پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

رئیس اتاق بازرگانی استان کهگیلویه و بویراحمد یک بار دیگر توپ عدم رونق کسب و کار را در زمین بانک‌ها انداخت.

به گزارش ریواس جبار کیانی که شامگاه ۱۷ مهر در برنامه چشم‌انداز شبکه استانی دنا حضور یافته بود عمده مشکلات کسب و کار را متوجه بانک‌ها دانست و گفت: متاسفانه بانک‌ها به طور جدی به مقوله تولید اعتقاد ندارند.DSC_۱۴۷۰

رئیس اتاق بازرگانی استان با اشاره به فلسفه مشارکت بانک با سرمایه‌گذار، بیان داشت: بانک و سرمایه‌گذار با هم مشارکت می‌کنند و بایستی در سود و زیان شریک باشند در حالیکه اکنون چنین نیست و بانکها اگر مشارکتی هم داشته باشند در سود هست و آنهم سود مورد نظر خودشان!

وی افزود: اگر چنین باشد بانک در انتخاب سرمایه‌گذار به عنوان شریک خود دقت کافی به عمل می‌آورد و در هزینه‌کرد منابع هم حضور پیدا می‌کند تا بتواند به سود پیش‌بینی شده‌ی خود دست پیدا کند و چرخ تولید نیز بچرخد.

جبار کیانی گفت: متاسفانه منابع بانکی عمدتاً به نام تولید تخصیص می‌یابند اما به سمت دلالی و واسطه‌گری و شغلهای کاذب می‌روند که تورمی که در سالهای قبل شاهد آن بودیم ناشی از پدیده‌ی این‌چنینی بود.

وی در بخش دیگری از صحبتهایش از زاویه‌ی دیگری به بانک‌ها تاخت و گفت اکنون بانکها می‌گویند تسهیلات خود را در قبال وثیقه‌ی سهل البیع، رسوب حساب آنچنانی، مثبت بودن گزارش حسابرسی و مواردی از این‌دست به سرمایه‌گذار می‌دهند که اگر فردی همه‌ی این شرایط را داشته باشد اساساً نیازی به سرمایه‌گذاری یا سرمایه‌ی در گردش ندارد.

رئیس اتاق بازرگانی راه برون رفت بخش خصوصی از بن‌بست فعلی را جلب اعتماد مردم و ایجاد روحیه‌ی تعصب مردمی به کالاهای تولیدی دانست و اظهار داشت: با یک تولید خوب و با کیفیت در پروسه‌ی اقتصاد سالم اسلامی می‌توان تعصب مردم را نسبت به کالا و خدمات تولیدی افزایش داد.کیانی

کیانی خواستار ایجاد مثلثی با اضلاع مدیریت تخصصی استان، رسانه‌ها و ضلع سوم یعنی بخش خصوصی شد و گفت اگر این مثلث شکل بگیرد مسیر تولید و کسب وکار باز خواهد شد.

متولی شماره یک بخش خصوصی استان، تولیدی را برای استان “به درد بخور” عنوان کرد که صادرات محور باشد و افزود: اقبال روبه رشد به برندهای حلال در دنیا ظرفیت بیشتری برای تولید کنندگان کشور ما ایجاد کرده است که در استان هم باید این رویکرد به وجود آید و بدین ترتیب محصولات با نگاه صادراتی تولید شوند.

…………………………….

انتهای گزارش: رحیم بنام

…………………………….