جوانترین قاضی زن در فارس: تاکنون پروندههای سنگینی مثل اختلاس، کلاهبرداری و خیانت را به سرانجام رساندهام/ در وظایف مادری، همسرداری و خانهداری هم تمام تلاشم را میکنم
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
هانیه پارساییان با ۲۷ سال سن یکی از جوان ترین قاضی های زن است، درشهرستان آباده درشمال فارس فعالیت می کند. او اصالتاً اهل استان یزد است و در حال حاضر اجرای احکام قضایی را در دادگاه آباده بر عهده دارد و بیش از ۲ سال و نیم است که در دادسرا مشغول به کار است. او در گفتگویی با اشاره به پروندههای سنگینی همچون اختلاس، کلاهبرداری و خیانت که تاکنون به سرانجام رسانده است، میگوید: «یک قاضی خانم اگر بخواهد به زندگی خانوادگی اش لطمه نخورد باید توان بالایی داشته باشد چون هم حجم کار بالاست و هم تقریبا قضات همه روزه درگیر کار هستند و استراحت فکری ندارند. من علاوه بر حضور فعالانه در منصب قضاوت، در انجام سایر وظایفم همچون وظیفه مادری، همسرداری و خانهداری هم تمام تلاش خودم را میکنم.»
این قاضی خانم گفت: پیشنهاد می کنم هرشخص که قرار است وارد این حرفه شود ابتدا با شرایط و قواعد این کار آشنا شود.
وی گفت: شغل قضاوت، شغلی مهم و با منزلت است و قاضی خوب کسی است که بیشتر مراقب عدالت باشد، قوانین و قواعد را رعایت کند و به استقلال و عزت خود اهمیت دهد.
پارساییان سه شنبه در گفت و گو با ایرنا اعلام کرد: زمانی که به همراه شوهرم که او هم قاضی است به آباده آمدم، مردم برایشان جالب بود که چگونه زن هم می تواند قاضی باشد اما بعد از مدتی این موضوع در بین مردم پذیرفته شد.
قاضی اجرای احکام در آباده گفت: تاکنون پرونده های سنگینی همچون اختلاس، کلاه برداری و خیانت در امانت را به سرانجام رسانده ام.
از نظر او قضاوت شغلی است که در همه جای دنیا منزلت بالای اجتماعی دارد و مردم برای قضات خود احترام قائل هستند.
تنها خانم قاضی آباده در پاسخ به اینکه آیا شغل قضاوت بر زندگی شخصی شما تاثیر داشته یا خیر؟ گفت: یک قاضی خانم اگر بخواهد به زندگی خانوادگی اش لطمه نخورد باید توان بالایی داشته باشد چون هم حجم کار بالاست و هم تقریبا قضات همه روزه درگیر کار هستند و استراحت فکری ندارند.
وی افزود: علاوه بر حضور فعالانه در منصب قضاوت، تمام تلاش خود را در انجام سایر وظایفی که دارم همچون وظیفه مادری ، همسرداری و خانه داری می کنم تا توقعات لازم در این زمینه ها نیز برآورده شود.
پارساییان با بیان اینکه قضات زن در دستگاه قضایی اغلب در دادسرا، معاونت دادستانی و برخی در دادگاه های خانواده بعنوان مشاور قضایی مشغول به کار هستند، اظهار کرد: در نظام قضایی ایران بانوان قاضی اغلب در دادسرا با سمت بازپرس ، دادیار ، جانشین دادستان، معاون دادستان و در دادگاه با عنوان مشاوره قضایی در امر خانواده و مستشار دادگاه های تجدید نظر حضور دارند.