پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

صندلی‌های خالی محل برگزاری جلسه امروز کارگروه فرهنگی و اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد گواه مظلومیت و غربت فرهنگ، این‌بار از جنسی دیگر بود تا بها ندادن مدیران کل به این مقوله، حتی در دستورکار مهم “خودکشی”، علاوه بر میدان عمل و تقسیم بودجه‌ها، به همین جلسات تئوری و حرف‌زدن‌ها نیز کشیده شود؛ برای خواندن حاشیه‌های معنادار و مهم‌تر از متن این نشست، گزارش ریواس را دنبال کنید.

به گزارش ریواس، کارگروه فرهنگی و اجتماعی استان کهگیلویه و بویراحمد در غربت همیشگی‌اش تشکیل جلسه داد تا تنها با حضور ۲ مدیرکل فنی و حرفه‌ای و کانون پرورش فکری از میان مدیران کل عضو، در مورد ۲ مسئله مهم خودکشی و حاشیه‌نشینی بحث کنند ومبلغ اندک ۱۹ میلیون تومان را برای آن اختصاص دهند.

غربت فرهنگ حتی در جلسات!

این نشست آن‌قدر غریب بود که فقط عیسی گرجی‌زاده و راد دعوت کارگروه را پذیرفتند و در اواسط جلسه با تأخیر وارد جلسه شدند و سایر مدیران کل که احتمالا کارهای مهمتری داشتند، معاونین، کارشناسان و کارمندان درجه چندم خود را به این نشست فرستادند تا مظلومیت فرهنگ، علاوه بر میدان عمل، در جلسات و حرف زدن‌های تئوری نیز نمود داشته باشد.

گلایه‌ای تکراری در غم مظلومیت فرهنگ

این موضوع در همان ابتدا از سوی، حجت‌الاسلام میرمحمدی دبیر این کارگروه مورد انتقاد قرار گرفت؛ او گفت: گلایه‌هایمان تکراری است و من نمی‌دانم چرا مدیران کل بها نمی‌دهند و افراد کمی از این جلسات استقبال می‌کنند.

وقت نبود، پول هم نبود؛ رئیس هم عجله داشت

به گزارش ریواس، در نشست کارگروه فرهنگی و اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد نه تنها پول نبود بلکه وقت هم نبود و فتاح محمدی رئیس این جلسه که از همان ابتدا عجله داشت و در وسط جلسه به یک همایش دیگر رفت، خواستار جمع شدن سریع این موضوع شد.

بعد از بحث‌های مقدماتی، نوبت به تقسیم مبلغ چندرغاز ۹ میلیون تومان برای بحث خودکشی و ۱۰ میلیون تومان برای موضوع حاشیه‌نشینی رسید؛ مبلغی که برخی اعضا را شوکه کرد که با این پول چه می‌شود کرد.

حجت‌الاسلام غفاری، مدیر دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد واحد یاسوج در همین باره گفت: با این پول شاید بتوان علت اصلی خودکشی را فهمید و نمی‌توان به کاهش آمار خودکشی دل بست حتی با پول‌های به مراتب بیشتر از این مبلغ ناچیز.

یک داستان کوتاه، “لری” و پر مفهموم

او برای فهماندن پیامش به مدیران ارشد به ذکر مثالی “لری” پرداخت و گفت: فردی بعد از سال‌ها صاحب فرزندی شد که از قضا بیمار شد؛ او با گریه و زاری از خدا می‌خواست که سه کیلوگرم گندم را نذر فلان امامزاده می‌کنم که فرزندم نمیرد؛ همسایه این فرد با تعجب از نذر کردن تنها سه کیلوگرم گندم برای فرزندی که این همه دوستش دارد به مزاح گفت، خدایا من ۱۰۰ کیلو گندم نذر می‌کنم که این پسر بمیرد…

روزی ۲۰ امضا برای فارغ‌التحصیل شدن ۲۰ نفر در یک شهر و یک دانشگاه

وی در این نشست با بیان اینکه در دانشگاه آزاد، هر روز مدرک ۱۵ تا ۲۰ نفر را امضا می‌کنیم که فارغ‌التحصیل شوند، گفت: این‌ آمار در جامعه‌ای که کار در آن نیست، روی هم انباشته می‌شوند و بیکاری و افسردگی بر پدیده‌هایی مانند خودکشی اثر می گذارد.

وی گفت: یکی از راه‌حل‌هایی که می‌تواند مفید باشد این است که به هر شیوه‌ای زندگی در یاسوج را تسهیل نکنیم و رغبت مردم به مهاجرت را کاهش دهیم.

دهدشت، روز به روز لاغرتر و یاسوج روز به روز فربه‌تر می‌شود

حجت‌الاسلام غفاری گفت: دهدشت روز به روز لاغرتر و یاسوج روز به روز بزرگ‌تر می‌شود و حاشیه‌نشینی در آن افزایش می‌یابد.

از دیگر حاشیه‌های این نشست اختلاف اعضا و معلوم نبودن نتایج تحقیقات پیرامون علل و عوامل خودکشی و اولویت آن‌ها بود در حالی که جلسه تشکیل دادند تا این مبلغ را در این زمینه هزینه کنند؛ موضوعی که البته حجت‌الاسلام میرمحمدی آن را رد کرد و گفت: تحقیقات خوبی شده و مسائل روحی و روانی علت اصلی خودکشی‌ها است.

یک طرح، یک دهه برای آمار ندادن یک اداره معطل است!

به گزارش ریواس، از دیگر حاشیه‌های این نشست، اظهارات سیاوش‌پور، نماینده اداره‌کل بهزیستی بود؛ او گفت: بیش از یک دهه است که طرح بررسی علت خودکشی به علت ندادن آمار از سوی چند دستگاه راکد و معطل شده است! و نتیجه‌ای نگرفت!

۷۰ درصد افراد قبل از خودکشی، اطلاع‌رسانی می‌کنند

وی البته بر اساس یک تحقیق کشوری به موضوع مهمی اشاره کرد و ابراز داشت: ۷۰ درصد افرادی که اقدام به خودکشی می‌کنند از قبل به طرق مختلف اطلاع‌رسانی می‌کنند و به گونه‌ای به دیگران می‌فهمانند که چنین قصدی دارند.

شاکری، معاون اداره‌کل ورزش و جوانان این استان نیز گفت: با این پول کم، به جای برگزاری چند کارگاه محدود، کلیپی بسازیم و از شبکه دنا برای عموم مردم پخش کنیم که اثربخشی بشتری داشته باشد.

انتقاد از رادیو و تلویزیون

این اظهار نظر موجب شد تا برخی منتقدان رسانه ملی لب به سخن بگشایند؛ بیشتر اعضا در این نشست با انتقاد از برنامه‌های رسانه ملی و محلی چه در رادیو و چه تلویزیون گفتند: رسانه ملی مخاطبان کمی دارد و آن چه ما به دنبالش هستیم از رادیو و تلویزیون به تنهایی محقق نمی‌شود.

اظهارنظر حجت‌الاسلام غفاری، مدیر دفتر فرهنگ دانشگاه آزاد واحد یاسوج در مورد صدا و سیما از دیگر حواشی این نشست مهم اما خلوت و کم‌رمق بود.

کارشناسی که ۱۰ سال در رادیو تلویزیون حرف زد اما هیچ لذتی نبرد

وی که به منازعات اعضا برای اینکه کدام شیوه بهتر است و کدام کمتر، ورود کرده بود، بیان کرد: نباید روش‌های مختلف را در مقابل هم قرار دهیم و بگوییم یک کارگاه ۵۰ نفر را پوشش می‌دهد و یک مستند رسانه‌ای چند نفر را، بلکه باید همه این روش‌ها در کنار هم باشند تا جواب بگیریم.

غفاری تصریح کرد: حدود ۱۰ سال در رادیو و تلویزیون حرف زدم، والله، بالله لذت نبردم ولی از اینکه با یک نفر در دفتر و محل کارم حرف می‌زنم و اثرگذاری را در او می‌بینم لذت می‌برم و قابل قیاس نیست.

رسانه ملی؛ گستره کمی بالا و کیفیت نزدیک به صفر

وی اذعان کرد: گستره کمی صدا و سیما بالا، ام اکیفیت آن نمی‌شود گفت صفر است ولی خیلی پایین است.

مسعود نیک‌پی از دیگر منتقدانی بود که گفت: راه‌حل مناسب، کار تلفیقی از سوی همه رسانه‌ها و شیوه‌های ارتباطی است و یک کارگاه یا یک تیزر و یک برنامه از تلویزیون به تنهایی تأثیری آنچنانی ندارد و جامعه هدف آن یک جماعت اندکی دارد.

برخی از اعضا کیفیت کار رسانه ملی را صفر خواندند.

مزاح، نیک‌پی، کارگروه فرهنگ را خنداند/ تهدید به خودکشی در نشست کاهش آمار خودکشی

یکی دیگر از حاشیه‌های نشست خودکشی وقتی بود که مسعود نیک‌پی در حال سخن گفتن و ارائه پیشنهاداتش بود که یکی از اعضا درگوشی با حجت‌الاسلام میرمحمدی حرف می‌زد و حواسش را پرت می‌کرد؛ نیک‌پی که در هنر طنز و خنداندن، دستی بر آتش دارد به مزاح گفت: والله آدم از همین کارهای شما دق می‌کند و همین کار آقای میرمحمدی جای خودکشی دارد؛ این مزاح، کارگروه فرهنگی و اجتماعی را خنداند.

آخوندی که به مراسمات افرادی که خودکشی می‌کنند، نمی‌رود

به گزارش ریواس، از دیگر حاشیه‌های این نشست، اختلافات دیدگاهی برخی افراد روی شیوه‌های مبارزه با خودکشی بود.

وقتی ملک‌حسینی، معاون مدیرکل آموزش و پرورش سبک آ میراحمد تقوی – از سادات قابل احترام در بین مردم استان- و عدم حضورش در مراسمات تشییع جنازه و نماز و مراسمات ختم افرادی که خودکشی می‌کنند، حرف زد، با مخالفت و موافقت برخی از اعضا مواجه شد.

یک مخالف و یک موافق برای یک شیوه رفتاری “آ میراحمد تقوی”

عیسی گرجی‌زاده در همین زمینه گفت: اینکه برای فردی که خودکشی کرده مراسم نگیریم یا آخوندی به نماز این فرد نرود، شیوه مناسبی نیست و اتفاقا درد و اندوه ما وقتی فردی برای خودکشی، می‌میرد باید دوچندان باشد.

حجت‌الاسلام موسوی‌اطهر، مشاور فرهنگی استاندار کهگیلویه و بویراحمد اما نظر دیگری داشت؛ اواین اقدام ” آ میراحمد تقوی” را تأیید کرد و گفت: عدم شرکت ایشان در مراسمات افرادی که خودکشی می‌کنند در کاهش این پدیده موثر بوده است.

این جلسه اگر چه تقریبا بدون حضور مدیران کل برگزار شد ولی ۲ مدیرکل حاضر یک تنه، جور بقیه را کشیدند و حرف‌ها و طرح‌های مهمی داشتند که در خبری مستقل به آن‌ها اشاره خواهیم کرد.

————————————–

حاشیه نگاری از کریم بنام

————————————-

انتهای پیام/ک-ب