پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

آمنه مدرکی روانشناس بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا می‌گوید سلامت روان به معنی آرامش فیزیکی و کمبود سر و صدا نیست بلکه معنای کلی تری دارد و باید روش‌های تأمین آن را فراگرفت و به کار بست؛
سهیلا شیبانی‌نژاد کارشناس ارشد روانپرستاری نیز فهرستی از اقدامات و همچنین غذاهایی را برشمرد که بر روی سلامت روان تأثیرگذارند.

روانشناس بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: توانایی خندیدن و ایجاد هیجان و سرگرمی در زندگی، قدرت مقابله با نگرانی، هدف داشتن در فعالیت‌ها و روابط و زندگی، انعطاف در یادگیری مهارت‌های جدید و توان تغییر از ویژگی های افرادی است که دارای سلامت روان هستند.

به گزارش ریواس جنوب، آمنه مدرکی به مناسبت هفته سلامت روان در گفت‌و‌گو با ایرنا اظهار داشت: تعادل بین کار و بازی، استراحت و فعالیت، توانایی ساخت و بهبود روابط، اعتماد به نفس و عزت نفس از دیگر ویژگی های افراد با  سلامت روان به شمار می رود.

روانشناس بیمارستان شریعتی فسا گفت: سلامت روان به معنی آرامش فیزیکی و کمبود سر و صدا نیست بلکه معنای کلی تری دارد و کیفیت زندگی بر آن تاثیر می گذارد.

وی اضافه کرد: سلامت روان روی طرز فکر، احساس و رفتار روزانه تاثیر دارد و همچنین روی توانایی در مواجهه با نگرانی، غلبه بر چالش های زندگی تاثیرگذار است.

این روانشناس ادامه داد: افراد با سلامت ذهن و روان، کنترل بهتری روی احساسات دارند و افراد با انرژی و مثبت نگر هستند و راه های زیادی را برای افزایش سلامت روان می شناسند.

مدرکی در بیان راه های افزایش سلامت ذهن و روان گفت: سعی کنید که ارتباطات اجتماعی خود را مخصوصا ارتباطات چهره به چهره را افزایش دهید، فرقی ندارد که چه مدت زمانی را به ارتقای سلامت ذهن روان خود اختصاص داده اید، به همکاری و ارتباط با دیگران نیاز دارید تا بتوانید بهترین عملکرد را داشته باشید.

به گفته وی، تماس های تلفنی و شرکت در شبکه ها و گردهمایی های اجتماعی می تواند کیفیت روابط در اجتماع را بهبود ببخشد. کلید موفقیت این راه این است که شنونده خوبی باشیم و بدون تجزیه و تحلیل و قضاوت به صحبت های دیگران گوش دهیم.

روانشناس بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا گفت: ذهن و بدن به طرز عجیبی با یکدیگر در ارتباط هستند و زمانی که سلامت جسمی خود را بالا ببرید، از لحاظ ذهنی و احساسی نیز حس بهتری به خودتان خواهید داشت و فعالیت فیزیکی باعث آزاد سازی اندورفین، مواد شیمیایی قوی می شود که می تواند انرژی فرد را افزایش دهد و روحیه او را بهبود ببخشد و ورزش های منظم همچنین تاثیر بسیار زیادی روی از بین بردن نگرانی، بهبود حافظه و کمک به خواب بهتر دارد.

به گفته این روانشناس، نگرانی فشار شدیدی را به ذهن و احساس فرد وارد می کند و به همین دلیل باید تحت کنترل فرد باشد، خوشبختانه روشهایی برای کنترل نگرانی وجود دارد که می توان آن ها را به کار بست.

 سهیلا شیبانی نژاد کارشناس ارشد روانپرستاری در بیمارستان دکتر علی شریعتی فسا هم در این باره گفت: داشتن صحبت دوستانه با خانواده و نزدیکان، ایجاد عادات جذاب، در اولویت قرار دادن زمانی برای آسودگی و فراغت، تمرین های آرام کننده و داشتن رژیم غذایی مناسب از راه های کاهش فشار روحی به شمار می روند.

وی اضافه کرد: خواب مناسب، داشتن هدف در زندگی، شرکت در کارهایی که به زندگی معنی می بخشد و فعالیت داوطلبانه از دیگر راههای کنترل نگرانی محسوب می شوند.

شیبانی ادامه داد: مراقبت کردن از افراد سالخورده، یک فرد مریض یا یک کودک نیز می تواند به زندگی معنی ببخشد و همچنین می تواند مهربانی، عشق و وفاداری را افزایش دهد و به همین دلیل زوج هایی که فرزند دارند، روحیه شادتری دارند که این فعالیت ها تاثیر مستقیم روی سلامت روان شما دارد.

به گفته این روانپرستار، شرکت در بنگاه ها و فعالیت های خیریه باعث می شود تا کیفیت زندگی افزایش پیدا کند چون در این مسیرها بیش از زمان دیگری به اهداف خود در زندگی پی می برید و معنی واقعی را درک می کنید.

وی گفت: بعضی از مواد غذایی مانند کافئین، الکل، چربی ترانس یا هرگونه روغن هیدروژنه، غذاهایی با سطح ماده نگهدارنده بالا یا هورمون ها، میان وعده های قند دار، کربن های فرآوری شده مثل برنج یا آرد سفید و غذاهای سرخ کردنی تاثیر منفی روی سلامت روان دارند.

شیبانی اضافه کرد: غذا هایی مانند ماهی های غنی از اسید چرب امگا۳، آجیل و تنقلاتی مثل گردو، بادام، فندق و بادام زمینی، آووکادو، لوبیا، اسفناج، میوه های تازه مثل تمشک  می توانند  سلامت ذهن و روان را افزایش دهند.

از ۱۸ تا ۲۴ مهرماه هفته سلامت روان نامگذاری شده است.

انتهای پیام/ منبع اصلی