پایگاه خبری-تحلیلی ریواس جنوب (rivasjonoob.ir)/

طرح جامع و تفصیلی در هر شهری، زیربنای عمران و سازندگی آن شهر است اما در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد این طرح مهم و عمرانی را به معاون سیاسی! دادند تا افتضاح ساخت و سازها و عمران شهر یاسوج این‌بار عامدانه‌تر مسیر غیرتخصصی و سلیقه‌ای خود را طی کند؛ موضوعی که کارشناسان نترس عمرانی به آن اذعان می‌کنند. جزئیات این داستان غم‌انگیز را در این گزارش بخوانید.

به گزارش ریواس جنوب از یاسوج، ساخت و سازهای غیرمجاز و غیراصولی در مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد به وضعیت نگران‌کننده‌ای رسیده و بورس‌بازی زمین، قیمت‌های بی‌حساب و کتاب زمین، احداث تعاونی‌های قارچی و تغییر کاربری‌های اراضی کشاورزی عملا شهروندان را به شک می‌اندازد که آیا این شهر شهردار و متولی عمرانی دارد یا نه؟ شورای شهر یاسوج که مدت‌ها است در خواب غفلت فقط سرگرم حواشی و منافع هستند تا شهردار در اداره این شهر مهاجرپذیر و پرجمعیت عملا نظاره‌گر باشد و دست‌تنها!

آشفته‌بازار مبلمان و عمران شهر یاسوج این روزها با اقدام نسنجیده انتصاب معاون سیاسی به عنوان معاون عمرانی (با حفظ سمت) تکمیل شده و گویا قرار نیست نگاه علمی و مهندسی در این شهر کوهپایه‌ای با توپوگرافی خدادادی حاکم شود.

اخیرا نشست تصویب طرح تفصیلی دو شهر مهم یاسوج و دهدشت به ریاست احد جمالی که تخصصی در عمران و مهندسی ندارد برگزار شد.

در این نشست، آقای سهمگین گزارشی واقعی از وضعیت نگران‌کننده ساخت و ساز در شهر یاسوج و بازار بورس‌بازی زمین‌های شهری ارائه کرد و با انتقاد از برخی رویه‌ها گفت که چرا وقتی مشاور طرح تفصیلی شهر یاسوج واقعیات را از تخلفات حوزه ساخت و ساز می‌گوید باید اینگونه مورد حملات و انتقادات شدید قرار گیرد؟

وقتی معاون عمرانی ما همان معاون سیاسی‌امان است و این مشت نمونه‌ای از خروار است آیا در شهر یاسوج اگر مشاور طرح تفصیلی نظرات فنی و کارشناسی دهد، آمادگی اعمال این نظرات فنی وجود دارد؟

به عنوان مثال و بر اساس نظرات علمی مشاور طرح تفصیلی و جامع شهر یاسوج، خط گسل زلزله از شمال این شهر و از مناطق ساحلی، ابوذرها، ارم‌ها و مناطق بنسنجان و … عبور می‌کند و اکنون ساختمان‌های بلندمرتبه و چند طبقه دقیقا روی همین خط زلزله ساخته می‌شوند؛ آیا اگر مشاور بگوید که باید این اشتباه غیرفنی و خطرناک اصلاح شود و ما ساخت و سازها ساختمان‌های چند طبقه را به جنوب و مرکز شهر هدایت کنیم آیا عزمی برای اجرای آن وجود دارد؟

آیا شهرداری یاسوج و دیگر مدیران عمرانی استان کهگیلویه و بویراحمد در این زمینه به مردم اطلاع‌رسانی می‌کنند؟

آیا عزمی برای مقابله با داستان ساخت و سازهای سلیقه‌ای و “خاله‌خرزویی” در شهرهای بزرگ این استان به ویژه یاسوج و دهدشت وجود دارد؟

آیا کسی هست که با استناد به استدلال‌های فنی و علمی و جایگاه اداری خود، جلوی اعمال نفوذ برخی اعضای شورای شهر و دیگر سیاسیون و ذی‌نفوذها را بگیرد؟

اگر این عزم وجود دارد، چرا اکنون در دشت سروک یاسوج در روز روشن هر کس هر طور دلش می‌خواهد، می‌سازد و شهرداری تماشا می‌کند.

چرا در استان کهگیلویه و بویراحمد هم در شهر و هم در روستا ابتدا منازل و ساختمان‌ها ساخته می‌شوند بعد خیابان و جدول و پروانه داده می‌شود؟

آیا اگر مشاور طرح بگوید مخازن نفت شرکت پخش فراورده‌های نفتی به بیرون از محدوده شهر منتقل شود، مدیران ما آن را اجرا می‌کنند؟

آیا حذف شهرک‌ صنعتی و خارج کردن آن از دل شهر با یک افق حداقل ۲۰ ساله در شهر یاسوج اجرایی می‌شود یا مدیران مربوطه فقط روزمرگی می‌کنند و افق دید در چشم‌انداز آینده شهرها به ویژه مرکز استان ندارند؟

آیا توان اعتباری و زانوی مدیریتی برای اجرای متروی بلهزار تا تلخسرو در شهر یاسوج وجود دارد؟ طرحی که مدیرکل راه می‌گوید اگر امروز شروع کنیم، ۳۰ سال دیگر به بهره‌برداری می‌رسد که آن زمان جمعیت یاسوج افزون بر ۵۰۰ هزار نفر است!

آیا اینجا نظر فنی و مشاوره علمی و عمرانی در اداره شهرهایمان معنایی هم دارد؟

این دغدغه‌ها در حالی مطرح می‌شوند که ریاست این جلسه مهم را معاونت سیاسی و امنیتی استاندار به عهده دارد که فقط به یک‌سری توصیفات و توضیحات کلی بسنده می‌کند!

آیا نمی‌شد بررسی این طرح مهم عمرانی در یاسوج و دهدشت را با این عجله بررسی نکنیم تا معاون عمرانی این استان منصوب شود؟

به گزارش ریواس جنوب، طرح تفصیلی شهر یاسوج در این نشست با عجله به تصویب رسید اما طرح شهر دهدشت با مخالفت جبار کیانی، نماینده بخش خصوصی و چند عضو دیگر این جلسه تصویب نشد و برای برسی کارشناسی و فنی به کمیته زیربنایی و تخصصی رفت.

انتهای پیام/بنام-ک