مدیرکل استاندارد فارس: تخم مرغ باید در یخچال فروشگاه ها نگهداری شود
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی فارس گفت: با توجه به گرمای هوا، ضرورت دارد که محصولات و فرآوردهای لبنی و همچنین تخم مرغ علاوه بر داشتن نشان استاندارد با کد ۱۰ رقمی، در یخچال و به شکل صحیح نگهداری، عرضه و مصرف شود.
به گزارش ریواس جنوب، مرتضی رهنما یکشنبه به خبرنگاران گفت: با توجه به قرار داشتن در فصل تابستان و افزایش مصرف فرآوردههای لبنی، مصرف کنندگان باید در خصوص نحوه نگهداری و مصرف این فرآوردهها اطلاعات دقیقی داشته باشند. وی، شیر و فرآوردههای آن را مشمول مقررات استاندارد اجباری دانست و ادامه داد: بر همین اساس محصولات این دسته باید حتماً دارای نشان استاندارد بوده و به شیوه صحیح حمل، نگهداری، عرضه و مصرف شود. او اظهار داشت: عمده فروشان و مراکز عرضه موظفند جهت حفظ کیفیت و سلامت محصولات لبنی دارای علامت استاندارد، این محصولات را در شرایط دمایی مناسب و در یخچال با حداکثر دمای چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
رهنما گفت: مصرف کنندگان این کالاها نیز باید دقت کنند چنانچه این کالاها خارج از یخچال و یا در دمای بیش از چهار درجه سانتیگراد نگهداری میشوند از خرید آنها خودداری کنند.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی فارس افزود: عمر محصولات لبنی محدود است و باید در یخچالهای مناسب و دور از تابش مستقیم نور خورشید نگهداری شود چرا که شیر بدلیل داشتن ترکیباتی مانند قند، چربی، پروتئین و مواد معدنی برای رشد میکروبها مستعد است.
وی تصریح کرد: به دلیل حساسیت فرآوردههای لبنی، واحدهای تولید کننده این فرآوردهها برای از بین بردن میکروبهای بیماری زا و کنترل میکروبهای غیر بیماری زا از حرارت به ۲ روش استفاده میکنند که یکی از این روشها روش پاستوریزاسیون محصولات تولیدی است که محصول تولیدی باید در یخچال نگهداری و در مدت کوتاهی مصرف شود.
رهنما گفت: روش دوم روش فرادما است که در این روش محصول تولیدی بایستی در بسته بندیهای پنج تا ۶ لایه بسته بندی شده و لذا میتوان این محصولات را بدون باز کردن درب آن خارج از یخچال برای مدت حداکثر ۶ ماه نگهداری کرد اما پس از باز شدن بسته بندی حتماً باید در یخچال نگهداری و ظرف چند روز استفاده شود.
وی، به شهروندان توصیه کرد که از خرید شیر فلهای خودداری و شیر پاستوریزه را حتماً در یخچال نگهداری کنند و هرگز کره و خامه غیرپاستوریزه خریداری نکنند.
رهنما افزود: همچنین شهروندان از مصرف هرگونه بستنی بارنگ مصنوعی و همچنین هرگونه محصولات لبنی بدون علامت استاندارد و تاریخ تولید و انقضا خودداری کنند.
مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی فارس تصریح کرد: کره پاستوریزه بسته بندی شده دارای علامت استاندارد فقط به مدت یک هفته در یخچال قابل نگهداری است و اگر قصد نگهداری برای مدت بیشتری را داریم حتماً باید در فریزر نگهداری کنیم.
وی، به مردم توصیه کرد حتماً محصولات دارای نشان استاندارد که در شرایط مناسب نگهداری میشود خریداری کنند و برای اطمینان از اصالت کالا کد ۱۰ رقمی استاندارد محصول را به شماره ۱۰۰۰۱۵۱۷ پیامک کنند
انتهاب پیام/سحرفکورپور