سرپرست بنیادمسکن انقلاب اسلامی کهگیلویه مطرح کرد: تخصیص اعتبار حوادث به ۱۰ روستا / آغاز پرداخت ۹۸ میلیارد ریال تسهیلات حوادث شهری و روستایی/ مهمترین چالش پیش روی بنیاد مسکن کهگیلویه
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
سرپرست بنیادمسکن انقلاب اسلامی شهرستان کهگیلویه، گزارشی از عملکرد این نهاد در طی مدت کوتاهی که مسئولیت سرپرستی آن را بر عهده گرفته است، ارائه داد و گفت: مبلغ ۶ هزار و چهارصد میلیون ریال جهت احداث سیل بند و کانال هدایت سیل ها (دیوار حائل)، از محل اعتبارات حوادث به ۱۰ روستا اختصاص داده شده است که این طرح ها حدود ۸۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
سید یحیی حسینی در گفت و گوی اختصاصی با ریواس جنوب، با اشاره به جدول گذاری و سنگ فرش کامل ۹ روستای این شهرستان با اجرای طرح هادی، افزود: ۸ هزار و صد وپنج میلیون ریال از محل اعتبارات عمرانی، استانی و نفت، به همین منظور اختصاص داده شده است.
او با اذعان به اینکه از اعتبارات بهسازی مسکن روستایی، بین ۶۰تا ۱۰۰ درصد جذب بانک ها شده اند، گفت: تعداد ۶۲۱ فقره وام ۱۵۰ میلیون ریالی با اعتباری بالغ بر ۹۳ هزارو و ۱۵۰ میلیون ریال به بانک های عامل معرفی شده است.
عملکرد نامطلوب بانک های عامل در پرداخت تسهیلات به متقاضیان/ منتفی شدن الحاق روستاها به طرح حاشیه شهرها
حسینی معتقد است عملکرد بعضی از بانک های دهدشت در رابطه با جذب اعتبارات پرداخت وام به متقاضیان معرفی شده از سوی این بنیاد بسیار ضعیف است. او شعبات مرکزی، طالقانی و نورالدینی بانک تجارت و همچنین شعبه مرکزی بانک رفاه و صادارت را از جمله این بانک های کم کار می داند.
وی با وجود نارضایتی از بانک های مذکور، یک خبر خوشی هم برای متقاضیان داشت و می گوید: تعداد ۸۱ فقره وام حوادث شهری سیصد میلیون ریالی و ۴۷۴ فقره وام حوادث ۲۰۰ میلیون ریالی روستایی، با اعتباری بالغ بر ۹۸ هزار و نهصد میلیون ریال در حال معرفی به بانک های عامل می باشد.
با توجه به موضوع طرح حاشیه نشینی شهرها که بیش از یک سال از سوی وزارت بهداشت در حال اجرا است، اما حسینی الحاق روستاهای کهگیلویه به این طرح را به دلایلی در این شهرستان فعلا منتفی دانست!
این مسئول اشاره ای به روستاهای بدون طرح هادی در شهرستان داشت و گفت: از مجموع ۱۹۴ روستای بالای ۲۰ خانوار، ۸۱ روستای بالای ۵۰ خانوار و ۱۱۳ روستای زیر ۵۰ خانوار در شهرستان کهگیلویه، تهیه طرح (نقشه) همه روستاهای بالای ۲۰ خانوار تهیه شده است. وی در ادامه گفت: طرح هادی در ۶۵ روستای از ۸۱ روستای بالای ۵۰ خانوار شروع شده است که در ۲۸ روستا به طور کامل اجرا شده و در ۳۷ روستا ناتمام مانده است.
راه اندازی کارگاه تولیدی تولید قطعات بتنی/ مهمترین چالش پیش روی این بنیاد
حسینی در پایان از راه انداری کارگاه تولید قطعات بتنی اعم از جدول و سنگ فرش خبر داد و گفت: این کارگاه در زمینی به مساحت ۱هکتار واقع در روستای صمغان احداث شده است که آماده ارائه خدمات و محصولات با کیفیت بالا به شهرداران و دهیاران سراسر کهگیلویه و لنده است.
سرپرست بنیاد مسکن انقلاب اسلامی شهرستان کهگیلویه در پایان، مهمترین چالش های پیش روی بنیاد مسکن را عدم همکاری مردم در طرح هادی و نگهداری بعد از اجرای طرح توسط دهیار و شورای اسلامی، عدم تخصیص اعتبار کافی برای تکمیل پروژه های ناتمام و همچنین عدم همکاری بانک ها در پرداخت تسهیلات مسکن به متقاضیان معرفی شده از سوی این بنیاد عنوان کرد.
انتهای گزارش/ ز. همایونفر