پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

پایگاه خبری تحلیلی ریواس جنوب هر هفته شما را با یک ترفند کاربردی و آموزشی عمومی آشنا می‌کند؛
این هفته به آموزش ترفندهای مفید خانه تکانی می‌پردازیم.

به منظور شروع بخش آموزش‌های عمومی و ترفندهای کاربردی پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب در این هفته با توجه به اینکه در آستانه‌ی شروع سال نو هستیم، به سراغ نکاتی می‌رویم که باید در خانه تکانی به آنها توجه نمایید.

با نزدیک شدن به آغاز سال نو و به منظور استقبال از نوروز و سال جدید، طبق روال هر ساله به غبارروبی و نظافت منزل و یا اگر بخواهیم خودمانی‌تر بگوییم به «خانه تکانی» می‌پردازیم و خود را برای میزبانی از بهار آماده می‌کنیم؛ اما؛ باید توجه داشت که برای خانه تکانی باید ترفندهایی را بیاموزیم تا بتوانیم بهتر و راحت‌تر خانه‌مان را تمیز کنیم.

در ادامه، با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید تا به معرفی ترفندهای مفید خانه تکانی بپردازیم:

ترفندهای مفید خانه تکانی

ترفندهای مفید خانه تکانی

نکاتی برای تمیز کردن انواع کابینت‌ها

  • به منظور پاک کردن لک، اثرات دست، جوهر و ماژیک هرگز از موادی چون وایتکس، استون، الکل صنعتی، مستقیماً استفاده نکنید. زیرا این مواد می‌تواند به سطح روکش‌دار mdf آسیب برساند. برای استفاده از این مواد بهتر است آن‌ها را با آب رقیق کرده و مورد استفاده قرار دهید.
  • اما، برای تمیز کردن کابینت‌های فلزی استفاده از پودرهای ماشین لباسشویی و اسپری‌های پاک‌کننده‌ی چند منظوره به خوبی می‌تواند لکه‌ها و چربی‌ها را از بین ببرد.

نکاتی برای تمیز و شفاف کردن پنجره‌ها

  • برای اینکه پنجره‌های خانه شفاف و بدون لکه بشوند، ابتدا لکه‌های روی آن را با سرکه خیس کرده و بشویید. سپس پنجره‌ها را با آب تمیز کنید و با یک دستمال کاغذی نرم و یا یک پارچه مایکروفایبر قابل شستشو با حرکت‌های دورانی خشک کنید.
  • پنجره‌ها را یک بار از سمت بالا و پایین و بار دیگر از سمت چپ و راست بشویید. با این کار نقاطی که خوب تمیز نشده است نمایان می‌شود و می‌توانید آن‌ها را دوباره تمیز کنید.
تکنیک‌های خانه تکانی

تکنیک‌های خانه تکانی

نکاتی برای تمیز و مرتب کردن کمد لباس‌ها و وسایل قفسه‌ها

  • همه‌ی قسمت‌های داخل کمد، کشو‌ها و میز کنار تخت را با یک پارچه مرطوب تمیز کرده و سپس با نرم کننده پارچه و یا یک اسپری ضد الکتریسیته ساکن خشک کنید. (اسپری ضد الکتریسیته: مخلوطی از چندین ماده پتروشیمیایی و مواد افزودنی ویژه می‌باشد که در صنایع نساجی به عنوان یک ماده Anti-static استفاده می‌شود.) با این کار گرد و غبار کمتر به لباس‌های شما خواهند چسبید.
  • اطمینان حاصل کنید که هوا به کمد لباس می‌رسد، برای یک یا دو ساعت اجازه دهید کمد خالی بماند و درب آن را باز بگذارید. یک تکه صابون کوچک را در کمد لباس بگذارید و لباس‌های خود را برای چند ماه آینده خوشبو و تازه نگه دارید.
  • بهترین روش برای نگهداری لباس آویزان کردن است. اما، ما هیچگاه برای آویزان کردن همه لباس‌هایمان جا نداریم. پس بهتر است لباس‌هایی را که قطعاً می‌خواهید آویزان شوند را روی چوب لباسی آویزان کنید. سپس به ترتیب قد و استفاده در کمد لباس بچینید. بهتر است قدبلندها مثل مانتو، بارانی، پالتو در گوشه سمت راست و قدکوتاه‌ها از سمت چپ چیده شوند. لباس‌های مشابه را کنارهم آویزان کنید یعنی، پیراهن ها کنار هم، شلوارها کنار هم.
  • در کشوی کمدتان این بار به جای تا کردن لباس‌ها به شیوه‌ی فروشگاه‌ها روش دیگری را امتحان کنید. لباس‌ها را به شکل عمودی داخل کمد یا کشوی لباس‌تان بچینید. به طوری که با یک نگاه همه‌ی لباس‌هایتان را ببینید. این روش فوق العاده است و حجم بسیار کمتری از کشوی شما را اشغال می‌کند.
  • مقدار زیادی نمک را با آب گرم مخلوط کنید و ظروف سفالی و ظروف سرامیکی خود را با این محلول بشویید تا بتوانید سخت‌ترین لکه‌ها را بدون آسیب رساندن به روکش ظروف به راحتی از بین ببرید. بعد از شستشو همه ظروف را با پارچه‌ای تمیز خشک کنید.
  • اسباب‌بازی‌های پارچه‌ای را در آب گرم شستشو دهید، بعد مقداری نرم کننده پارچه روی آنها بزنید. سپس اسباب‌بازی‌ها را خشک کرده و روی آنها مقداری اسپری ضد الکتریسیته ساکن بزنید. با این کار گرد و غبار کمتری روی اسباب بازی می‌نشیند.
هشدار‌هایی در خصوص خانه تکانی غیر اصولی

هشدار‌هایی در خصوص خانه تکانی غیر اصولی

توصیه‌های ایمنی هنگام کار

  • توصیه می‌شود به هنگام کار از نردبان یا چهارپایه که سطح اتکایی مناسبی با زمین دارد و تا حد ممکن از نردبان دوطرفه استفاده کنید.
  • باید دقت داشت که تمیز کردن لوازم برقی مانند لوستر، چراغ روشنایی و غیره قبل از قطع کامل برق بسیار خطرناک است و احتمال برق گرفتگی در چنین شرایطی بسیار زیاد است. بنابراین، بهتر است اول برق وسیله‌ی برقی را قطع و سپس آن را تمیز کنید.
  • نسبت به تعویض به موقع شیلنگ‌های رابط گاز فرسوده اقدام کنید. باید یادآوری شود خاموش‌کننده دستی آتش‌نشانی موجود در ساختمان باید به موقع شارژ شود زیرا، این وسیله در هنگام آتش سوزی احتمالی منزل کمک بسیار موثری است.
  • بهتر است در هنگام خانه تکانی از جا به جایی لوازم و اثاثیه سنگین منزل به تنهایی اجتناب کنید و در این مورد از کارگران حرفه‌ای یا چندین نفر کمک بگیرید تا در ایام خوش نوروزی دچار کمردرد یا عوارض ناشی از آن نشوید.
  • برای پیشگیری از مسمومیت کودکان باید داروها، مواد ضدعفونی کننده و سموم آفت‌کش را در ظرف اصلی در یک قفسه قفل دار نگهداری کرد. فراموش نکنید که کودکان در مورد همه چیز کنجکاو هستند و این کنجکاوی آن هاست که خطرات را زیاد می کند.
  • والدین هرگز نباید موادی مانند نفت یا بنزین را در بطری شیر یا نوشابه یا ظروف مخصوص مواد غذایی نگهداری کنند. زیرا، کودکان به اشتباه این مواد را به جای مواد خوراکی و آشامیدنی مصرف می‌کنند.
  • همچنین، از قرار دادن ظروف حاوی مواد شیمیایی در کنار مواد غذایی خودداری کنید و از قراردادن آن در حیاط، پارکینگ و زیرزمین بپرهیزید.
  • توصیه می‌شود در صورت بروز مسمومیت خوراکی، کودک را به استفراغ وادار نکنید زیرا این کار باعث آسیب دیدگی و سوختگی بیشتر دستگاه گوارش می‌شود.
  • عوارض پوستی نیز جزو شایع ترین عوارضی است که بسیاری از خانم‌ها در ایام خانه تکانی به آن مبتلا می‌شوند. تماس مکرر پوست با مواد شوینده اعم از سفیدکننده، شامپوفرش، لکه‌بر و غیره در صورت محافظت نکردن کافی از پوست باعث بروز اگزما یا درماتیت در خانم‌ها می‌شود. دکتر محمد جواد یزدان پناه متخصص پوست و مو و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این مطلب به خراسان می‌گوید: استفاده از دستکش مناسب اولین راه پیشگیری از بروز عوارض پوستی در ایام خانه تکانی است. بهتر است خانم‌ها قبل از شروع خانه تکانی دستکش تهیه کنند و به هنگام کار حتما آن را بپوشند. در غیر این صورت حداقل کاری که باید انجام دهند این است که پس از اتمام کار، حتما پوست خود را با کرم مرطوب کننده‌ای که مجوز وزارت بهداشت دارد، چرب کنند.

امیدواریم از این مطلب استفاده کرده باشید و از آن در زندگی روزمره بهره ببرید. اگر خواندن این مطلب باعث شد مقداری اطلاعات عمومی شما در حوزه‌ی ترفندهای مربوط به خانه‌تکانی و نکات خانه‌داری بالاتر برود، آن را با دوستان و آشنایانتان به اشتراک بگذارید.

برای آشنایی بیشتر با سایر نکات و ترفندهای کاربردی، همچنان با پایگاه خبری – تحلیلی ریواس جنوب همراه باشید.

چنانچه نظر و یا تجربه‌ی ارزشمندی در زمینه‌ی خانه تکانی دارید، آن را برای ما و سایر مخاطبان ریواس جنوب به اشتراک بگذارید.

منابع

پایان / مهشید آردی