پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

به قلم سرهنگ خلبان بهمن ایمانی

تکاور شهید نادر یوسفی شیبانی، شهیدی که پیکرش، سه سال پس از شهادتش،در مقتل خود باقی ماند و به پاسداری از حریم ایران اسلامی ادامه داد.

دو سه سالی بود ناقوس آتش بس جنگ هشت ساله کشورمان با دشمن بعثی به صدا در آمده بود.
بنا به اقتضای سن و سالم،خاطره حماسه و ایثار و شجاعت جوانان قهرمان سرزمینم در هشت سال دفاع در مقابل هجوم دشمنان میهنم،در دل و جانم ثبت شده و فراموش شدنی نبود.


رشادت در دفاع از میهن و خلق حماسه توسط رزمندگان کشورم و سخاوت بی‌بدیل آنان در بذل جان و جوانی،از آنان برای من و گروه همسالانم،اسطوره‌ها و قهرمانانی ساخته بود که تلاش می‌کردیم داستان رشادت‌هایشان رابه خاطر بسپاریم تا فراموش نکنیم عزت این ملت و میهن اسلامی از کجا آمده است.

* * *

پاییز سال ۱۳۷۰ بود و من در حال گذراندن دوران نوجوانی.
در یکی از سردترین روزها،خبر رجعت پیکر پاک تکاور شهید نادر یوسفی شیبانی در گوش‌ها پیچید.
بر سر زبان ها افتاد که یک تکاور ارتش و یک فرمانده قهرمان که در سال ۱۳۶۷ در ارتفاعات پنجوین حماسه آفریده و به شهادت رسیده بود،بعد از شهادتش ،سه سال بر فراز پنجوین به پاسداری از حریم میهن خود خود ادامه داده و شاهد عزت کشورش بوده است و بعد از سه سال تفحص شده است تا پیکرش به دامان پاک میهن برگردد و باعث فخر و غرور ایل و تبارش گردد و چشمان منتظر مادرش را بعد از سالهاچشم انتظاری ،آرام و قرار ببخشد.
* * *
نام شهید یوسفی را به خاطر سپردم.
داستان نبردهایش ،نحوه شهادتش و ادامه نگهبانی برفراز بلند ترین کوه‌های پنجوین،از او برایم قهرمانی ساخت که دوستش داشتم.
و امروز ،پس از گذشت سال‌ها،در حالی که خودم لباس خلبانی و سربازی ملتم را به تن دارم ،چند سطری را به احترام شهید تکاور نادر یوسفی می‌نویسم و این نوشته را تقدیم می‌کنم به جوانان بیست و یک ساله کشورم .به جوانانی که در سن و سال حماسه و شهادت این شهید سعید هستند.

* * *

تکاور شهید نادر یوسفی شیبانی در سال ۱۳۴۶ در خانواده عشایری از طایفه فارسیمدان ایل قشقایی در استان فارس متولد شد .
زندگی عشایری در طبیعت و سختی های همراه آن و شخصیت فداکار و صبور و خستگی ناپذیر نادر و تلاش او برای کمک به دیگران در مبارزه با سختی های زندگی عشایری،از او مردی ساخت که سرسختی و صلابتش در عین مهربانی و مهرورزی ،زبانزد ایل و طایفه اش بود.

خصوصیات شخصی این جوان رشید باعث شد که در هنگام اعزام به سربازی،برای نقش افرینی و مبارزه در گردان ۷۴۷ تکاورلشکر ۳۰ گرگان و در لباس ارتش جمهوری اسلامی ایران انتخاب شود.
شهید نادر یوسفی شیبانی به عنوان فرمانده دسته عملیاتی در این گردان تکاور مسیولیت گرفت تا نقش آفرینی‌های او در جایگاه فرماندهی ،برای تاریخ باقی بماند.
شجاعت و درایت این فرمانده جوان و همرزمانش باعث شد تا نبرد در خط حمله و تصرف ارتفاعات مهم و حیاتی پنجوین در عملیات بیت المقدس ۵ به وی و همرزمانش محول شود.
بیت المقدس ۵، عملیات انهدامی ویژه ای بود که توسط نیروی زمینی ارتش جمهوری اسلامی ایران و با پشتیبانی آتش هوایی نیروی هوایی ارتش و هوانیروز ارتش در منطقه عملیاتی پنجوین صورت گرفت .
در این عملیات که با هدف وارد نمودن ضربه به ماشین جنگی عراق و انهدام نیروهای دشمن و نیز در اختیار گرفتن ارتفاعات مهم و اساسی غربی پنجوین صورت گرفت،۴۰ کیلومتر مربع از منطقه عملیاتی که شامل ۶ ارتفاع مهم منطقه بود به تصرف رزمندگان کشورمان درآمد و در طی این نبرد ،بیش از ۴۵دستگاه تانک و نفربر و ۲۰ قبضه توپ و تعداد زیادی خودرو های مکانیزه و نفربر دشمن منهدم گردید.


در آغاز این عملیات سرنوشت ساز،تکاور شهید نادر یوسفی و همرزمانش با تصرف یکی از شش ارتفاع مهم منطقه،ضمن عقب راندن دشمن از این ارتفاع ،امکان اشراف بر منطقه و اجرای آتش دقیق را از دشمن سلب نمودند و ضمن اجرای عملیات برای تثبیت موقعیت ،دیده بانی و هدایت دقیق آتش‌ها را برای تسهیل تسلط نیرو‌های خودی برای منطقه فراهم نمودند.
بدیهی بود که در این شرایط ،دشمن تمام تلاش خود را برای جلوگیری از تثبیت موقعیت شهید یوسفی و یارانش به کار بگیرد و از آنجایی که نیروهای پیاده دشمن در آن نقطه منهدم شده و مجبور به فرار شده بودند،با اجرای آتش های خمپاره‌ای و توپخانه ای به تلاش خود ادامه دادند.
در این میان ،یکی از یاران و سربازان شهید یوسفی ،بر اثر برخورد ترکش زخمی می‌شود.سوز برف و سرمای فرورین ماه قله و دیدن پیکر زخمی همرزم ،طاقت را از شهید نادر یوسفی می‌گیرد.قامت استوار و اراده آهنین شهید یوسفی آماده می‌شود تا برای کشاندن همرزم زخمی‌اش به داخل سنگر ،حرکت کند.
اما دقیقا در لحظه حرکت ،به معاونش دستور می‌دهد که در صورتی که برای او اتفاقی افتاد و زخمی یا شهید شد،هدف را بر ادامه موفقیت در عملیات بگذارد وبه خاطر امداد به او‌، از ادامه نبرد باز نمانند.

قامت استوار شهید نادر یوسفی از سنگر خارج می‌شود و با فریاد به همرزم زخمی‌اش بانگ یاری می‌دهد و در هنگامه آتش و خمپاره‌ها،قدم به قدم به سربازش نزدیک می‌شود.
و درست لحظه‌ای که دستش را به همرزم زخمی‌اش می‌رساند تا او را بر دوش بگیرد و نجات دهد،خمپاره‌ی دشمن فرود می‌آید و مرغ جان این دو تکاور قهرمان ایران اسلامی را به سوی خدای مهربان پر می‌دهد تا حماسه این جوان ۲۱ ساله ارتش جمهوری اسلامی ایران بر فراز قله های ارتفاعات پنجوین،رقم بخورد.

اما این صحنه آغاز این حماسه است.
همرزمان شهید نادر یوسفی ،بنا به دستور فرمانده شهیدشان و برای ادامه این نبرد حساس و به نتیجه رساندن ماموریت،به پیشروی و ادامه تصرف قلل دیگر،ادامه نبرد می‌دهند وپیکر شهید نادر یوسفی و همرزم شهیدش برای سه سال بر فراز این کوه باقی می‌ماند تا صلابت را به کوه و روسپیدی را به برف های نشسته بر قله اش بیاموزندو سه سال بر فراز این ارتفاع بلند،شاهد پیروزی و عزت رزمندگان اسلام در بیت المقدس ۵ باشند تا تاریخ فراموش نکند که برای عزت دین و آزادی سرزمین عزیزمان چه رشادت ها صورت گرفته و چه خون ها به زمین ریخته است.
بعد از سه سال که پیکر شهید نادر یوسفی تفحص شد و به آغوش ایل و تبارش برگشت،
سری نداشت تا مادرش در آغوشش بگیرد .
شهید نادر یوسفی،سرش را به عشق سپرده بود و سر شهید ،هنوز در پنجوین مشغول مراقبت از آرمان‌ها و عزت ملت ماست.
روح شهدایمان شاد و نامشان زنده باد و راهشان پر رهرو باد.

سرهنگ خلبان بهمن ایمانی