پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

در روزهایی که عمده مردم در قرنطینه هستند، گزارشات مردمی و مشاهدات خبرنگار ما حاکی از دست‌درازی به اراضی ملی و بیت‌المال در منطقه گردشگری آبشار یاسوج در پایتخت طبیعت ایران است.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، منطقه آبشار با وجود باغ‌های تفریحی و اراضی جنگلی یکی از جاذبه‌های گردشگری کشور است که مسئولان استان کهگیلویه و بویراحمد مثل همه فرصت‌های دیگر از آن غافل هستند.

شهرداری یاسوج به معنای واقعی از ارائه طرحی جامع در این منطقه و اجرای آن عاجز است، متولیان گردشگری منفعلانه همه‌چیز را به شهرداری دادند و اداره‌کل منابع طبیعی هم عملا از دور خارج شده است.

این‌ها نتیجه تصمیمات و مدیریت معاون نورچشمی عمرانی در این استان است که با ورود به این ماجرا  تلاش کرده تا اوضاع را بهتر کند اما در عمل آبشار یاسوج و اراضی مجاور آن، یک گوشت قربانی شد.

شهرداری یاسوج نه تنها نتوانست سامانی به این آبشار دهد بلکه ردپای آن در زمین‌خواری‌ها چه با کم‌کاری،  چه با سهل‌انگاری و چه با نفوذ برخی متخلفان در بدنه خود قابل توجه است.

ردپای برخی اعضای شورای شهر در این زمین‌خواری‌ها و تجاوزها نیز نمایان است.

در جدیدترین تاراج‌ها، در اطراف باغ تاج‌محل  در این آبشار، یک فرد ذی‌نفوذ، اقدام به ساخت و سازهایی کرد که به شدت محل مناقشه است.

گزارشات از این منطقه حاکی از تجاوز به حریم آبراه و کانال هدایت آب‌های سطحی در این منطقه سیل‌خیز است.

ساخت و ساز در زمینی صد متری که گویا متعلق به بیت‌المال است نیز این ابهام را به وجود آورده که آیا این افراد از نفوذش درشهرداری استفاده کرده یا واقعا این زمین متعلق به خودش است؟

حتی آسفالت خیابان آبشار در این ساخت و ساز نیز کنده شده و همچنین دیوارچینی‌هایی مبهم، پرکردن بخشی از مسیر سیلاب با خاک‌ریزی در این گزارش مردمی و میدانی آمده است.

جالب است که این اقدامات در کنار زمین سپاه انجام شده که در سیل چند روز پیش نیز دیوار نرده‌ای آن آسیب دیده است و در صورت وقوع سیل جدید دیوار حائل آبراه نیز تخریب خواهد شد و معلوم نیست چه فاجعه‌ای در پی دارد.

مشاهدات خبرنگار ریواس جنوب نشان می‌دهد که فارغ از مجوز داشتن یا نداشتن، قانونی بودن یا نبودن ان ساخت و ساز اگر به این موضوع رسیدگی نشود، در سیلاب‌های بعدی شاهد خسارات قابل توجهی به بناهای این منطقه، ساکنین پایین دست و تخریب هر آنچه در مسیر طولانی و مسکونی این آبراه سیل‌خیز خواهیم بود.

نکته تأسف‌بار این اقدامات مشکوک این است که خود شهرداری هم در آن نقش دارد و اگر ارتباط مالک را با برخی اعضای شورای شهر و نفوذ در خود شهرداری نیز لحاظ کنیم باید به جرأت گفت که نیاز به ورود دادستانی به این موضوع به شدت احساس می‌شود.

این زمین‌خوای‌ها و رانت‌ها به همین موارد ختم نمی‌شود و همین فرد در منطقه دیگری از آبشار یاسوج هم چنین اقدام مشابهی را انجام داده است.

این‌ها همه در شرایطی است که ترددی در منطقه آبشار نیست و شهر در سکوت و قرنطینه است.

در مسیر جاده برگشت و در حوالی تپه‌ای که برای فرود هلی‌کوپتر در نظر گرفته شده نیز این فرد اقدام به تصاحب این اراضی و ساخت و ساز و نصب برخی کانکس‌ها و بناهای موقت  و دائمی کرده است.

به هر حال قدیمی‌ترین منطقه شهر یاسوج در سایه نبود نظارت شهرداری و طرح جامع گردشگری این روزها قربانی ساخت و سازهای بی‌ضابطه شده است.

مسیر آب‌راه این منطقه که در قدیم سیلاب‌های مخربی داشته است در نقاط متعددی مورد تجاوز قرار گرفته است.

باغ‌های کشاورزی این منطقه در غفلت متولیان، یک‌شبه تجاری و تفریحی می‌شوند.

صدور پروانه‌ها در این شاهرگ گردشگری یاسوج، سلیقه‌ای و رابطه‌ای است.

وعده‌های فیلی، معاون عمرانی استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز تاکنون حرف‌های بی‌عملی بودند که فقط مردم را مدتی دلخوش نگه داشته است؛ او به علت عدم اشراف به موضوعات هر توجیه و تخلفی را از مسئولان امر می‌پذیرد و با مدل ریش‌سفیدی و مدارا  می‌خواهد این شاهرگ گردشگری را از زیر تیغ تجاوزها نجات دهد.

انتظار اهالی رسانه و پایگاه خبری ریواس جنوب از مسئولان امر به ویژه دادستانی، ورود به موضوع است تا اگر تخلفی شده است بدون اغماض، معامله و دورزدن قانون با آن برخورد شود و اگر هم تخلف و تجاوزی نشده است، شفاف به مردم گزارش داده شود چرا که این مطالبه عمومی مرتبا از این پایگاه خبری پیگیری می‌شود.

انتهای پیام/بنام-ک