پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

جان آب در استان کهگیلویه و بویراحمد در خطر است و یکی از روش‌هایی که در حوزه فرهنگی در این سال‌ها روی آن خوب کار شده است، پای کار آمدن کودکان و نوجوانانی است که همانند یک پلیس در خانواده‌ها، اجازه زیاده‌‌روی در مصرف این نعمت بی‌جانشین را ندهند.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، موسیقی خدا روی زمین، لحن و صدای آب است اما این روزها جان این نعمت بی‌جانشین، در خطر است و سید علی لدنی‌نژاد به عنوان متولی اصلی آب شرب در استان کهگیلویه و بویراحمد، در این سال‌ها برای فرهنگ‌سازی مصرف بهینه آب تقریبا هر راهی را رفته است؛ راه‌هایی که تا رسیدن به مقصد، حالا حالاها باید رفت.

او همزبانان و همیاران آب را در مدارس ابتدایی به خوبی شناخت و در دو سال اخیر، با برنامه‌های متنوع و کودک‌پسند این سفیران کوچک را به کمک آب و کم‌آبی آورد.

امروز و در دهمین جشنواره “نخستین واژه آب” نیز مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب کهگیلویه و بویراحمد، برای ۳۰۰ دانش‌آموز منتخب مدارس سراسر استان به زبان کودکانه، سخنرانی اداری کرد تا در این جشنواره نیز از نقاشی گرفته تا تئاتر، برای نهادینه شدن فرهنگ صرفه‌جویی در مصرف آب در بین دانش‌آموزان مقطع ابتدایی گامی به جلو برداشته شود.

این تلاش‌ها در حوزه فرهنگی تا جایی بود که امروز در دهمین جشنواره “نخستین واژه آب”، مدیرکل آموزش و پرورش این استان گفت: حقیقتا در بین همه دستگاه‌ها و شرکت‌های خدمات‌رسان، آقای لدنی و همکارانش بیشترین استفاده را از ظرفیت آموزش و پرورش و مدارس کردند و در مقابل نیز این نهاد، در یکی از اقدامات ۲۰ گانه فرهنگ‌ساز خود، برای مصرف بهینه آب و برق و گاز، نهایت همکاری را داشته است.

هادی زارع‌پور از فرهنگیان و معلمان خواست تا به اینگونه فعالیت‌های فرهنگی کمک کنند و دانش‌آموزان را با مفاهیمی چون صرفه‌جویی و مصرف بهینه حامل‌های انرژی، بیش از گذشته آشنا کنند.

وی، درست مصرف کردن را یکی از محورهای اصلی اقتصاد مقاومتی برشمرد و افزود: در حال حاضر و با وضعیت خشکسالی و مصرف ۲٫۵ برای نسبت به میانگین مصرف جهانی، مهم‌ترین موضوعی که باید روی آن وقت گذاشت، بحث آب است.

مدیرکل آموزش و پرورش کهگیلویه و بویراحمد تأکید کرد: این نهاد برای اجرای برنامه‌های فرهنگی در همه ابعاد، آمادگی کامل دارد و انتظار داریم همه مدیران همانند آبفای شهری، از فرصتی که در مدارس وجود دارد، برای اصلاح شیوه‌های غلط رفتاری بهره گیرند.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری کهگیلویه و بویراحمد نیز در این جشنواره که با زبان بچه‌ها حرف می‌زد، گفت: در گذشته و در ایران باستان که آب هم فراوان بود، اما مردم برای آب تحت عنوان “الهه آب”، نگهبان می‌گذاشتند که این نشان از اهمیت و ارزش جایگاه آب بوده است و این در حالی است که در مقاطعی کم‌کاری‌هایی صورت گرفته است.

لدنی‌نژاد، افزود: واقعیت این است که در سال‌های اخیر هم ما مسئولان و همه آحاد مختلف مردم در حفظ آب و شیوه‌های صرفه‌جویی، غفلت‌هایی داشتیم و به مشکل خوردیم؛ اکنون باید تلاش کنیم به کمک فکرهای خلاق و پرانرژی کودکان و نوجوانان، این غفلت‌ها جبران شود و اثرات کم‌آبی را کمتر کنیم.

او در ادامه صحبت‌هایش در فضایی صمیمی با بچه‌های ابتدایی، به زبان خودشان گفت و شنود پرمعنایی در حوزه بهترین روش‌های صرفه‌جویی و میزان آب قابل استفاده روی کره زمین داشت.

در این جشنواره که از تلاوت آیات قرآن تا سرود و تئاتر آن با موضوع آب بود، به ۱۰ برگزیده مسابقه نقاشی آب و زندگی در مرحله استانی و کشوری با اهدای جوایزی، تجلیل شد.

اما در کنار نقاط قوت این جشنواره، غیبت مهمانان ویژه آن از معاون اقتصادی استاندار تا مدیران کل مرتبط با آب بیش از هر چیزی نشان از این داشت که اگر چه برای آشنایی سنین پایین‌تر با آب و بحران آب تلاش‌هایی شده است اما گویا این اهمیت برای بسیاری از مدیران و مسئولان ما هنوز جا نیفتاده است.

موضوعی که بیش از هر چیز، غفلت برخی مدیران از موضوع آب و بحران آن را جدی‌تر می‌کند.

انتهای پیام/بنام-ک