بر اساس تصمیم شورای شهر؛ تغییر نام دو تقاطع و یک بزرگراه در شیراز به نامهای بهمنبیگی، خدادوست و هاشمی رفسنجانی
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
دو تقاطع و یک بزرگراه در شیراز، به نامهای دکتر محمد بهمنبیگی، دکتر علیاصغر خدادوست و آیتالله هاشمی رفسنجانی تغییر نام یافتند.
به گزارش ریواس جنوب، در هشتاد و دومین نشست علنی شورای اسلامی شیراز، اعضای شورا تغییر نام دو تقاطع و یک بزرگراه را در این کلانشهر تصویب کردند.
بر پایه پیشنهاد کمیسیون نامگذاری شورای شهر شیراز و تصویب در صحن علنی شورا، نام تقاطع مهدیه – امیرکبیر به نام مرحوم «دکتر محمد بهمنبیگی»، تقاطع باهنر – کمربندی به نام مرحوم «دکتر علیاصغر خدادوست» و بزرگراه ۱۲ کیلومتری از بزرگراه حسینیالهاشمی به سمت شهرک فجر به نام مرحوم «آیتالله هاشمی رفسنجانی» تغییر یافت.
** محمد بهمنبیگی
دکتر محمد بهمنبیگی نویسندهی نامدار ایرانی و بنیانگذار آموزش و پرورش عشایری در ایران بود.
این چهرهی پرآوازهی عرصهی آموزش و پرورش ایران، ۲۶ بهمن ۱۲۹۸ در ایل قشقایی در منطقهای بین شهرهای خنج و فیروزآباد در استان فارس متولد شد و ۱۱ اردیبهشت ۱۳۸۹ در سن ۹۱ سالگی درگذشت.
بهمنبیگی که همیشه سودای بهبود وضعیت ایل و مردمان سختکوشش راداشت در سال ۱۳۳۰ اولین تجربه موفق در آموزش عشایری را با آموزش حین کوچ شروع کرد. او نخستین مدرسه عشایری را به کمک بستگان و خویشان خود در زیر چادر میهمانی سنتی برپا کرد. این برنامه محدود به بستگان و آشنایان خود او بود و هزینه آن نیز توسط بستگان تأمین میشد. اما همراهی این مدرسه سیار با کوچ و انتقال وسایل و آموزش بچهها در حین جابهجایی تجربیات خوبی برای بهمنبیگی به ارمغان آورد.
این تجربیات سرانجام از بهمن بیگی پدر آموزش و پرورش عشایر ایران را ساخت.
بخارای من ایل من، اگر قرهقاچ نبود، به اجاقت قسم و طلای شهامت ازجمله کتابهایی است که به قلم استاد بهمنبیگی تألیف شد.
** علیاصغر خدادوست
دکتر علیاصغر خدادوست نیز چشمپزشک معروف ایران و جهان بود در چندین بیمارستان بزرگ جهان به عمل و پژوهش در مورد مشکلات قرنیه چشم میپرداخت.
پروفسور خدادوست متولد ۴ آبان ماه ۱۳۱۴ در شیراز و درگذشته در بامداد شنبه ۱۹ اسفند ۱۳۹۶ بود.
این چشم پزشک بزرگ بینالمللی، بهطور متناوب توسط شخصیتهای برجستهای در چشمپزشکی آمریکا به عنوان بهترین جراح پیوند قرنیه در دنیا معرفی شده و شهرتش علاوه بر مقالات علمی متعدد و تحقیقات گسترده در زمینههای مختلف و کیفیت درمان و تجربه در درمان جراحی، مدیون تحقیقات پایهای بر ناراحتیهای سطح قرنیهاست، تا آنجا که در پیوندهای قرنیه روی مکانیسم دفع پیوند به افتخار او “Khodadoust line” نامگذاری شدهاست.
** هاشمی رفسنجانی
مرحوم آیتالله اکبر هاشمی بهرمانی (زاده ۳ شهریور ۱۳۱۳ در رفسنجان – درگذشتهٔ ۱۹ دی ۱۳۹۵ در تهران) مشهور به علی اکبر هاشمی رفسنجانی روحانی، مفسر قرآن و سیاستمدار ایرانی بود که به عنوان یکی از پرنفوذترین شخصیتهای سیاسی جمهوری اسلامی شناخته میشد.
او اولین رئیس مجلس شورای اسلامی از سال ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۸ بود.
در طول جنگ ایران و عراق به عنوان نماینده رهبر در شورای عالی دفاع عملاً فرماندهی نیروهای مسلح را برعهده داشت.
از ۲۵ مرداد ۱۳۶۸ تا ۱۲ مرداد ۱۳۷۶ چهارمین رئیسجمهور ایران بود.
از سال ۱۳۶۸ تا زمان مرگ نیز، ریاست مجمع تشخیص مصلحت نظام را برعهده داشت.
او همچنین در همه ادوار مجلس خبرگان رهبری نمایندگی استان تهران در آن را بر عهده داشت و از ۱۳۸۶ تا ۱۳۹۰، دومین رئیس این مجلس بود.
رفسنجانی رئیس هیئت مؤسس و هیئت امنای دانشگاه آزاد اسلامی بود.
او یکی از تعیینکنندهترین سیاستمداران ایران و از شاگردان و یاران اصلی امام خمینی (ره) و همچنین دوست نزدیک آیتالله خامنهای و رازدار اسرار جمهوری اسلامی ایران محسوب میشود.
انتهای پیام/ سجاد بنام