پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

ریواس جنوب/ رضایی ( پدر یک دانش آموز )

شاید این جمله مشهور ” تعلیم و تعلم عبادت است ” را زیاد شنیده باشید و البته بطورحتم در ذهن تان ماندگار هم مانده شده است.

تدریس برای دانش آموزی که از سن طفولیت و کودکی به نوجوانی پا گذاشته و امیال و آرزوهای خود را از عروسک و بازی های بچگانه به فراگیری علم و دانش در کتاب های درسی تغییر داده کاری سخت و طاقرفرساست.

بطورحتم همه می دانند که تدریس در مقاطع مختلف تحصیلی آن هم در چنین دورانی که از آن به عصر ارتباطات و دهکده جهانی یاد می شود کار آسانی نیست.

مشکلات اقتصادی متعدد در کنار سایر مشکلات شرایط سختی را گاها برای تعلیم دهندگانی ایجاد می کند که تدریس را در کنار آن مشکلات بایستی بنحو شایسته محقق بخشند.

حواشی های فراوان خاصه ورود برخی تعلیم دهندگان به مسائل سیاسی و سواستفاده جریانی از این مسائل گاها آفت ریشه داری شده که علاوه بر از بیخ کندن ریشه درخت تعلیم و تربیت که ساقه و برگ و میوه را نیز هم با خود نیست و نابود می کند تا آینده سازان کشور نتوانند از میوه درخت تعلیم و تربیت برداشت کنند.

مدیریت در آموزش و پرورش استان کهگیلویه و بویراحمد بنا بدلایل مختلف کاری سخت و طاقت فرساست. انتظارات فامیلی و طایفه ای از یکسو و توقعات سیاسی و دوستی از سوی دیگر براین معضلات می افزاید.

شهرستان بویراحمد بعنوان پرجمعیت ترین شهرستان استان که در سال های اخیر شاهد رشد سرسام آور اقوام مهاجر مختلف بوده است شرایط خاص خود را داشته و از سویی مدیریت و تحقق برنامه های تعلیم و تربیت در حوزه آموزش و پرورش ویژه تر از سایر مناطق ۱۳ گانه کرده است.

وجود ۶۰ هزار دانش آموز از مجموع ۱۶۰ هزار دانش آموز در استان کهگیلویه و بویراحمد و فعالیت حدود پنج هزار فرهنگی از مجموع ۱۵ هزار فرهنگی این استان خود مبین سختی کار و نیاز به مدیریتی توانمند، فعال ، دلسوز و غیرسیاسی است.

متاسفانه در چندساله گذشته شاهد فعالیت مستمر جریان های خاص در آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد بمعنای اخص آن بوده و برخی تلاش می کنند با سواستفاده از رنگ و لعاب سیاسی، امر تعلیم و تربیت را در مدارس به بیراهه ببرند.

گاها دیده می شود مدیر مدرسه ای با سواستفاده از تفکر جریانی امر تعلیم و تربیت را فراموش نموده و حضورشان در کلاس های درس و فراگیری امر مقدس درس دادن در نشست های سیاسی دوچندان تر است که این آسیب از دهه های گذشته در آموزش و پرورش ریشه دوانده است.

و البته نمی توان از خدمات مدیرانی که تا پای جان برای تحقق برنامه های آموزش و پرورش هم تلاش می کنند بخوبی گذشت.

نگارنده در این مقال قصدی برای تحلیل و بررسی این نهاد معزز را ندارد اما بر حسب وظیفه انسانی خود قصد دارد به تلاش قابل تحسین یکی از مدیرانی از مدارس شهر یاسوج با نام ۹ دی اشاره کوتاهی هم داشته باشد.

این مدرسه در یکسال گذشته توسط خانم مدیری به نام ” کمالی ” اداره می شود که آنچه که نگارنده بعنوان ” والد ” یکی از دانش آموزان مشاهده نموده قابل تقدیر و وظیفه خود می دانستم این تقدیر از این فضای رسانه ای داشته باشم.

شنیده ام که متاسفانه ایشان دچار کسالتی شده اند که صمیمانه آرزوی سلامتی و شفای عاجل برای ایشان دارم و امیدوارم همانگونه که در در سال گذشته از تلاش های ایشان برای فرزندان مان دیده ام در سال تحصیلی جاری نیز از ایشان در آینده نزدیک ببینیم و البته از انتصاب خانم ” شهبازی ” در جایگزینی خانم ” کمالی ” نیز تشکر کرده و آرزوی توفیق بی نهایت برای ایشان نیز مسآلت می طلبم.

اما یک تشکر دیگر از مدیریت بی چون و چرای معلمی دارم که صادق و دلسوزانه بفکر توسعه آموزش و پرورش در شهرستان بویراحمد است داشته باشم.

” علی حسن زاده ” معلمی باسابقه ، برادر تنهاترین امیر شهید استان کهگیلویه و بویراحمد، از ایل بااصالت و باسابقه تاریخی و غیور ” جلیل ” با تقدیم حدود ۶۰ شهید به انقلاب اسلامی و صدها ایثارگر دوران دفاع مقدس، خاک خورده تخته های سیاه مدارس مختلف و متعدد مدارس استان، چهره شناخته شده موفق علمی، مهربان و مودب ، صبور و باپشتکار، دارای هویت سیاسی و مدیری موفق در سطوح مختلف آموزش و پرورش این روزها بعنوان رئیس آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد برای همه فرهنگیان، دانش آموزان و خانواده های آنان قابل احترام و تقدیر است.

ثبات در بدنه مدیریتی، رشد چشمگیر توسعه آموزشی، چینش مدیران پرکاری چون سرکارخانم ” کمالی ” در مدرسه ۹ دی، بازگشت فضای امید و نشاط به بدنه کاری ، پاسخگو بودن در ساعات مختلف اداری و غیراداری، حضور مستمر در مناطق مختلف آموزشی، همراهی با مجموعه مدیریتی و دهها مشخصه دیگررا می توان از ملاک های برتری مدیریت ” حسن زاده ” در بدنه مدیریتی آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد عنوان کرد.

یادمان نرود که یک سوم مدارس استان کهگیلویه و بویراحمد در شهرستان بویراحمد مستقر شده که مدیریت آن ” هنر ” مردانی فهیم و باتجربه چون ” علی حسن زاده ” است.

در پایان این مقال برحسب وظیفه دینی و در آستانه پایان سال تحصیلی برخود فرص دانستم تقدیر هرچند کوتاه و ناچیز از مقام شامخ معلمان خاصه برادر عزیز فرهنگی ام جناب آقای ” حسن زاده ” رئیس محترم آموزش و پرورش شهرستان بویراحمد و سرکار خانم ” کمالی ” مدیر باوقار مدرسه ” ۹ دی ” یاسوج داشته باشم و این جمله را به برادر عزیزم جناب آقای ” حسن زاده ” تقدیم کنم هرچند که این جمله در وصف ایشان بسیار ناچیز و کوتاه است.

مدیری که خوب می بیند، خوب می فهمد و خوب می داند.