توضیحات مدیرکل دامپزشکی استان فارس درباره شایعات اخیر؛ بیماری آنفلوآنزای مرغی در سه نقطه استان فارس شناسایی شد/ هیچ محصولی از این واحدها وارد بازار نشد/ نقش شیوع بیماری از طریق مرغهای محلی ثابت شده است
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی در نقاط مختلفی از کشور ازجمله در یک مرغداری در کوار و معدوم کردن ۹ هزار قطعه مرغ در آن، موجب شده نگرانیهایی در بین مردم مبنی بر احتمال توزیع محصولات و تولیدات آلودهی این واحدها در بازار بهوجود آید. اما دست اندرکاران مقابله با بیماری آنفلوآنزای مرغی در استان فارس می گویند که تدابیر لازم برای کنترل این بیماری در سه مکان غیرمجاز شناخته در این استان انجام شده است.
بر اساس اظهارات مدیرکل دامپزشکی استان فارس، بیماری آنفلوآنزای مرغی در سه نقطه این استان شناسایی و کنترل شده است. این کانون های مبتلا به این بیماری شامل یک واحد صنعتی و دو کانون خانگی بوده است که به صورت غیرمجاز و بدون مجوز در زمینه پرورش مرغ فعالیت می کردند.
شیوع آنفلوآنزای مرغی در برخی استانهای تولیدکننده مرغ و تخم مرغ در سال جاری باعث کاهش تولیدات در این حوزه و بروز نوسان در قیمت تخم مرغ شد.
به گفته کارشناسان و مسولان امر شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی در فارس به دلیل رعایت نکات بهداشتی از سوی مرغداری های مجوز دار و رعایت اصول بهداشتی توسط آنها به مراتب کمتر از سایر استانهای درگیر بحران بوده است ولی در روزهای اخیر انتشار مطالبی در شبکه های اجتماعی مبنی بر شیوع این بیماری در یک مرغداری در کوار و معدوم کردن ۹ هزار قطعه مرغ این محل موجب بروز نگرانی هایی در بین مردم شده از اینکه احتمال وجود محصولات و تولیدات این واحد در بازار وجود داشته باشد.
** توضیحات مدیرکل دامپزشکی فارس درباره سه کانون بیماری آنفلوآنزای مرغی در استان
مدیرکل دامپزشکی استان فارس در این زمینه گفت: از تلفات در یک واحد مرغداری واقع در شهرستان کوار که مرغ تخمگذار پرورش می داد مطلع و سریعا وارد عمل شدیم و بررسی های لازم را انجام دادیم و متوجه شدیم که تلفات بر اثر بیماری آنفلوآنزای مرغی بوده است.
دکتر یعقوب مهندس در گفتگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به مجوز نداشتن این واحد مرغداری بیان کرد: این مرغداری نخستین واحد تولیدی و صنعتی فارس در سال جاری بود که بیماری آنفلوآنزا وارد آن شد.
وی ادامه داد: متاسفانه متولی این واحد مرغداری، جوجه تخمگذار از سایر استانها بدون نظارت و دریافت هیچگونه مجوزی وارد کرده و در هنگام بروز بیماری نیز این خبر را به مراجع مربوطه اطلاع رسانی نکرده بود و ما نیز از منابع دیگری از این وضعیت اطلاع کسب کردیم.
مدیرکل دامپزشکی فارس خاطرنشان کرد: بعد از انجام آزمایشات لازم و مثبت بودن علائم بیماری، عملیات معدوم سازی، ضدعفونی و قرنطینه این محل انجام و ۹ هزار قطعه مرغ تخمگذار این واحد به همراه تولیدات، خوراک طیور و تمامی تخم مرغ ها معدوم شد.
وی اضافه کرد: همزمان با کشف بیماری در مرغداری کوار یک واحد پرورش مرغ خانگی در روستای عزآباد از توابع شهرستان مرودشت که مرغ بومی پرورش می داد نیز به علت تلفات ناشی از آنفلوآنزا شناسایی و تمامی مرغ های آن و حتی در همسایگی این محل نیز معدوم شد.
مهندس با بیان اینکه در سال جاری در فارس تنها یک واحد مرغداری صنعتی بدون مجوز در کوار به بیماری آنفلوآنزای مرغی و دو واحد خانگی پرورش مرغ بومی مبتلا شده، افزود: نخستین کانون مبتلا به آنفلوآنزای در استان نیز در خرداد ماه امسال در خانه ای در مرودشت که به صورت غیرمجاز پرورش بوقلمون انجام می داد شناسایی و پاک سازی شد، هرچند که شیوع این بیماری در کشور از مهرماه امسال صورت گرفت.
مهندس ضمن اشاره به اخبار منتشر شده در فضای مجازی در خصوص آلودگی واحد مرغداری به آنفلوآنزای مرغی در روستای دشتک از توابع مرودشت، صحت این مطلب را رد کرد.
** هیچ محصولی از مرغداریهای مبتلا خارج نشده؛ اطمینان خاطر داشته باشید
مدیرکل دامپزشکی فارس با بیان این که اجازه خروج هیچگونه اقلامی از مرغداریهای مبتلاشده به خارج از آن داده نشده است، بیان کرد: شهروندان اطمینان خاطر کامل داشته باشند که هیچ محصولی از این واحد مرغداری وارد بازار نشده است.
مهندس گفت: لازم است که شهروندان به اخبار غیر موثق در فضای مجازی توجهی نکنند و اطلاع داشته باشند که گوشت و تخم مرغ موجود در بازار از فیلترهای نظارتی عبور کرده است، بنابراین به راحتی کالای مورد نظر خود را خریداری و مصرف کنند.
وی وضعیت فارس را به نسبت دیگر نقاط کشور به دلیل همکاری مرغداریهای استان در خصوص پیشگیری از آنفلوآنزای مرغی مناسب توصیف کرد و گفت: تمامی سه کانون شناسایی شده تاکنون در استان فارس متعلق به مرغ داری ها و واحدهای غیرمجاز بوده است.
** نقش شیوع بیماری از طریق مرغهای محلی ثابت شده؛ توزیع این مرغها متوقف شود
مهندس گفت: براساس آمار و تحقیقات انجام شده نقش شیوع بیماری آنفلوآنزای مرغی از طریق مرغهای محلی (رنگی) ثابت شده و به همین دلیل از جابجایی این نوع مرغ در سراسر استان جلوگیری بعمل آمده و چون بطور کامل پرورش این مرغها زیر نظر مراکز بهداشتی و نظارتی نیست باید در مصرف آنها نیز دقت کرد.
مدیرکل دامپزشکی استان تاکید کرد: توزیع مرغ بومی باید با جدیت متوقف شود و ما نیز اگر این اقدام خلاف را در مراغداری های استان مشاهده کنیم قطعا برخورد خواهیم کرد و همچنین مرغداری های سراسر استان حق جوجه ریزی بدون دریافت مجوز را ندارند و اگر این کار انجام شود قطعا به مراکز قضایی ارجاع داده خواهند شد.
** آنفلوآنزای پرندگان چیست و چه اثری بر انسان دارد؟
بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان (HPAI) بین پرندگان و انسان مشترک است، این نوع آنفلوآنزا یکی از بیماری های به شدت واگیر و کشنده در پرندگان است که توسط ویروس نوع A که تمایل زیادی به سلول های مخاطی و به ویژه دستگاه تنفس و دستگاه گوارش دارد، ایجاد می شود.
این بیماری در مواردی به سایر پستانداران نیز از طریق تماس مستقیم و غیر مستقیم با پرنده آلوده منتقل می شود. این ویروس علاوه بر پرندگان می تواند انسان، خوک، پستانداران دریایی، سنجاب و حتی گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نیز آلوده کند.
این بیماری که به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نیز مشهور است، از اوایل دهه ۶۰ میلادی تاکنون در بین طیور اهلی بسیاری از کشورها گزارش شده ولی بیشترین تنوع ویروس های آنفلوآنزای پرندگان در بین پرندگان وحشی به ویژه پرندگان آبزی راسته اردک سانان مانند اردک، غاز، قو و پرندگان کرانه زی مشاهده شده است.
انتهای پیام/ س۲۵۳۹