پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

اقدام امیدوارکننده عوامل امنیتی و دستگاه قضا در ورود به فساد سازمان‌یافته در اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت و عوامل مرتبط با توزیع آرد و نان این روزها با انتقام عوامل پشت‌پرده این شبکه‌ مافیایی روبرو شده است؛ ساعات کاری نانوایی‌ها کم شده، برخی واحدها تعطیل کردند، نان به سایر استان‌ها قاچاق شده و مردم در صف‌های طولانی نانوایی‌ها هستند.

این پرونده همچنین دو سوال و اتهام جدید را متوجه مدیرکل صمت کرده است که افکار عمومی منتظر شنیدن پاسخ‌های احتمالی سالار حسین‌پور است.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، خبر دستگیری ۲۸ نفر از مدیران و کارمندان صنعت و‌ معدن کهگیلویه و بویراحمد و عوامل مرتبط با توزیع آرد و نان یکی از امیدوارکننده‌ترین اخبار برای مردم و برای مبارزه با فساد بوده است.

هر چند بعد از اعلام این خبر از سوی رئیس کل دادگستری، دیگر هیچ خبری مبنی بر سرنوشت این پرونده و مجازات متهمین مخابره نشد؛ حتی سالار حسین‌پور هم یک عذرخواهی ساده از مردم نکرد و هیچ‌گاه پاسخگوی این ظلم و رانت و فساد در مجموعه تحت مدیریتش نبود.

با این وجود افکار عمومی دل به عدالت دادگستری بستند تا با شفافیت و قاطعیت همه متهمین واقعی این فساد را مجازات کنند.

این انتظار افکار عمومی در حالی است که این پرونده ابعاد گسترده‌تری دارد و قطعا این مافیای آرد و نان در صنعت و معدن فقط به همین ۲۸ نفر ختم نمی‌شود چرا که نشانه‌هایی در این زمینه وجود دارد.

بعد از دستگیری عوامل مرتبط با این پرونده که یکی از جرایم اصلی آنها دادن آرد دولتی به برخی عاملین و فروش و قاچاق آنها به قیمت آزاد بود، بخشی از این شبکه مافیایی که به هر دلیلی دستگیر نشدند، بیکار ننشستند و به مقابله پرداختند.

این رد پا را می‌توان در صف‌های طولانی نان در جلوی نانوایی‌های استان به ویژه شهر یاسوج دید.

شبکه مافیایی توزیع آرد و نان که امتیازات بسیاری از نانوایی‌ها و نفوذ لازم را دارند به انتقام از عوامل امنیتی، از طریق کاهش ساعت کاری نانوایی‌ها و کاهش محسوس وزن چانه‌ها عملا در تامین نان مردم اختلال به وجود آوردند تا مردم در صف‌های طولانی و کمبود نان واقعا به دردسر بیفتند و از طرفی هم کمبودها به چشم نیاید.

کار این شبکه مافیایی از قاچاق آرد به قاچاق نان هم رسید و در هر ایامی متناسب با نیاز‌ها، نان را به استان‌های همجوار قاچاق می‌کردند.

قاچاق نان در یاسوج

ارسال نان‌های تولیدی برای منطقه پادنا و نیاز کارگران افغانی سیب‌چین و برخی از مناطق چهارمحال و بختیاری، کمبود نان را جدی‌تر کرد.

به نظر می‌رسد که فرمان نانوایی‌های این استان در دست چند نفر خاص است و خبری از نظارت‌های موثر اداره‌کل صنعت، معدن و تجارت نیست!
عوامل پشت پرده با تکنیک کاهش ساعت کاری و برخی شیطنت‌ها کمبود ناشی از قاچاق‌ها و همچنین سهمیه و موجودی آرد خود را پنهان می‌کنند.

علاوه بر کاهش ساعت کار برخی واحدهای کوچک و بزرگ تعطیل شدند و حتی مجتمع بزرگ بهارستان که بخشی از نان شهر را تامین کرد در سکوت متولیان تعطیل شد تا عوامل پشت پرده فشارها را بر عوامل امنیتی زیاد کنند و به زعم خودشان انتقام بگیرند.

حالا این سرنخ‌ها نشان می‌دهد که هنوز لایه‌هایی از فساد که منافع آنها به خطر افتاده، پشت پرده در حال فعالیت هستند؛ آنها می‌خواهند تا نان به راحتی دست مردم نرسد و آنها به مسئولان و عوامل امنیتی فشار بیاورند و وضع به همان منوال قبلی برگردد.

در این میان آنچه نگران‌کننده‌تر از هر چیزی است نبود نظارت اداره‌کل صمت است که معلوم نیست کار آنها چیست؟

این روزها مدیر ارشد صنعت و معدن باز هم به ایستگاه تغییر و تحول‌ها رسیده است و به شدت به دنبال ابقاست و در این روزها، نظارت‌ها، فشل‌تر از قبل هم خواهد شد.

سوال اساسی که مدیرکل صنعت و معدن باید به آن پاسخ دهد این است که در چهار سال گذشته چه کسانی به سامانه توزیع آرد و اختصاص سهمیه این کالای یارانه‌ای پر سود دسترسی داشته‌اند؟ آیا خود حسین‌پور رمز این سامانه مهم را داشته است؟

او همچنین بگوید که با کدام مجوز اختیار توزیع آرد را از مدیران شهرستان‌ها گرفته و آن را در یاسوج متمرکز کرده است؟ او باید به مردم بگوید که این اختیارات مهم و وسوسه‌انگیز را به چه کسانی در استان داده است؟

آنگونه که اطلاعات پرونده فساد آرد و نان می‌گویند، مجموعه این تخلفات در چندین سال انجام می‌شده است و کار یک روز و یک ماه و یک‌سال نبوده است؛ حالا سوال اساسی از آقای حسین‌پور به عنوان مدیر ارشد این حوزه این است که در همه این سال‌ها یک‌بار نظارتی نکرده که متوجه این فساد شود؟ آیا مدیری را که منصوب کرده و این اختیار را به او داده مورد اعتمادش بوده است؟

آیا خودش رمز سامانه توزیع آرد را داشته است؟

به هر حال او چه در جریان این فساد لانه کرده در اداره‌اش بوده چه نبوده، پایش در این پرونده چه در محکمه قضایی و چه در برابر وجدان و عدل الهی گیر است.

ریواس جنوب این پرونده و همه فسادها و رانت‌ها را مطابق با رسالت رسانه‌ایش پیگیری و افشا می‌کند و از دستگاه قضا انتظار دارد تا ضمن حمایت از جریان آزاد اطلاعات و افشاگری‌ها مطابق قانون با قاطعیت با مفسدین و متخلفین در هر سطحی برخورد و نتیجه آن را به خبرنگاران و مردم بگویند.

انتهای پیام/ بنام