در حالی که در استان کهگیلویه و بویراحمد، بیکاری امان بسیاری از خانوادهها را بریده است، عمده اشتغالها و افراد جویای کار بانوان هستند؛ از سوی دیگر آمار طلاق در این استان رو به فزونی است که با بیکاری مردان و اشتغال بانوان بیارتباط نیست؛ موضوعی که آیتالله ملکحسینی هم با اشاره به یک نکته کلیدی از مسئولان خواست تا به دنبال شاغل شدن بانوان نباشند.
به گزارش ریواس شاغل شدن زنان به خودی خود ایرادی ندارد و نوعی افزایش مشارکت زنان در عرصههای اجتماعی است ولی بدیهی است، اشتغال زنان به نسبت مردان نباید در اولویت باشد چرا که اگر یک زن صاحب شغل شود، اولا یک مرد از شغل محروم میشود، یک خانواده از توجهات یک مادر محروم میشود و تبعات دیگری مانند اختلافات ناشی از بیکاری مرد و اشتغال زن، افزایش طلاق، تأخیر در ازدواج، مشکلات روحی و تربیتی فرزندان و عواملی از این دست را در پی خواهد داشت.
از سوی دیگر، نانآور یک خانواده مرد آن خانواده است نه زن و به همین منظور حتی نانآور شدن زنان در یک خانواده، با زندگیهای ماشینی امروز و دور شدن از اخلاق و دین نه تنها کمترین کمک را به استحکام آن خانواده میکند، بلکه خود عامل اختلاف است و سرشکستگی.
این آسیبها در استان کهگیلویه و بویراحمد به واسطه فرهنگ عشیرهای آن، شرایط حادتری نیز دارد و اشتغال زنان به ویژه اگر با بیکاری مردان همراه باشد، آسیب بیشتری به تحکم خانوادهها و بنیان جامعه وارد خواهد کرد.
زنان را به رسالت اصلیاشان نزدیک کنیم و مردان را از درد ننگین بیکاری دور کنیم/لزوم تغییر نگرش در قوانین استخدامی
به گزارش ریواس، در این استان به لحاظ پایه ضعیف مالی خانوادهها، فرزندان پسر در بسیاری خانوادهها برای کمک به معیشت والدین و اعضای خانوادهاشان از همان ابتدا برای کسب درآمد از کارگری گرفته تا کارهای موقت را انتخاب میکنند و در کنار دو سالی که برای امر سربازی میگذرانند، عمدتا شرایط سنی استخدام را از دست میدهند.
این دست از افراد برای درمان درد بیکاریاشان، در وضعیت موجود استان، امید چندانی را در بخش خصوصی و صنعت و کشاورزی نمیبینند و برای همین دل به میزهای دولتی خوش میکنند.
البته از فهوای این گزارش این تصور نشود که بانوان نباید استخدام شوند و یا زحمات برخی بانوان در کسب تحصیل و مدرک و علم را نادیده گرفته شود بلکه در بسیاری تخصصها به وجود بانوان نیاز الزامی است و چنین موضوعی نقصود این گزارش نیست؛ آنچه مهم است این بوده که اولویت استخدام در مشاغلی که جنسیت در آنها، تعیین کننده نیست، با مردان باشد.
نباید این موضوع را ساده انگاشت که رسالت اصلی بانوان تربیت زنان و مردانی است که در اجتماع، مشاغل و هر مسئولیتی پخته و آماده اثرگذاری باشند؛ برای همین به نظر میرسد تغییر در نگرشهای استخدامی کهگیلویه و بویراحمد میتواند زنان را به رسالت اصلی خودشان نزدیک کند و مردان را از درد ننگین بیکاری دور کند.
خانهداری و توجه به خانواده اولویت کار بانوان باشد
پایگاه ایل بانو در همین زمینه با درج خبری از دیدار اشرف بروجردی معاون پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی کشور به همراه مدیرکل امور بانوان و خانواده استانداری استان و رییس دانشکده فنی و حرفه ای دخترانه یاسوج با نماینده ولی فقیه در کهگیلویه و بویراحمد، از قول آیتالله ملکحسینی نوشت: امور بانوان استانداری کهگیلویه و بویراحمد تلاش کند که ترغیب کردن زنان و دختران به امر خانهداری و ارزش نهادن به خانواده را در اولویت برنامههای کاری خود قرار دهد و به دنبال وارد کردن بانوان به سیاست و شاغل شدن آنها نباشد.
در این دیدار آیت الله سید شرف الدین ملک حسینی با بیان شناخت هایی که از خانواده پدری اشرف بروجردی معاون پژوهشگاه علوم انسانی ومطالعات اجتماعی داشت، گفت: بزرگواری های مرحوم حاج شیخ محمد ابراهیم بروجردی وفرزند مرحوم حضرت آیت الله العظمی حاج شیخ علی محمد نجفی بروجردی برهیچکس پوشیده نیست.
امور بانوان استانداری به دنبال وارد کردن به بانوان به سیاست نباشدوی اظهار داشت: امور بانوان استانداری کهگیلویه و بویراحمد تلاش کند که ترغیب کردن زنان و دختران به امر خانهداری و ارزش نهادن به خانواده را در اولویت برنامه های کاری خود قرار دهد و به دنبال وارد کردن بانوان به عرصه سیاست و شاغل شدن آنها نباشد.
به نظر میرسد توجه به این توصیه و تذکر آیتالله ملکحسینی و بازنگری در نگرش استخدامی در کهگیلویه و بویراحمد میتواند تا حدی آمار رو به افزایش طلاق را متوقف کند یا شتابش را کند کند و نگرانی از بیکاری فزاینده و دردآور این استان را کمتر کنیم.
بنابراین پیشنهاد میشود با تصویب یک آییننامه، تنها در مشاغل خاص که با طبیعت زنان سازگار است اولویت با بانوان باشد و در غیر اینصورت اولویت استخدام در بخش دولتی و خصوصی با مردان باشد.
——————————
یادداشت از کریم بنام
——————————
انتهای پیام/ ک-ب
-------- در همین زمینه بخوانید:
-------- نوشته دیگری در این ارتباط، در آرشیو «ریواس» پیدا نشده است
احسنت بر این گزارش