پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری بیکاری و تبعیض را دو علت اصلی مهاجرت روستاییان به شهرها عنوان کرد.

ابوالفضل رضوی چهارشنبه ٢٩ فروردین در کارگروه تخصصی اشتغال استان، بیان کرد:  ۶۴ درصد از فضای بهبود کسب و کار در کشور مربوط به تسهیلات اداری، ٢٠ درصد مربوط به تکریم ارباب رجوع و ١۶ درصد مربوط به وام است .

وی با بیان اینکه از سال ٩۴ موضوع اشتغال روستایی مطرح و با انجام تحقیقاتی به علل مهاجرت روستاییان پرداخته شده است، گفت: علت ۶٠ درصد از مهاجرت روستاییان و عشایر مربوط به اشتغال و پایین بودن درآمد است.

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری با تصریح اینکه نبود اشتغال متناسب با تحصیلات فرزندان عشایری و روستایی از دیگر علل مهاجرت این قشر است، گفت: به طور متوسط در هر خانوار روستایی و عشایری دو جوان فارغ‌التحصیل دانشگاهی وجود دارد .

رضوی با بیان اینکه ٢٠ درصد از علل مهاجرت مربوط به تبعیض بین شهرنشینان و روستاییان اعلام شده است، تکریم نشدن روستاییان و عشایر در زمان مراجعه به دستگاه‌های خدمات رسان را از دیگر عوامل تاثیرگذار بر مهاجرت دانست.

او اضافه کرد: سال ٩۵ معاون اول ریاست جمهوری طی نامه ای به رهبر معظم انقلاب، خواستار اجازه استفاده از ١.۵ میلیارد دلار از اعتبارات صندوق توسعه ملی برای اشتغال روستاییان شد و به‌دنبال آن مجلس مصوباتی داشت.

رضوی با اشاره به مصوبات اخیر مجلس در مورد طرح‌های توجیهی اشتغال، گفت: براساس این مصوبات، مقرر شده که دستگاه‌های اجرایی پروژه‌های خود را مستقیما به کمیته فنی استان‌ها دهند و کمیته نیز ۲ روز فرصت تایید و اعلام به بانک عامل را دارد .

این مقام مسئول همچنین اعلام کرده که منازل  ٢۵ درصد از روستاییان کشور هنوز سند ملکی ندارد.

** مرکزگرایی، بزرگ‌گرایی و آب‌گریزی پس از انقلاب نیز ادامه پیدا کرده است

وی در ادامه با بیان اینکه سهم ما در اقتصاد جهانی متناسب با جمعیت دنیا نیست، خاطرنشان کرد: یکی از مشکلات ایران این است که همزمان با تغییر نظام سیاسی، نظام های فرهنگی، اجتماعی و برنامه ریزی تغییر نکرده است .

رضوی گفت: اگرچه نظام سیاسی ایران تغییر کرده اما مرکز گرایی، بزرگ گرایی و آب گریزی همچنان باقی مانده، در حالی که نظام برنامه ریزی باید عالمانه، عاقلانه و عادلانه باشد .

معاون توسعه روستایی و مناطق محروم ریاست جمهوری گفت: اشتغال پایدار روستایی و افزایش درآمد برای افزایش توان اقتصاد ملی از اهداف اصلی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی است .

انتهای پیام/ ایسنا