پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در دو سال گذشته، مدیریت نسبتا موفقی داشته است؛ دانشگاه، برخلاف دوره‌های قبلی نه تنها بدهی جدید بالا نیاورد بلکه دو سوم بدهی‌های میلیاردی انباشته شده را هم پرداخت کرد؛ صدها جوان هم‌استانی در این دانشگاه و در روندی که از همه دوره‌های پیشین شفاف‌تر و عادلانه‌تر بود، صاحب کار شدند؛ استان در حوزه سلامت یک کارگاه عمرانی شد و در مهار کرونا هم عملکرد قابل قبولی داشته است؛ این‌ها در حالی است که دکتر یزدانپناه و تیم او در بدترین شرایط سکاندار دانشگاه شدند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، مدیریت دکتر پرویز یزدانپناه در دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد قطعا ایرادات و نقص‌های زیادی داشته است اما نقاط قوت مدیریتش بر ضعف‌ها و کمبودها می‌چربد.

منتسب بودن یزدانپناه به یک ایل بزرگ و پرجمعیت که سال‌ها با بی‌عدالتی، سهمی در عرصه قدرت اداری این استان نداشتند، عملا کار را برای او و همکارانش سخت کرده بود.

بعد از داریوش دیودیده در مدیرکلی صنعت و معدن، دکتر یزدانپناه از معدود مدیرانی بود که از ایل ریشه‌دار “تامردای” در یکی از بزرگ‌ترین دستگاه‌های اداری صاحب قدرت شد.

این موضوع انتظارات را بسیار بالا برد چرا که توقع می‌رفت که به مطالبات و خواسته‌های بر زمین مانده این بخش از مردم که عمدتا از جنس بیکاری و اشتغال بودند، پاسخ دهد.

یزدانپناه اما شخصیتی مستقل و به عبارت عامیانه‌تر ” یک‌دنده “داشت و در اولین اقدام مدیریتی‌اش، حکم سازمان‌های نظارتی مبنی بر اخراج نیروهای فله‌ای که در دوره مدیریت “اورنگ ایلامی” به صورت غیرقانونی سر کار آمدند را اجرا کرد  تا از همان اول نشان دهد برای خوشایند این و آن کار نمی‌کند.

اختلاف نظرش با “مهدی روشنفکر“، نماینده بویراحمد و دنا در ماه‌های اول با وجود قرابتش به او نیز این بخش از شخصیت یزدانپناه را نمایان‌تر کرد.

افزایش دو برابری میزان شیوع کرونا در کهگیلویه و بویراحمد نسبت به میانگین کشوری

از طرفی دانشگاه با بدهی بی‌سابقه‌ای تحویل تیم یزدانپناه شد تا کار سخت و سخت‌تر شود‌.

تحریم‌های کمرشکن و بی‌پولی‌ها در مملکت در کنار سختی‌های خاص کار در استان عشیره‌ای کهگیلویه و بویراحمد همه و همه نشان می‌داد که دانشگاه علوم پزشکی تنها با جراحی یک تیم متخصص و کاربلد می‌تواند به ریل و مدار برگردد.

دوره سرپرستی او طولانی شد و این موضوع حواشی را زیاد و اقتدار او را کم کرد.

بیماری کرونا و دست خالی استان، قوز بالای قوز شد تا به جرات بگوییم یزدانپناه در سخت‌ترین شرایط سکان‌دار دانشگاه شد.

یزدانپناه از همان ابتدا سراغ انتخاب یک تیم مدیریتی جسور و کاربلد رفت؛ انتخاب جلال پورانفرد به عنوان معاون توسعه و پشتیبانی او تا حد زیادی بار مدیریت را برای او سبک کرد و عملا عمده کارها و مسئولیت‌های مهم و حساس در این معاونت با مدیریت خاص و قاطع پوران‌فرد رفع و رجوع می‌شد.

دوندگی و خستگی‌ناپذیری پورانفرد در کنار قدرت چانه‌زنی‌اش هیچ دستاوردی که نداشته است این بوده که در بدترین شرایط مالی کشور نه تنها دانشگاه علوم پزشکی یاسوج بدهکارتر نشد بلکه تراز مالی آن از عدد منفی ۲۰۰ میلیارد تومان به منفی ۴۰ میلیارد تومان رسید که کمتر کسی باور آن را داشت.

کرونا با همه هزینه‌هاش در همین شرایط مدیریت شد و استان کهگیلویه و بویراحمد به زعم اعتراف‌های “حریرچی”، معاون وزیر وقت و علی‌رغم فرهنگ عشیره‌ای و قومی در ارتباطات و دورهمی‌ها از موفق‌ترین استان‌ها در مهار و کنترل این ویروس مرگبار بود.

بیمارستان‌های تحمیلی و غیرکارشناسی‌های زیادی زخمی روی دست تیم مدیریتی دانشگاه مانده بود که نه تنها تکمیل شدند بلکه هزینه‌ها و دردسرهای کمرشکن تجهیز و تامین نیروی انسانی آنها نیز با کمترین حاشیه تامین شد.

البته یزدانپناه در انتصاباتش آنگونه که انتظار می‌رفت خوب عمل نکرد و همان اندازه که در انتخاب معاون توسعه‌اش موفق بود، دست کم یکی دو معاونش در حد و اندازه معاونت نبودند و در برخی از انتصابات نیز خیلی زود به چالش می‌خوردند و دست به استعفا و عزل و تغییر می‌دادند که اصلا زیبنده دانشگاه نبود.

او‌ می‌توانست برای برادرش حکم  مشاور نزند و مشاوران کم‌حاشیه‌‌تری انتخاب کند.

در سطح مدیران میانی دانشگاه نیز، به افرادی میدان داده شد که صلاحیت و تخصص لازم را نداشتند و بعد از مدتی داعیه مسئولیت‌های بالاتر را داشتند و فشارهایی را به مدیریت ارشد دانشگاه وارد می‌کردند.

در کنار این ایراد مدیریتی، از نقاط قوت نحوه مدیریت دانشگاه در این دوره هم می‌توان به تقویت استقلال علمی و جایگاه تخصصی دانشگاه اشاره کرد که یزدانپناه در روز معارفه، وعده‌اش را داده بود.

او نظرات را از نمایندگان مجلس و سیاسیون و استاندار و دیگر ذی‌نفوذان می‌گرفت اما بیش از آنچه حلقه‌به‌گوش و‌ مجری باشد دردسرها را به جان می‌خرید و تا می‌توانست مستقل عمل می‌کرد.

سیاستی که البته در این استان جواب نمی‌دهد و دکتر رضا چمن چنین روحیه‌ای داشت اما زمین و زمان به رهبری “غلام تاجگردون” علیه او شدند و نهایتا او‌ مجبور شد از اینجا برود و در شاهرود مدیریتش را ادامه دهد.

تاجگردون با هماهنگی و جلب رضایت استاندار وقت بعد از اینکه عملا اجازه کار و خدمت به چمن را ندادند، فردی را به جای او منصوب کردند که از هر نظر مطیع بود و دانشگاه را به نوعی “گوشت قربانی” کرده بود.

علی‌رغم عدم موفقیت مدیران مستقل و علمی، اما باز در یک شرایط خاص، مدیریت دانشگاه علوم پزشکی به چنین شخصیتی رسید که البته توقعات مردم و اقوام، انتظارات نمایندگان مجلس و سهم‌خواهی‌ها عملا اجازه چنین مدیریتی را نمی‌داد و برای همین یزدانپناه، لب مرز و دست به عصا جلو می‌رفت.

به زعم کارشناسان حوزه سلامت، وقتی یک دانشگاه هم فعال و پویا باشد و هم بدهی به بار نیاورد یعنی در مسیر توسعه است و دانشگاه علوم پزشکی یاسوج نه تنها این دو ویژگی را داشت بلکه بدهی‌های حاصل از مدیریت پیشین این دانشگاه را نیز پرداخت کرده و در یک تراز منطقی قرار گرفت.

استان در حوزه سلامت، عملا یک کارگاه عمرانی شده بود و در هر نقطه‌ای یک پروژه در حال اجرا بود.

شفاف‌سازی‌ها در این دوران خیلی بیشتر شد و زد و بندهای پشت پرده کمتر شد؛ یزدانپناه در یک اقدام جهادی و ضد فساد از همان ابتدا دستور داد تا برآورد هزینه پروژه‌های پیمانکاری  توسط کارشناسان بی‌طرف انجام شود؛ اقدامی که در برخی پروژه‌ها اعتبار مورد نیاز آنها را تا نصف هم کاهش می‌داد و نشان از یک “حفره” داشت.

از سوی دیگر، قراردادهای مالی کلان با صدا و سیما و برخی رسانه‌های ذی‌نفع در دوره یزدانپناه لغو و یا ارقام آنها واقعی و‌ منطقی شد.

دانشگاه، دیگر، جولانگاه سهم‌خواهان نبود و به جایگاه علمی خود نزدیکتر شد و همین هم موجب شد تا مخالفانش بیشتر شوند و این روزها از طریق برخی رسانه‌ها فشارها را بر او بیشتر کنند و حقایق این دوره مدیریتی از سال ۹۸ تاکنون را وارونه جلوه دهند و زیر سوال ببرند.

اگر کارشناسان و رسانه‌های دلسوز و منصف، دوره مدیریتی یزدانپناه را موفق می‌دانند بر اساس آمار و عملکرد مستندی است که وجود دارد.

بر اساس این آمار تعداد تخت‌های عادی در سال ۱۳۹۸ به میزان یک هزار و ۲۱۳ و تعداد تخت‌های ویژه ۱۲۷ مورد بوده است که این تعداد در سال ۱۴۰۰ به یک هزار و ۳۸۱ تخت عادی و ۱۴۸ تخت ویژه افزایش یافته است.

این آمار یعنی اینکه تعداد تخت‌های عادی ۱۳.۸ درصد و تعداد تخت‌های ویژه ۱۶.۵ درصد در این دوره مدیریتی رشد داشته است.

همچنین تعداد نیروی انسانی در سال ۹۸ به تعداد پنج هزار و سه  نفر به صورت رسمی و ۶۲۰ نفر به صورت شرکتی بوده که این تعداد در سال ۱۴۰۰ به پنج هزار و ۵۸۹ نفر رسمی و ۸۷۴ نفر شرکتی رسیده است یعنی ۱۱.۷ درصد رشد نیروهای رسمی و ۴۱ درصد رشد نیروهای شرکتی را شاهد بودیم.

تعداد پست‌های سازمانی افزایش یافت و با برنامه‌ای که در معاونت توسعه منابع انسانی وجود داشت کادرسازی خوبی شد و به افراد و مدیران بیشتری میدان داده شد.

به‌کارگیری و جذب نیروها که همواره پاشنه آشیل دانشگاه بود در این دوره به خوبی مدیریت شد و علی‌رغم آنکه در این شرایط نامطلوب کشور صدها جوان صاحب شغل شدند، بی‌عدالتی‌ها کمتر شده و عمده به کارگیری‌ها با مجوزهای شفاف و قانونی وزارت و بسیاری از آنها با برگزاری آزمون بوده است.

موضوعی که البته این روزها برخی افراد که منافع آن‌ها قطع شده به کمک یکی از سایت‌های محلی تلاش می‌کنند تا افرادی که حتی در دو دولت قبل و در سال ۹۱ جذب دانشگاه و بیمارستان‌ها شدند را با شانتاژهای خبری به اسم یزدانپناه و همکارانش تمام کنند و ذهنیت “سید علی احمدزاده”، استاندار جدید را پیرامون عملکرد دانشگاه علوم پزشکی خراب کنند.

از دیگر نقاط برجسته کارنامه این تیم مدیریتی می‌توان به این نکته اشاره کرد که بدهی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از ۳۲۷ میلیارد تومان در سال ۹۸ به حدود ۱۰۰ میلیارد تومان و تراز مالی این دانشگاه از منفی ۲۰۰ میلیارد تومان به منفی ۴۰ میلیارد تومان کاهش یافته است که این موفقیت قابل توجهی در کارنامه تیم مدیریتی فعلی دانشگاه است.

از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در دو سال گذشته می‌توان به تکمیل و تجهیز ساختمان بیمارستان نرگسی گچساران، تکمیل و تجهیز کلینیک ویژه گچساران، کلینیک درمانی یاسوج، تکمیل و تجهیز کلینیک ویژه دهدشت، تکمیل ستاد مرکز بهداشت بویراحمد، تکمیل و تجهیز مرکز بهداشتی آب مورد لوداب، سرفاریاب چرام، موشی زیلایی، پایگاه سلامت امام علی، پایگاه سلامت لنده، دیشموک، شهید چمران، ۱۸۰ دستگاه، تکمیل و تجهیز پایگاه سلامت شهید بهشتی، خانه بهداشت گنجه‌ای کهنه، گراب لوداب و اتمام و تجهیز خانه بهداشت کاکان اشاره کرد.

هچنین بیمارستان ۳۲ تختخوابی بهمئی با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی، بیمارستان ۳۲ تختخوابی سی‌سخت با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی، بیمارستان ۳۲ تختخوابی لنده با ۳۵ درصد پیشرفت فیزیکی، بیمارستان ۳۲ تختخوابی چرام با ۳۵ درصد، دانشکده بهداشت و پرستاری با ۸۰ درصد، دانشکده دندانپزشکی با ۸۵ درصد و ساختمان انتقال خون با ۷۵ درصد پیشرفت فیزیکی در دست احداث هستند.

خرید تجهیزات سرمایه‌ای در دو سال گذشته نیز آمار بسیار قابل دفاعی دارد.

تجهیز مراکز مختلف دانشگاه با اعتبار بالغ بر ١٨٠میلیارد تومان در طی دو سال گذشته از دیگر اقدامات خوب دانشگاه علوم پزشکی در دو سال گذشته است.

برخی تجهیزات سرمایه‌ای خریداری شده در این دوره از جمله عمده تجهیزات مرکز بهداشتی درمانی شهدای دولت‌آباد، بیمارستان شهید جلیل شامل ام‌.آر‌.آی، سی.تی.اسکن، اکوکاردیوگرافی، سونوگرافی، تجهیزات رشته‌های جراحی و دیگر رشته‌ها، تجهیزات بیمارستان نرگسی، تجهیزات بیمارستان بهمئی، راه‌اندازی ٢ آزمایشگاه تشخیص سلولی (pcr)، تجهیز و راه‌اندازی بیش از ٣۵ تخت ویژه به همراه ونتیلاتور و سایر تجهیزات، ٢ دستگاه اکسیژن‌ساز، پنج مخزن اکسیژن مایع، ۶ دستگاه اکو کاردیوگرافی، سی.تی.اسکن بیمارستان امام خمینی دهدشت، تجهیزات کلینیک‌های ویژه دهدشت، یاسوج و گچساران، چیلر بیمارستان، باقیمانده تجهیزات بیمارستان باشت و بسیاری از تجهیزات دیگر در این دوره خرید و نصب شدند.

کسب دو سال پیاپی رتبه اول استانی در جشنواره شهید رجایی و رتبه عالی بین دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور از دیگر نکات مهم عملکردی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج است.

مطالبات غیرمستمر پرسنلی که در سال‌های قبل با یکسال تاخیر پرداخت می‌شد در این دوره به صورت کامل و ماهیانه همراه با حقوق پرداخت می‌شوند.

کارانه پرسنل درمان که پیش از این گاها بعد از دوسال پرداخت می‌شد در این دوره نهایتا بعد از هفت ماه پرداخت می‌شوند و این نظم مالی قابل کتمان نیست.

این‌ها بخشی از عملکرد دکتر یزدانپناه و همکارانش در علوم پزشکی یاسوج است.

نکته پایانی اینکه رئیس فعلی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج در اردیبهشت ۹۸ حکم گرفت و بدون اغراق در این دو سال کارهای زیرساختی خوبی انجام شد که به لحاظ استانداردهای مدیریتی در دو سال آینده نتایج این اقدامات ملموس‌تر خواهند شد.

او بعد از دو سال مدیریت، به ایستگاه تغییر و تحول مدیران در دولت ابراهیم رئیسی رسید اما از یک طرف حداقل باید چهار سال مدیر باشد تا عیار مدیریتی‌اش مشخص شود و از یک طرف هم رئیس‌جمهور و به تبع آن استاندار کهگیلویه و بویراحمد بارها اعلام کردند که مدیران موفق و جهادی را تغییر نمی‌دهند.

حالا باید منتظر بود که آیا دکتر پرویز یزدانپناه و تیم همراه او فرصت خواهند یافت که برنامه‌های خود را در یک دوره چهار ساله تکمیل کنند یا اینکه این مسئولیت مهم را به تیم جدید واگذار می‌کنند؛ استاندار کهگیلویه و بویراحمد هفته پیش در نشست ستاد کرونا با قاطعیت از عملکرد علوم پزشکی حمایت کرد و گفت که تغییرات در راس مدیریت این دانشگاه در دستور کار نیست.

انتهای پیام/ بنام