تنهای تنها در بیمارستان استاد محرری شیراز
پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/
بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری شیراز جای عجیبی است، سادهترین بیماران با پیچیدهترین مشکلات در این بیمارستان بستری هستند، در حالی که هزینه سرسام آور نگهداری این بیماران هر روز بیشتر می شود آنان همچنان چشم انتظار ایجاد گشایشهایی در بهبود وضعیت خود هستند، آیا بازدید سرزده استاندار فارس از این بیمارستان گشایشی در حل مسایل بیماران و چالشهای بیمارستان ایجاد خواهد کرد؟
به گزارش ریواس جنوب به نقل از ایرنا، استاندار فارس و هیات همراه روز دوشنبه از بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری و بخش های بستری این مرکز در منطقه باجگاه شیراز بازدید و برای تکمیل ساخت و ساز و بهینه سازی این مرکز درمانی، اعلام آمادگی کرد.
عنایت الله رحیمی استاندار فارس به همراه تعدادی از مدیران کل دستگاههای اجرایی و مدیران ستادی استانداری فارس به صورت سرزده از بخش های بستری این بیمارستان، بازدید و روند خدمات رسانی، جزییات وضعیت بیماران و امکانات موجود برای بهبودی و درمان آنها در این بیمارستان را بررسی کرد.
وی با بازدید از بخش های مختلف بیمارستان روانی و با توجه به توضیحات رییس و مدیر این بیمارستان، از نظم و رعایت مسائل بهداشتی در این مرکز درمانی ابراز رضایت کرد و گفت: با توجه به فضای وسیع و مناسب بیمارستان، جا دارد از این مرکز با ساخت فضای فیزیکی مناسب استفاده بهینه تری شود.
رییس بیمارستان استاد محرری نیز در این بازدید با بیان اینکه این مرکر درمانی دارای ۱۷هکتار مساحت است و تا پیش از انقلاب اسلامی، مرکز کانون کارآموزی تحت پوشش سازمان فنی حرفه ای بوده گفت: بهبود فضای فیزیکی این مرکز درمانی موجب ارتقای کیفی خدمات رسانی به بیماران می شود.
دکتر ابوالفضل درانی نژاد ادامه داد: بسیاری از بیماران این بیمارستان، بدون سرپرست بوده که تامین هزینه های آنان، به عهده بیمارستان است.
سرپرست مدیریت این بیمارستان نیز درباره بیماران بستری در این مرکز درمانی توضیح داد: بیماران افسرده، اختلالات شخصیتی، وسواس های عملی و فکری، اختلالات خلقی و اضطراب وابسته به مواد، از جمله بیماران بستری در این بیمارستان هستند.
روح اله عبدلی افزود: این بیمارستان، علاوه بر بیماران استان فارس، بیماران استان های همجوار مانند بوشهر، کهگیلویه و بویراحمد و هرمزگان را نیز، زیر پوشش داشته و به عنوان یک بیمارستان تک تخصصی منطقه ای محسوب می شود.
بیماران اعصاب و روان شیراز و چشم هایی که نمیخندند
شمار زیادی از بیماران اعصاب و روان در بیمارستان استاد محرری شیراز بدون صاحب هستند، این بیماران تا دو سال پیش حتی از داشتن شناسنامه و هویت نیز محروم بودند ، یعنی جزئی از جمعیت ۸۰ میلیونی کشورمان هم به شمار نمی آمدند و با ورود دستگاه قضایی و دادستانی و پیگیری مدیریت وقت دانشگاه علوم پزشکی شیراز آنها دارای هویت و شناسنامه شدند ، سازمان های بیمهگر همه هزینههای این بیماران را پوشش نمی دهد.
کسانیکه به بیمارستان استاد محرری شیراز وارد میشوند با چشمهایی بهت زده ، چهرههایی خندان ، ابروهایی در هم کشیده ، نگاههایی مضطرب و پریشان ، دستهایی مهربان و امتداد نگاه هایی مواجه میشوند که منتظرند تا حرفی بشنوند ، دستی به سخاوت بفشارند و سخنی از همدلی و مهر بشنوند.
کمبود تختهای روانپزشکی و فشردگی فضا نیز از دیگر مشکلات این بیماران است ، آنهایی که یکی از اعضای خانواده شان، اختلالات حاد روانی دارد بیش از هر کس درک می کنند که در دسترس بودن تخت های روانپزشکی چقدر می تواند در کنترل بیماری و برقراری آرامش در خانواده نقش داشته باشد.
دکتر عبدالخالق کشاورزی، معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی شیراز پیشتر از افزودن ۶۰ تخت به بیمارستان های اعصاب و روان خبر داده بود اما تاکید کرد که هنوز بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ تخت لازم است تا مشکلات این حوزه مرتفع شود.
بیمارستان های ابن سینا و استاد محرری تنها بیمارستانهای تخصصی اعصاب و روان در کلانشهر شیراز است که هر کدام به ترتیب بین ۲۵۰ و ۲۰۰ تخت را پوشش می دهند این در حالی است که بخش های جدید اعصاب و روان در بیمارستان شهرستان های استهبان، سعادت شهر، مرودشت و سپیدان نیز راه اندازی شده است .
مصرف مواد مخدر به ویژه نوع صنعتی در ایجاد اختلالات روانی دخیل است ، مصرف این نوع مواد می تواند منجر به اختلالات روانی و بروز رفتارهای غیرنرمال در افراد شود. بیشتر کسانی که در بیمارستان های اعصاب و روان شیراز بستری هستند یا مشکلات ارثی و خانوادگی داشته اند و یا مصرف کننده مواد مخدر صنعتی بوده اند.
تامین هزینه درمان بزرگترین چالش نگهداری بیماران اعصاب و روان است ، بر اساس اطلاعات موجود هزینه بستری هر بیمار، بین ۵۰۰ تا ۶۰۰ هزار تومان در روز است قسمت بد ماجرا اینجاست که بسیاری از خدمات روانپزشکی تحت پوشش بیمه قرار نمی گیرد بیمه ها فقط بیش از ۳ تا ۴ ماه، هزینه بیماران مزمن اعصاب و روان را می پذیرند و بیمارستان های اعصاب و روان، سالانه میلیاردها تومان بابت این موضوع متضرر می شوند.
منابع دانشگاه علوم پزشکی شیراز برای حمایت از بیماران اعصاب و روان کافی نیست. از سوی دیگر در قانون تعریف مشخص و شفافی برای بیماران اعصاب و روان وجود ندارد ، تعدای از بیماران که بیماری مزمن دارند به صورت قانونی باید زیر نظر بهزیستی باشند و متولی آنان بهزیستی است و همچنین متولی بیماران حاد هم دانشگاه علوم پزشکی محسوب میشود.
اما مرز تفکیکی این بیماریها به درستی تعریف نشده و متولیشان هم یکی نیست، روند روزافزون تعداد بیماران اعصاب و روان هم به مشکلات اضافه کرده است. همچنین نگهداری بیماران در خانوادهها سخت است و در عین حال هم بیمارستانها و تختهای حوزه اعصاب و روان در سطح کشور هم کم است. به این معنا که توانایی سرویسدهی به صورت استاندارد به این بیماران وجود ندارد و بیمارستان ها با کمبود تخت و منابع مواجه اند.
طبق قانون سازمانهای بیمهگر حمایت از بیماران حاد را دو ماه در طول سال و برای بیماران مزمن چهار ماه در طول سال در نظر گرفته است. یعنی بیماران مزمن چهار و بیماران حاد دو ماه میتوانند از خدمات بیمه استفاده کنند که این مدت کفاف هزینههای بیماران اعصاب و روان را نمیدهد. متاسفانه بیمارانی هستند که مشکلشان طولانی است و درمان آنها اگر بیشتر از دو ماه طول بکشد مجبورند هزینهها را آزاد پرداخت کنند.
بیمارستان استاد محرری مرکز دولتی به حساب میآید و بیمه حداکثر تا چهار ماه میتواند بیماران اعصاب و روان را حمایت کند، به نظر میرسد این امر مشکلات زیادی را برای بیمارستان و بیماران به وجود میآورد. این بیمارستان دولتی است و نمیتواند از بیمارانی که خانواده ای دارند مبلغ آزاد دریافت کند بنا براین هزینه سنگینی روی دوش دانشگاه میماند و گویی سهم بیمه را هم باید دانشگاه پرداخت کند.
خیرین میتوانند نقش بسزایی در تامین هزینه این بیماران ایفا کنند. بسیاری از مشکلات موجود از جمله تامین تجهیزات، ساخت و ساز، نوسازی یا توسعه بخشها هم تا کنون از همت خیرین حل شده و بسیاری از این بخشها که ساخته شده یا درحال ساخت است را خیرین کلید زدند و آن را پیش بردند.
امید است بازدید استاندار فارس از بیمارستان استاد محرری شیراز سرفصل گشایشهای تازه در حل مشکلات این بیماران باشد و چراغ مهر و هم نوع دوستی را برای توسعه فیزیکی این بیمارستان و رسیدگی مطلوب تر به بیماران برافروزد.
انتهای پیام / سحرفکورپور