پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

سوال پر رنگی که در ذهن برخی از بیماران ایجاد می شود این است که چرا برخی از امورات درمانی و بارزتر سونوگرافی یک خانم توسط مرد صورت می گیرد؟

به گزارش ریواس جنوب، کمبود برخی از پزشکان و دستگاه ها و تجهیزات در استان کهگیلویه و بویراحمد موضوعیست که تازگی ندارد و از سالیان دورتر بوده است و با وجود پیشرفت هایی که وجود داشت و نباید منکر شد اما همیشه وابستگی این استان به خوزستان و فارس مشهود بوده است.

یکی از این کمبودها نبود سونوگرافی به اندازه نیاز مراجعه کنندگان و تاسف بارتر انجام سونوگورافی بانوان توسط آقایان در همین اندک سونوگرافی ها است و یا کمبود برخی از پزشکان خانمی است که بانوان مجبورند محرم و نامحرم نکنند و برای درمان خود حتما به مردان مراجعه کنند.

انجام سونوگرافی توسط خانم یکی از خواسته های مهم خانم ها، به ویژه بانوان باردار است که شواهد هیچ نقطه ی امیدوار کننده ای را در این زمینه نشان نمی دهد چرا که این معضل گرچه در استان های محرومی مانند کهگیلویه و بویراحمد بیشتر به چشم می آید اما یک بحران کشوری است و تا در کشور حل نشود مدیران مناطق محروم راه فرار دارند.

بدیهی است میزان آقایانی که در طول زندگی به سونوگرافی نیاز پیدا می کنند، نسبت به خانم ها، خیلی کمتر است. ولی با تعجب فراوان میزان خانم هایی که مرکز سونوگرافی دارند بسیار کم تر از آقایان است. این کمبود باعث می شود خانم ها مجبور باشند به مراکز سونوگرافی توسط مرد مراجعه کنند که این مسئله دشواری های زیادی برای بانوان بوجود آورده است.

با این حال بسیاری از مردان چندان دوست ندارند که خانم های خود به این مراکز مردانه مراجعه کنند اما بانوان به دلیل نیاز، راهی ندارند و این نگرانی شوهر تشویش ها و دلنگرانی آنان را دو چندان می کند.

نه تنها در سونوگرافی بلکه در برخی موارد دیگر نیز مانند بیماری های عفونتی  و حتی در مسائلی مانند دندان پزشکی نیز بانوان باید شرایط سخت قرار گرفتن در معرض یک نامحرم را تجربه کنند.

و یا در شکستگی ها هم این بانوان هستند که باید این تبعیض را تحمل کنند و بعنوان مثال اگر زانوی یک خانمی شکسته شود و یا اصلا جهت رفع ابهامی نیاز به بررسی داشته باشد باید این شرایط سخت را در نبود پزشکان متخصص ارتوپد زن با رفتن نزد یک پزشک مرد تحمل کند.

سوال است که چرا برخی از نهادها و اشخاص حقیقی که روی چنین مواردی حساس هستند و یا حداقل خود را به حساسیت می زنند، ممکن است حتی ساعت ها  در مورد بیرون افتادن موی یک زن و یا لباس او انتقاد کنند و خرده بگیرند اما موضوع به این مهمی را چند ساله حل نکردند؟

چه حجب و حیایی بالاتر از این برای یک زن می تواند باشد که چندین سال است در جلو چشم همه ما این اقدام غیر اسلامی اتفاق می افتد اما چاره ای اندیشیده نمی شود؟

وزارت بهداشت چه جوابی به این بانوان دارد که از حق طبیعی خود محروم هستند؟

البته در اینکه پزشکان این مرزبوم انسان های صادق و سالمی هستند شکی نیست اما هر چه باشد با توجه به فرهنگ، عرف، مذهب، دین و اعتقاد خیلی ها همچنان برایشان سخت است که در برخی از امورات مساله نامحرمی و محرمی را رعایت نکنند.

به نظر می رسد باید بیش از پیش شرایط استخدامی و دادن مجوز برای سونوگرافی های خانم را در کشور در دستور کار و اقدام قرار دهند تا بانوان از این معضل رهایی یابند.

انتهای پیام: عظیم بنام