم در مقوله تلاش برای مقابله با چالش اب مفید است.
برای درک بیشتر بحران ابی در کشور و نیز درک عمق فاجعه ای که در اینده احتمال رخ دادن آن بسیار زیاد است کافی است با بزرگترها خود گذری به محل منابع ابی و رودخانه و چشمه های چند سال قبل بزنیم.
اگر این گذر را داشته باشیم تفاوت آب ها را مشاهده و اوج استرس، نگرانی، غم و ناامیدی را در چهره ی افرادی که سالها قبل تر این رود ها و آب های خروشان را می دیدند خواهیم دید.
بسیاری از منابع آبی این روزهای کشور ما بقول افراد مطلع نسبت به حالت مشابه چند سال قبل تفاوت وحشتناکی داشته طوری که رودخانه ای که الان یک لیتر اب در ان نیست در چند سال قبل مسیر ارتباطی چند روستا را برای چند روز قطع می کرد.
بعنوان مثال تصویر زیر رودخانه جاورده در بخش چاروسا را نشان می دهد که در دو سال اخیر اغلب روزها بی آب بود و تنها بعد از بارش هایی که بود در بهترین حالت تنها برای چند ماه مقداری آب در آن دیده می شود این در حالی است که در سال های دورتر و البته نه خیلی هم دور، در بسیاری از روزها به دلیل عبور آب از بالای این پل دانش آموزان برای عبور از آن به کمک دیگران نیاز داشتند.
برای حداقل به تاخیر انداختن این تنش ابی علاوه بر تدبیر متولیان امر و اجرای راهکارهایی که مردم را به رعایت الگوی مصرف وادار کند داشتن فرهنگ مصرف اب در باور مردم راهگشاست.
از جمله موارد هدرروی اب استفاده از اب شرب در خانه های مسکونی برای کشاورزیست.
امروزه در اکثر خانه ها اقدام به کاشت سبزی های مختلف و درختکاری می کنند که نیازمند استفاده روزانه از اب شرب است که این امر به تنش ابی کمک می کند.
شستشوی ماشین ها و استفاده بی رویه از اب در هنگام استحمام و شستشوی دست ها گرچه در نگاه اول مساله جزیی است اما بسیاربه تنش ابی و هدرروی اب ها کمک می کند.
علاج واقعه را باید پیش از وقوع کرد. مقابله با تنش آبی مستلزم آن است که از همین امروز توجه به شیوه مصرف را آغاز کنیم. تک تک مصرف کنندگان چه در بخش شرب و صنعت و چه در بخش کشاورزی باید به این مسئله توجه کنند که سال سختی پیش رو است و ایران خشکترین سالها را در نیم قرن اخیر تجربه میکنند.که اگر در همین ابتدای امر چاره ای اندیشیده نشود آینده ای بسیار خطرناک در انتظار مردم خواهد بود.
شاید بعضی از مخاطبان این یادداشت با این عرایض مخالف باشند اما باید همگان بدانیم حال که همه نیازهای روزانه ما با پذیرش کامل از طرف ما هر روز گرانتر می شوند گرانتر شدن اب برای ما مفیدتراست چرا که ما بایدآگاه باشیم در صورت اتفاق افتادن قطعی تنش ابی کل زندگی ما گران خواهد شد و در واقع به پایان حیات خود نزدیک خواهیم شد.
از یاد نبریم آب مایه حیات است نه برق و تلفن وماشین و جاده و……
عظیم بنام