پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

آنگونه که سکان‌دار میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید، این استان در زمینه جذب اعتبارات برای ایجاد زیرساخت‌ها، زنجیره تولید برای آمدن تولیدات بافندگان روی سفره‌هایشان و حفاظت از میراث کهن زیرخاکی طرح و برنامه دارد و تاکنون نیز موفق عمل کرده است.

به گزارش ریواس جنوب، محمود باقری، از مدیرانی است که با درک جایگاه ارتباطات و رسانه، تعامل بسیاری خوبی با اهالی قلم و خبر دارد؛ او به مناسبت هفته میراث فرهنگی و در هفته ارتباطات و روابط عمومی به میان خبرنگاران آمد.

مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کهگیلویه و بویراحمد که بی‌پولی‌های دولت به حوزه تحت مدیریت او هم رسیده است، با حمایت‌های خوب استاندار و پیگیری‌های مداوم، اعتباری را از صندوق توسعه ملی برای ساخت هتل، هتل‌آپارتمان و پارک آبی به بخش خصوصی اختصاص دادند که در حال جذب شدن است.

صندوق توسعه ملی اخیرا” ۱۸۰ میلیارد تومان را به ۱۰ استان کم برخوردار کشور اختصاص داده که استان کهگیلویه و بویراحمد یکی از این استان‌ها است که جذب حداقل ۲۰ میلیارد تومان آن، انتظاری است که استاندار این استان نیز آن را مطرح کرد.

به کمک صندوق کارآفرینی امید، اعتبارات ۷۵ میلیون تومانی به سه میلیارد تومان رسید

باقری و همکارانش همچنین در این شرایط بسیار بد مالی کشور،  در سال ۹۳، مبلغ یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان و در سال ۹۴ مبلغ سه میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان را از محل صندوق کارآفرینی امید برای پرداخت به صنعتگران حوزه صنایع دستی جذب کردند در حالی که قبل از آن یعنی در سال ۹۲ تنها مبلغ ۷۵ میلیون تومان جذب شده بود.

آنگونه که باقری گفته است، این تسهیلات صرف ایجاد کارگاه‌های پشتیبان، تعاونی‌ها، مشاغل خانگی و کارگاه‌های تولیدی شدند و درآمدهای خوبی را نیز برای بافندگان و فعالان این عرصه داشته است.

ایجاد زنجیره تولید، رویکرد راهگشای حوزه صنایع دستی

او که در این نشست در حد قابل توجهی اعتقادش را به نقش روابط عمومی نشان داد، از مدیر روابط عمومی‌اش می‌خواهد تا مشاهداتش از بازدید کارگاه‌های بافندگی روستاها را گزارش کند؛ او می‌گوید: خبرنگاران تغییر در وضعیت درآمدی بافندگان و تولیدکنندگان ما را ببینند و گزارش کنند که شرایط تغییر کرده است و این هنر ناب در سفره روستائیان این استان نقش بازی می‌کند.محمود باقری

اما ایجاد زنجیره‌های تولید از تولید پشم و نخ تا رنگ‌ریزی و بافندگی و مهمتر از آن بازار فروش از مسائل مهمی است که بدون آن، تولید صنایع دستی حاصلی جز از دست دادن جوانی دختران و مادران روستایی ندارد؛ موضوعی که متولی آن می‌گوید برایش برنامه دارد و همه این‌ها در برنامه‌ریزی‌های اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری دیده شده است.

مراحل تولید صنایع دستی روستاهای استان مستند می‌شود

این اقدام با مشارکت استانداری، شرکت شهرک‌های صنعتی و سازمان جهاد کشاورزی انجام می‌شود که نهادینه شدن آن می‌تواند تولید در بخش صنایع دستی را وارد فاز جدیدی کند.

باقری از مستند کردن تولید صنایع دستی در روستاها هم خبر داد و گفت: می‌خواهیم مستند کنیم که در هر روستایی چه فردی چه تولیدی دارد و کم کم به سمت برندسازی این محصولات برویم.

ثبت لباس زنان کهگیلویه و بویراحمدی

متولی گردشگری این استان همچنین از ثبت لباس محلی زنان کهگیلویه و بویراحمدی هم گفت و افزود: این لباس به ثبت ملی نزدیک شده است.

اداره کل گردشگری که به گفته باقری، عقده‌ها در آن کم و انگیزه‌ها و علاقه‌ها زیاد هستند، در دو سال گذشته رتبه‌های خوبی را در کشور کسب کرد که رتبه هفتم کشوری در آموزش تولید صنایع دستی، رتبه دوم نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته در کشور، رتبه برتر روابط عمومی در استان نمونه‌ای از این موفقیت‌ها است.

شهرستان بویراحمد در حال حاضر با حجم زیاد گردشگر تنها دارای یک هتل چهار ستاره است که به گفته باقری، اکنون سرمایه‌گذار بخش خصوصی پای کار آمده و قرار است از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی یک هتل و هتل آپارتمان در این شهرستان احداث شود.

نارضایتی از برخی اماکن تفریحی

وی همچنین در این نشست خبری، با واقع‌بینی به ضعف‌های برخی اماکن گردشگرچذیر این استان اشاه کرد و گفت: از برخی جاذبه‌های گردشگری از جمله آب سردون و چشمه میشی رضایت ندارم چرا که آنجا کاری به جز چند تا سکو نشده و فضای آنجا بسیار ابتدایی است.

وی درباره بی سلیقگی هایی که در طراحی و معماری مکان های گردشگری به چشم می خورد گفت: تمام این بی سلیقگی ها را به پای میراث فرهنگی بگذارید و امیدواریم با تزریق اعتبار بتوانیم فضاها را تغییر دهیم.

قوانینی که مردم از آن بی اطلاع هستند

صحبت‌های متولی حوزه میراث فرهنگی به تاراج منابع و گنج‌های زیرزمینی این سرزمین کهن نیز رسید؛ او گفت: بخش زیادی از مردم جامعه از قوانین صریح مرتبط با حفاری و سرقت اشیای تاریخی اطلاعی ندارند در حالی که ماده قانونی به صراحت علاوه بر جبران خسارت‌ها حکم به حبس یک تا ۱۰ سال افرادی می‌دهد که به ابنیه‌های تاریخی، فرهنگی و مذهبی خسارت وارد می‌کنند.

همچنین حکم، هر گونه کاوشی به قصد دسترسی به اشیای تاریخی از سه تا ۶ ماه حبس و کشف اشیاء است و اگر این حفاری‌ها در اماکن ثبت شده باشد، حداکث مجازات اعمال می‌شود.

سرهنگ مؤمنی، فرمانده یگان حفاظت اداره‌کل میراث فرهنگی از زندانی شدن ۸۰ متهم در سال گذشته خبر داد و گفت: یاسوج، چرام و بهمئی بیشترین حفاری‌ها را دارد.

وی این را هم گفت که ۷۰ درصد حفاری‌ها کشف می‌شود.

بیش از دوهزار و ۶۳۰ آثار و بنای تاریخی در استان کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد که ۷۲۰ اثر تاریخی، معنوی و طبیعی این استان در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است .

اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد با سه موضوع حساس کاری در دولت تدبیر و امید بیش از گذشته مورد توجه افکار عمومی بوده تا قضاوت شود که آیا محمود باقری و همکارانش توانسته‌اند نقش هر سه حوزه کاری را در معیشت و روان شهروندان این استان به خوبی جاری کنند؟

انتهای پیام/عرفانی