تالاسمی، درد بیپایان
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
تالاسمی، دردی که پایان ندارد؛ بیماری ژنتیکی است که دردمندانش از کمخونی شدید رنج میبرند و این رنج تا آخر عمر همراهشان است.
به گزارش ریواس جنوب به نقل از ایرنا، خستگی، ضعف جسمی و تحمل درمان سخت و دردناک از جمله مشکلات این بیماران است. تالاسمی بیماری است که گلبولهای قرمز موجود در خون مریض شکل اصلی خود را از دست میدهند و قادر به حمل اکسیژن نیستند؛ اگر بدن توانایی تولید کافی از هر نوع پروتئین را نداشته باشد، سلولهای خونی به طور کامل شکل نمیگیرند و توانایی انتقال اکسیژن کافی را نخواهند داشت، در نتیجه تالاسمی را یک نوع کمخونی میتوان دانست که در دوران کودکی آغاز میشود و تا پایان عمر ادامه دارد.
سارا متین پزشک درمانگر بیماران تالاسمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم در گفتوگو با خبرنگار گفت: شیوع بیماری تالاسمی در ایران، چهار درصد است و تالاسمی نوعی بیماری ارثی است که در آن به علت اختلال در میزان تولید زنجیرههای گلوبین در ساختمان هموگلوبین، گلبولهای قرمز حاصله در جریان خون عمر طبیعی نداشته و به سرعت از بین میروند و تنها را پیشگیری از آن مشاوره ژنتیک و انجام آزمایشات خون قبل از ازدواج است.
وی انواع تالاسمی را آلفا تالاسمی و بتا تالاسمی دانست و افزود: آلفا تالاسمی حاصل نقص یا عدم تولید زنجیره های آلفا گلوبین است که سه حالت دارد، خاموش، آلفاتالاسمی مینور، اینترمدیا و ماژور.
وی اظهار کرد: حالت خاموش علائم بالینی ندارد و شاخصهای هماتولوژی(خون شناسی) در آستانه طبیعی است و آلفا تالاسمی مینور، بدون کم خونی یا کمخونی خفیف است.
متین ابراز کرد: حالت دیگر آلفا تالاسمی، اینتر مدیا است که کم خونی متوسط تا شدید دارد. در این حالت هموگلوبین فرد بین ۷ تا ۱۰ است. فرد دارای طحال بزرگ و تغییرات استخوانی دارد و در مواردی وابسته به تزریق خون می شود.
وی درباره آلفا تالاسمی ماژور تصریح کرد: در این حالت (ماژور یا هیدروپس فتالیس) هر چهار ژن آلفا دچار اختلال است و با ادم یا ورم شدید در نوزاد تازه متولد شده مشخص م%