فردا طلایی میشود یا یک فرصت طلایی فردا از بین میرود تفاوتهای یک، یکشنبه در کهگیلویه و بویراحمد
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
بعد از آنکه ادارات کهگیلویه و بویراحمد نتوانستند طرحی قابل قبول کمیته امداد برای سرمایهگذاری ارائه دهند، فردا، یکشنبه مدیران هلدینگ اقتصادی این نهاد به یاسوج میآید تا تکلیف این مصوبه سفر رئیس جمهوری را به امید بخش کشاورزی، نهایی کند.
به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، بیکاری مطالبه اصلی مردم استان کهگیلویه و بویراحمد از مسئولان است که زمینههای پاسخ مثبت به این مطالبه نیز با توجه به ظرفیتهای مختلف کار در این استان وجود دارد.
سفر چند ماه پیش رئیس جمهوری به کهگیلویه و بویراحمد یک مصوبه داشت که بخشی از ایجاد اشتغال را به نهاد کمیته امداد سپرد؛ مدیران ارشد کمیته امداد کشور نیز به این استان آمدند تا در هر شهرستان یک مجتمع خدماتی تولیدی با مشاغل مختلف برای مددجویان بیکار بسازند و به آنها تحویل دهند.
آنها برای این کار از ادارات صنعت و معدن، کشاورزی، گردشگری و شهرکهای صنعتی خواستند تا طرحهای پیشنهادی خود را ارائه دهند اما متأسفانه هیچکدام از ۳۵ طرح پیشنهادی این ادارات به معیارهای کمیته امداد نزدیک نبود و رد شدند.
بعد از آن بود که کمیته امداد این مأموریت را به هلدینگ اقتصادی و سرمایهگذاری خودش محول کرد تا بلکه از این محل چندین طرح و مجتمع در نقاط مختلف احداث و مددجویان را صاحب شغل کند.
پیشنهادات گوهرگانی برای سرمایه گذاری کمیته امداد
هفته گذشته، فرید محبی همکارانش را جمع کرد تا به همراه مدیرکل اقتصادی استانداری به سازمان جهاد کشاورزی بروند و چارهای بیندیشند بلکه این آرزوی مهم از دریچه کشاورزی و تولید محقق شود.
در این نشست مهم جعفر گوهرگانی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی این استان دست پُری از پیشنهاداتی داشت که قرار است دوایی شوند برای دردهای بیکاران مددجو.
طرح هایی که ۵ دولت را به خود دیدند
گوهرگانی، طرحهایی را برای سرمایهگذاری این هلدینگ اقتصادی پیشنهاد داد که ۵ دولت را به خود دیدند اما اکنون در این دولت به مرحله قابل قبولی رسیدند و قابلیت سرمایهگذاری این نهاد در آنها فراهم است تا به مرحله نهایی برسند و مددجویان بتوانند شروع به کار و تولید کنند.
یکی از این پروژهها، طرح احداث پمپاژ و تأمین آب ۲۰۰ هکتار از زمینهای منطقه محروم روستای گردهپی آجم در کهگیلویه بود که تنها مشکل اجرایی شدن این پروژه و احداث باغ، عدم توانایی کشاورزان در پرداخت ۱۵ درصد خودیاری آنان است.
بهترین کمک کمیته امداد به کشاورزان مددجویش/امید به منطقه متروکه آجم برگشته است
این پروژه، امید را به این منطقه متروکه و خالی از سکنه برگردانده تا بلکه ساکنین به این روستا برگردند و نه تنها صاحب درآمد شوند بلکه در سطح ۲۰۰ هکتار به تولیدات کشاورزی این استان اضافه کنند.
گوهرگانی در این زمینه گفت که عمده کشاورزان این منطقه تحت پوشش کمیته امداد هستند و اگر این نهاد پای کار بیاید، حداقل ۲۰۰ نفر مددجو در این منطقه صاحب شغل پایدار کشاورزی با منابع آب بسیار خوب میشوند.
او نظیر چنین طرحهایی را در مناطق محروم شاهزیار بهمئی، آبلش لنده، مختار بویراحمد، رودشتی دنا و شمسآباد چرام نیز پیشنهاد داد؛ طرحهایی که به مرحله نهایی رسیدند و فقط منتظر تأمین ۱۵ درصد سهم کشاورزان است.
گوهرگانی معتقد است پرداخت سهم کشاورزان مددجو، بهترین کمک کمیته امداد به بیکاران و مردم این مناطق است.
گوهرگانی، ۶۴۵ هکتار زمین دارای مجوز آب و برق در منطقه عشایری آبگندی گچساران، ۲۵۰ هکتار تأمین آب منطقه طسوج چرام و ۷۰ هکتاری تکمیل شده پشتکوه باشت را نیز در حوزه آب و خاک و باغبانی پیشنهاد داد.
شهرستانهایی که اقدام جهاد کشاورزی، تنها کار اقتصادی آن شهرستان است
مشارکت در احداث باغات ۱۰۰ هکتاری منطقه محروم سادات محمودی، ۴۰۰ هکتاری چالموره باشت، ۵۰۰ هکتاری غورک باشت که در برخی از این پروژهها حتی عملیات آبیاری قطرهای و حفر گوده غرس نهال هم انجام شده نیز در بین پیشنهادات گوهرگانی وجود داشت.
مردم این استان در حالی به این اشتغالزایی کمیته امداد دل بستند که در برخی شهرستانها، طرحهای کشاورزی تنها کار اقتصادی محسوب میشوند و کمیته امداد با ورود به این سرمایهگذاری، هم در راستای محرومیتزدایی خود قدم بر میدارد و هم در زندگی اقتصادی مردم تحول ایجاد میکند.
اشتیاق مردم و منابع پایدار تأمین آب میتواند کمیته امداد و جهاد کشاورزی را ناجیان بیکاری کند
شهرستان لنده یکی از این شهرستانها است که وجود یک سنگشکن تنها واحد اقتصادی آن است و کمیته امداد و جهاد کشاورزی میتوانند در این زمینه به ناجیان بیکاری تبدیل شود.
از نقاط دیگر امیدوارکننده در این زمینه این است که هر جا که جهاد کشاورزی طرحی را اجرا کرده است چون از ابتدا با سیاست مشارکت مردم بوده، اکنون نیز خود مردم مشتاق و پای کار هستند و منابع آبی پایداری چون رودخانه مارون و آجم و زهره نیز پشتوانه آنان است.
تکمیل ۲ مجتمع پرواربندی و گاو شیری در شهرستانهای بهمئی و گچساران نیز به هلدینگ اقتصادی کمیته امداد پیشنهاد شد.
ریش و قیچی دست چه مدیری است/ تردیدی که در مورد کار کمیته امداد وجود دارد
گوهرگانی همچنین به موضوع تولید سیب در این استان اشاره کرد و گفت: این استان با ۱۱۰ هزار تن یکی از قطبهای تولید سیب است ولی هیچ سردخانه و صنایع تبدیلی و تکمیلی در این استان وجود ندارد و این حوزه نیز توجیه سرمایهگذاری بسیار خوبی دارد.
پنج طرح در حوزه پرورش ماهی نیز پیشنهاد شد که یکی از آنها طرح صفر تا صد احداث مجتمع بزرگ پرورش آبزیان بیدانجیر چرام است.
در این بین مدیرکل کمیته امداد این استان نیز ریش و قیچی را دست گوهرگانی داده تا همه هشت طرحی که قرار است در نقاط مختلف اجرا شود، در حوزه کشاورزی باشد که اتفاقا مورد علاقه هلدینگ اقتصادی کمیته امداد کشور هم هست.
آنگونه که محبی میگوید، هلدینگ از همین فردا هم آماده تجهیز کارگاه و شروع عملیات است؛ اما برخی منتقدان هم میگویند که این نهاد هم در لحظه آخر هم که شده از زیر کار شانه خالی میکند و به دنبال سرمایهگذاری واقعی نیست.
اگر موانع بگذارند، نخستین نتیجه تلاشهای تیم اقتصادی به بار مینشیند
اگر این اتفاق فردا بیفتد، نخستین سرمایه گذاری مؤسسات شبه دولتی خواهد بود.
اکنون باید به این نکته اشاره کرد که استان کهگیلویه و بویراحمد در دوره مدیریتی سید موسی خادمی تلاش محسوسی را برای جذب سرمایهگذاری نهادها و مؤسسات شبه دولتی انجام داد که اکنون یکی از آنها با محوریت کمیته امداد و جهاد کشاورزی در یک قدمی عملیاتی شدن است اگر موانع بگذارند.
جلوی قاضی، معلق بازی نکنید؛طرح شسته رفته ارائه کنید تا ۲۰ نفر بیکار نانی بخورند
حسین سهمگین هم که در این نشست مهم نماینده استاندار و تیم اقتصادی او بود، خطاب به مدیران بخش کشاورزی میگوید فردی که از هلدینگ اقتصادی کمیته امداد فردا به یاسوج میآید، هم سابقه نمایندگی و نظارتی و هم اجرایی و اقتصادی را دارد بنابراین جلوی او نمیشود طرحهای دیمی بدون توجیه فنی ارائه داد.
او میگوید این هلدینگ همه چیز دارد و فقط از ما بستری میخواهد تا بلکه ۲۰ نفر از بیکاران ما نانی بخورند بنابراین نباید طرحهایی ارائه دهیم که این موسسه اقتصادی دغدغه به جز اجرای طرح داشته باشند.
موضوعی که البته رئیس سازمان جهاد کشاورزی نیز به همکاران حوزههای تخصصیاش به ویژه معاون برنامهریزی و بهبود تولیدات گیاهی دستور داد تا طرحهای پیشنهادی را به همراه همه مجوزهای اداری، اطلاعات و پیوستهای جامع، مطالعات و مجوزهای زیستمحیطی، آب و برق آماده ارائه کنند.
حال که بخش کشاورزی و ۱۲ دیماه به امیدهای مکانی و زمانی در تحقق این مصوبه سفر رئیس جمهوری تبدیل شدند، امید است فردا که قرار است جلسه نهایی هلدینگ اقتصادی کمیته امداد با مسئولان این استان تشکیل شود، شاهد خروجی باشیم که حاصل آن اشتغال بخشی از جوانان و مددجویان و کشاورزان توانمند اما بیکار کهگیلویه و بویراحمدی باشد.
_______________
گزارش از کریم بنام
________________
انتهای پیام/ک-ب
با عرض سلام
آیا حقوق یک مدد جوی کمیته امداد اینقدر زیاده که در عوض پرداخت تسهیلات کشاورزی یا اشتغالزا مستمری آنها قطع بشه که مردم استان با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده هایشان از دریافت تسهیلات امتناع ورزند اگر کمیته امداد دنبال اشتغالزایی و بهبود وضعیت مددجویان خود هست گزینه قطع مستمری را از شرایط دریاغففت تسهیلات حذف کنند بعد نتیجه را ببینند چون در این استان همه میدانند که مردم منطقه از وضعیت اقتصادی خوبی برخوردار نیستند و از ترس قطع مستمری دنبال تسهیلات اشتغال زا نمیروند